PK-Eliten toppar laget

PK-eliten
PK-eliten toppade laget 2015 i form av amatörpolitikerna Malena Ernman, Jonas Gardell och Henrik Schyffert. De är i mångt och mycket även en del av den så kallade woke-rörelsen.

Det är lätt att vara generös och öppna sin plånbok när man är miljonär och bor i Stockholms innerstad.

Då slipper man nämligen drabbas av de skyhöga skatterna på bensin som främst drabbar folk i glesbygd som måste ha bil längre sträckor.

Då slipper man nämligen bo i en förort knökfull av traumatiserade nysvenskar och uppleva hur svårt det kan vara att få ihop alla olika kulturer.

Då har man nämligen råd att skänka stora summor till välgörenhet, eller bara arbeta för att dra in pengar tack vare sitt kändisskap.

Då är det lätt att kalla sig godhjärtad och känna sig präktig och bra som människa.

Jävla PK-Elit. Ständigt dessa vita privilegierade moralister. Jag önskar att fotot ovan vore fejk eller nåt, men det är det inte. Gardell postade skiten ovan själv på Twitter.

Det där med att bo på Söder, rösta på Miljöpartiet, vara för fri invandring, inte äga bil, jobba inom eller synas i media – det börjar bli en riktig töntstämpel för mig.

Så praktiserar PK-eliten sin politiska korrekthet

Här nedan är ett exempel på hur PK-eliten kan yttra sig i sociala medier och komma undan med det. Det krävs att man är helt naiv och okritisk när det gäller saker som invandring, integration, klassklyftor, rättvisa och ägande. Det vill säga du hör till mitten eller till vänstern rent politiskt och/eller är med i medias etablissemang, som Henrik Schyffert.

Skärmdump från när Henrik Schyffert hade en tung kväll på Twitter och skrev att han skulle "runkbajsa henne i munnen".
Skärmdump från när Henrik Schyffert hade en tung kväll på Twitter.

Henrik Schyffert har fått retorikpris trots att han en kväll på Twitter skrev saker som ”runkbajsa henne i munnen” och ”min stenhårda kuk”. Det där med ”Sug min håriga kulturelit-pung” är ju en härlig uppmaning i all sin retoriska glans. Eller inte. 🙂

Som PK och vänsterkändis går det utmärkt komma undan med sådant, verkar det som. Han är ju politiskt korrekt i tillräcklig utsträckning i övrigt, vilket på något konstigt sätt väger upp för sådant här och mycket annat politiskt han sagt.

Dubbelmoral och hyckleri går riktigt bra när du är politiskt korrekt i Sverige. Du kan vara en smårik överklassgubbe som Fredrik Virtanen (känd från #metoo) och bo i Stockholms svindyra innerstad och ändå prata dig varm för att du är emot klassamhället och står på arbetarklassens sida. Det går nämligen bra att säga en massa politiskt korrekta saker, så länge du slipper leva med skitpolitiken du står bakom är det bara att ösa på med PK-floskler i media.

Virtanen kan stödja rasism också, så länge han sparkar mot Hanif Bali och andra på högerkanten. Detta hände 2016:

Kulturkärringen Cecilia Hagen och överklasskärringen Anne Ramberg kom 2016 undan med rasism.
Kulturklåparen Cecilia Hagen och överklassprimadonnan Anne Ramberg kom 2016 undan med rasism.

Centerns Staffan Danielsson skrev om detta på SVT Opinion:

(…)

”Anne Ramberg har i ett blogginlägg tydligt pekat ut min riksdagskollega Hanif Bali (M) med rötter i Iran som ”brun råtta” eller som ”talesperson för bruna råttor”.

Hanif Bali för en tuff kamp på twitter med massor av ”vänstertwittrare” och kan vara provocerande för dem och kanske andra ibland. Detta väcker agg och hat, ja hur ska man kalla det som Anne Ramberg ger uttryck för?

Men jag känner Hanif Bali som en riksdagsledamot med stort engagemang och som i många år varit migrationspolitisk talesperson för moderaterna.

Att en ledande advokat, tillika generalsekreterare i Svenska advokatsamfundet uttrycker sig så här utan att det blir en riksnyhet och kritiken blir förödande från ”tyckarSverige” begriper jag inte.

Nyligen inspirerades Expressens krönikör Cecilia Hagen till att gå ännu längre än Anne Ramberg i en krönika betitlad ”Hur ska vi bli av med de mänskliga brunråttorna”.

Hon skriver där ordagrant: ”Jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sina senaste bloggar. Läs!”

Och: ”Hur ska man bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”

Hon hänvisar alltså direkt till sin goda vän, de umgås i samma kretsar på Östermalm vad jag förstår, och vill alltså utplåna typ rasister inklusive kanske Hanif Bali.

Man tar sig för pannan. Ofattbart. Hade någon i tidningar närstående SD skrivit på liknande sätt om sina meningsmotståndare hade det varit krigsrubriker i media. Men nu är det rätt tyst.

(…)

PK-folkets elit kommer undan sådant här, för deras karriärer är inte förstörda av det ovan.

Andra kan bara försöka bli politiskt korrekt eller göra narr av det.

2 tankar kring ”PK-Eliten toppar laget

  1. Stefan Falkelind

    ”Då slipper man nämligen drabbas av de skyhöga skatterna på bensin som främst drabbar folk i glesbygd som måste ha bil längre sträckor.”, skriver du. De betalar också skatt. Har du inte förstått det?

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Jo, men eftersom PK-eliten bor i Stockholm har de allt så mycket närmare än om de bor i glesbygd i t.ex. Norrland. PK-eliten är med andra ord inte tvingade att ens äga en bil. På så vis drabbar de höga skatterna på bensin folk i glesbygd värre. PK-eliten är dessutom mycket rikare än genomsnittet i Sverige och då är det lätt att ha råd med skatter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *