Ny attack mot mat från Greenpeace

Där känslor går in går förståndet ut. Hos Greenpeace och andra så kallade miljövänner är de nog rädda för nya saker och tror att det automatiskt är farligt. Eller så är de lurade av myter. Genförädlade grödor kan rädda liv, vilket Grinpiss… jag menar Greenpeace enligt Norberg vill stoppa genom att förstöra försöksodlingar.

”Mer står på spel än A-vitamin, påpekar forskarna. Genetiskt förbättrade grödor är mänsklighetens chans att mätta en växande befolkning på mindre jordbruksmark. Det kan minska utsläppen av koldioxid och behovet av konstgödsel och bekämpningsmedel.”

Att sen företag som Monsanto betett sig som svin när det gäller hur genmodifierade grödor spritt sig (till jordbruk som inte velat ha det), Monsantos bekämpningsmedel och patent är en annan sak.

Här kommer en klassiker där en grön och glad Greenpeaceaktivist bärs bort:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *