Sämsta bortförklaringen i en relation

Det hela begav sig för drygt 2000 år sedan när en viss Maria (som på engelska i de här sammanhangen heter Mary av någon konstig anledning). Hur som helst var hon otrogen men förklarade det hela för pojkvännen Josef i ungefär de här ordalagen:
– En skum grej hände här om kvällen. Det kom en man till mig, men sexet var inte alls som jag tänkt mig. Men alltihopa var gudomligt och han var som en ängel från ovan. Han var ingen vanlig människa, utan mer som en uppenbarelse. Detta är sanning, jag lovar!
Och Josef som inte ens fått ligga med Maria än svarade:
– Jag tror dig som fan. Å vad sannolikt. Jag hallucinerade också och såg en ängel i min dröm som sa att min brud skulle föda en utomäktenskaplig son och att det bara var för mig att gilla läget.
– Bra. Låt oss ge honom en bra start här i livet genom att tvinga honom att bo hemma hos oss tills han är 32 år gammal. Det borde göra susen!
– Ja, och sex av mig kommer du aldrig att få nu. Fokusera istället allt på vår son och skit i mig.
– Tack snälla, Josef, för att du är så förstående och inte alls ironisk, cynisk eller bitter.
– Ja, vår kultur och religion tar ju väldigt lätt på det här med otrohet, oärlighet och utomäktenskapliga barn. Det kommer säkert att bli normalt och bra allting.

Marias bortförklaring är ju nästan en sämre ursäkt än de om doping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *