Vad är Forex och så investerar du med FXORO-mäklaren

Kanske du har hört talas om trading och att det går att handla med olika saker för att på så vis tjäna pengar? Idag finns det flera olika marknader för trading och det går idag att handla med aktier, index, råvaror samt valutor. Det är trading med valutor som brukar kallas för Forex.

Så kallad Forex trading innebär att du handlar med valutapar. Det du gör, det är att köpa den ena valutan i paret men säljer den andra. Du är ”lång” i den valuta som du köper, men ”kort” i valutan du säljer. Du ska helt enkelt ta position för att en valuta skall stärkas eller försvagas i värde mot en annan valuta. För att handla med valuta så kan det vara god idé att ta hjälp av en mäklare som FXORO. Det finns i dag många mäklare som erbjuder just valutahandel varav FXORO är en av de bästa.

En sak du bör tänka på, det är att Forex trading är förknippat med stor riks, eftersom du handlar med CFD certifikat. Dock kan du om du lyckas få en riktigt bra avkastning.

Hur fungerar Forex trading?

Det kanske låter svårt detta med att handla med valuta? Dock är det som så att Forex trading tillhör en av de vanligaste formerna inom trading överlag. Dessutom är den lättillgänglig eftersom att många mäklare erbjuder det. Dock kan det vara fördel att läsa på om trading om du aldrig tidigare sysslat med det.

När man talar om valutahandel så är den vanligaste formen att ta position för att en viss valuta ska förstärkas eller försvagas mot en annan valuta.  Det du ska börja med att göra, det är att bestämma dig för vilken underliggande tillgång du vill spekulera i. Vanligast är att handla med världens största valutapar, även kallat major. Det brukar då bland annat innebära Euro/USD, USD/Japanska Yen och Brittiska Pund/USD.

Det finns även de som kallas för minor som till exempel Euro/Brittiska Pund eller Euro/Australiensiska Dollarn.

Både minor och major valutor är bra att starta med då du ska satsa på trading med valuta. Det eftersom dessa har oftast stora volymer, samt att de handlas oftast till en mindre spread, eller spridning som det betyder på svenska.

Hur mycket ska du placera?

Det är viktigt att du redan innan du börjar med valuta trading att bestämma hur mycket du vill placera. Det är en stor risk att handla med valuta. Det innebär att du kan förlora allt du satsar. I varje trade du gör, använder du eget kapital och gör du en vinstaffär, så innebär det en bra avkastning. Gör du en förlust, så blir det oftast en stor förlust i förhållande till det kapital du satsat.

Om du är helt ny på detta med Forex Trading, så se till att börja lågt, med en mindre summa pengar. Det för att komma igång och förstå hur marknaden i sig fungerar. Det är även bra att förstå riskerna.

Att komma igång med Forex Trading

Det du måste göra, det är att bestämma dig för hur mycket du tror att tillgången ska gå upp eller ner. Denna typ av trading går ju liksom ut på att du ska ta position för att en valuta skall stärkas eller försvagas i värde mot en annan valuta. För att du ska kunna bestämma dig, så är det ett måste att analysera valutaparen. Den kan göras genom att så kallad teknisk analys, som är att analysera hur priset rör sig i en kursgraf. Sedan finns det även andra sätt att analysera på.

Genomföra din handel

När du har koll på vad det är du vill handla samt i vilken riktning samt till vilken kurs, ja då är det dags att genomföra din order. Du kan välja att ta position direkt, eller så kan du lägga som ett slags larm vid olika nivåer. Det för att få signal på när en kurs nått en viss punkt som du vill agera på. Du kan även välja att lägga en order hos FXORO, om det är din valda mäklare. Då aktiveras den när kursen når dit.

Du ska även lägga det som kallas för stop loss och take profit. Den första, stop loss, det är där din position säljs om den går emot dig. En take profit innebär nivån där din position automatiskt säljs och du tar vinsten.

FXORO ger dig direkt tillgång till marknaden

FXORO är en reglerad Forexmäklare som kan erbjuda dig en full tillgång till FX-marknaden. Det via en plattform som är alla traders favorit, nämligen MetaTrader4. Denna plattform kan du välja att ladda ner till din dator eller använda den direkt i webbläsaren. Du kan även använda den i din mobil. FXORO har en anpassad teknik så att du ska kunna få direkta och flexibla tradingmöjligheter. Dessutom har du alltid tillgång till djupgående information för dina investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *