Datorspel & Fejjan minskar våld och fylla

Inte heller bland ungdomar ökade alkoholkonsumtionen. Den har i stället minskat markant under 2000-talet. Det hänger i sin tur samman med en annan samhällsförändring: IT-revolutionen. När unga umgås via datorspel och sociala medier blir det färre tillfällen till våld, och de är inte onyktra lika ofta. Den tydligaste förändringen syns bland killar.

Äntligen en god nyhet, den här gången i DN. Statistiken ger också en våldsam(?!) knäpp på näsan på alla moraltanter som bölar över datorspel och våldsamma spel.

För oss med erfarenheter inom spel är det inte förvånade över att det blir mindre våld i samhället om man kan få ut sina aggressioner i en fiktiv värld. Blir man arg av TV-spel är man i första hand arg på spelet, inte på andra människor.

Warning: include_once(/home/farbror/public_html/hbmot/text_ads/elak_javel_nedan.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/farbror/public_html/elak-javel/wp-content/plugins/php-code-for-posts/Classes/Shortcode.php(105) : eval()’d code on line 7

Warning: include_once(): Failed opening ’/home/farbror/public_html/hbmot/text_ads/elak_javel_nedan.php’ for inclusion (include_path=’.:/opt/alt/php74/usr/share/pear’) in /home/farbror/public_html/elak-javel/wp-content/plugins/php-code-for-posts/Classes/Shortcode.php(105) : eval()’d code on line 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *