Nödvändigheter till kontoret

Att öppna ett nytt kontor kan kännas överväldigande då det är viktigt för ekonomin. Det finns många saker att skaffa, att man inte riktigt vet var man ska börja. Här är en liten checklista på de viktigaste sakerna man kan behöva till en början.

Kontorsmöbler

En tom lokal är inget funktionsdugligt kontor, så det viktigaste av allt är förstås relevanta kontorsmöbler. Här gäller det förstås att anpassa sig efter företagets behov.

  • Kontorsstolar och skrivbord är en essentiell del för att man ska kunna arbeta vid en dator.
  • Även större bord och vanliga stolar kan vara bra att skaffa till ett eventuellt mötesrum.
  • Rätt slags belysning är en viktig del för att de anställda ska kunna jobba på rätt sätt. Ett mörkt kontor resulterar inte i en så effektiv arbetstakt och gör dessutom ögonen tröttare. Satsa därför på tillräckligt starka taklampor samt skrivbordslampor.
  • För en öppen kontorsmiljö kan det vara smart att skaffa skärmväggar och ljudabsorbenter. Dessa gör utrymmet tystare och lite mer avskilt, och höjer därmed avsevärt arbetsron för de anställda.

Arkivering och sortering

På ett kontor finns oftast en hel del papper som behöver sorteras. Därför är det viktigt att ha rätt slags möbler och redskap som gör arkiveringen lättare och mer behändig för att inte skapa en kaotisk kontorsmiljö.

  • Mappar, lådor, stansar, etiketter och annat mindre material som behövs för arkivering är måsten för en fungerande arkivering.
  • Genom att skaffa ordentliga förvaringsmöbler där man kan förvara alla arkiveringsprylar får kontoret en mer organiserad känsla än om alla mappar bara låg huller om buller överallt på alla möjliga ytor. En bonus är om dessa förvaringsmöbler har dörrar eller går att stänga på något annat sätt, eftersom de då inte samlar damm och blir smutsiga lika lätt som om de hölls på en öppen hylla.

I pausrummet

För att orka jobba en hel arbetsdag gäller det också att satsa lite extra på de anställdas bekvämlighet. Att skaffa bekväma möbler till pausrummet där de kan slappna av under sina välförtjänta pauser är därmed A och O för att höja trivseln.

  • Matbord och stolar är förstås ett måste så att man ska kunna äta där.
  • Apparater som kylskåp, mikrovågsugn och kaffekokare är även viktiga. En diskmaskin kan även vara en bra idé för att undvika konflikter gällande vem som diskar och vem som inte diskar efter sig.
  • Soffor eller fåtöljer är även en bra idé för att öka komforten, och är ofta en väldigt populär del av pausrummet bland de anställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *