Nazister, kommlunister och musikens makt

En liten tönt på en friskola har tvingats avgå som vd för Profilskolan i Stockholm efter att ha sagt detta rasistiska och musikfobiska (citat från SVT Text-TV som citerar Uppdrag Granskning):

– Jag vill vara på den högtoniga sidan. Inte det här, inte den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkter, säger han.

-Man får ju inte säga neger numera men den här svarta musiken då /…/ Inte rap och death metal och allt vad det heter, den där äckliga destruktiva musiken, den vill jag ju inte ha i skolan, säger Greger von Sivers.

-Då får vi problem och då får vi de här med kepsarna bak och fram och som ska rappa. Nej, då kan de hålla på och rappa borta i Tensta och elda upp bilar där i stället för här, tycker jag. Fast det här har du aldrig hört mig säga men det är vad jag tycker, säger von Sivers som nu har avgått.

N*eger-Greger von Sivers gillar alltså den typ av musik som Adolf Hitler och nazisterna gillade. Klassisk musik som Beethoven och Wagner. Ja, har snubben läggning åt det kollektivistiska håller förklarar det hans föga begåvade ordval och fördomar i vart fall.

Kopplingen mellan kepsar, death metal, rap och brinnande bilar i Tensta känns diplomatiskt uttryckt något oklar. Lösryckta citat förvisso, men ändå bara nonsens sett till citatens innehåll.

Nazister och kommunister hade mycket gemensamt. En sak är tydligen musiken, för det  var inte bara nazistsvinen som rensade i musiken utan som Norberg skriver i Metro även kommunistsvinen.

”Men Tjeckoslovakien styrdes av en rigid kommunistisk diktatur som inte uppskattade när folket tog sig ton. Amerikansk musik var förbjuden och inhemska band behövde en statlig licens.”

Vi rundar av med ett par politiska skämt.

– Varför öppnar kommunister fönstret mitt i natten?
– Det är för att släppa ut mörkret.

Nya nazistiska uppfinningar:
Vattentät tepåse och för tunnlar avsedda lampor som drivs av solcellspaneler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *