Gratis hamburgare – smakfullt initiativ från MUF

MUF värnade i fredags om valfriheten genom att dela ut hamburgare till elever som bara fick vegomat på skolan. Smakfullt initiativ, även om köttet i burgarna inte är lika nyttigt om den oprocessade råvaran!

vegetarianMänniskan alltid ätit kött för att överleva. Detta då torrperioder och andra svåra årstider genom historien gjort att färsk vegomat som frukt tagit slut medan djuren kunnat leva (på t.ex. torkat hö och annat som människor inte äter) och på så vis hållit sitt kött färskt länge. Slakten innan midvinterbloten för länge sedan är ett tillfälle där djuren fick bli mat för att det var omöjligt att leva som vegetarian.

Därför ser jag vegetarianhyllningarna som ett modernt påhitt vi borde klara oss utan. Kul därför att någon delar ut lite kött när det är vegandag i en skola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *