5 appar som hjälper din vardagsekonomi

I denna artikel tittar vi närmare på 5 olika appar som hjälper dig med din vardagsekonomi. Källa till bilden är https://unsplash.com/photos/w33-zg-dNL4

Aktiemarknaden har haft en tuff utveckling under året, men det finns fortfarande goda möjligheter till att ha koll på din personliga ekonomi. I denna artikel tittar vi närmare på 5 olika appar som hjälper dig med din vardagsekonomi.

Dagens moderna aktiemarknad

Trots årets generella nedgång på börsen har aktiemarknaden upplevt ett rejält uppsving de senaste åren. Svenskarna är det folk i världen som procentuellt investerar mest i fonder och aktier för ett sammanlagt värde på otroliga 1000 miljarder svenska kronor. Förr i tiden fanns en uppfattning om att investera i aktiemarknaden innebar mycket arbete som både var dyrt och krångligt. I takt med att digitaliseringen- och Internet har förändrat samhället i grunden har även aktiemarknaden öppnats upp till den allmänna befolkningen. Den synligaste effekten av digitaliseringen är användandet av mobiltelefonen. Enheten har fått en enorm betydelse för den moderna aktiemarknaden och människor använder idag mobiltelefonen till kommunikation, information och även sin vardagliga ekonomi. Digitala ekonomilösningar som att söka lån hos banken eller ta snabba SMS lån utan UC har möjliggjorts i takt med att mobilnätverkan och tekniken utvecklats.

Tillgången till Internet har även inneburit att i stort sett all handel av privatpersoner på aktiemarknaden sker via nätet och idag finns det även avancerade mobilapplikationer som underlättar människors vardagsekonomi. Numera marknadsför- och erbjuder nya nätmäklarföretag sina tjänster direkt på Internet eller sina mobilappar, tjänster som varierar från lån till sparande.

5 appar som hjälper din vardagsekonomi 

Man kan konstatera att digitaliseringen har inneburit stora förändringar för finansbranschen. Människor har tack vare tillgången till tekniska hjälpmedel större koll på sin vardagsekonomi än någonsin. Nedan listas 5 appar som kan hjälpa dig med din ekonomi:

Dreams
Denna app är för dig som har ett specifikt sparmål som exempelvis en resa eller ett dyrt inköp. Dreams har ett flertal funktioner som gör det lättare att spara dina pengar. Appen är gratis och tillgänglig för både Android och iPhone.

Karma
Matkostnaderna är dyrare än på länge och denna app kan därför vara till stor hjälp för din vardagsekonomi. Karma möjliggör köp från restauranger och livsmedelsbutiker till ett nedsatt pris. Appen är gratis och har hyllats för att vara en god insats för miljön då restaurangerna slipper slänga gammal mat.

Pricerunner
Detta är en jämförelseapplikation som du bör använda när du ska göra ett nytt inköp. Det kan variera stora prisskillnader och Pricerunner kan hjälpa din ekonomi genom att hitta de bästa priserna. Det går även att bevaka vissa varor där appen skickar notiser när priset går ner. Appen finns till både iPhone och Android.

Buddy
Detta är en budgetapplikation som ger dig stenkoll på dina inkomster och utgifter. Buddy varnar dig genom notifikationer om du spenderar för mycket och tillsammans med appen kan du skapa budgetar med andra människor som exempelvis din partner eller familj. Splitwise
Vi alla har varit i en situation där en person betalat en middag och kostnaden behöver delas upp. Appen Splitwise har som syfte att reda ut kostnader för ett kompisgäng där varje person som ligger ute med en kostnad fyller i sin utgift i appen och som sedan kan delas upp. Splitwise är gratis och tillgänglig för både Android och iPhone. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *