Generalen kånkar – Michael Moore glad

Michael Moore har som jag tidigare skrivit inte alltid hållit sig till sanningen. På Huffington Post gläds han idag åt General Motors konkurs (eller egentligen rekonstruktion med skydd mot konkurs under en begränsad tid):

”So here we are at the deathbed of General Motors. The company’s body not yet cold, and I find myself filled with — dare I say it — joy. It is not the joy of revenge against a corporation that ruined my hometown and brought misery, divorce, alcoholism, homelessness, physical and mental debilitation, and drug addiction to the people I grew up with. Nor do I, obviously, claim any joy in knowing that 21,000 more GM workers will be told that they, too, are without a job.”

Michael Moore kommer inte från Flint, han kommer från Davison.

Och MM fortsätter att snacka skit om Flint, men läget är inte alls är så illa i staden. Tvärtom om sägs det bo många driftiga människor där, så den ”…misery, divorce, alcoholism, homelessness, physical and mental debilitation, and drug addiction…” han skriver om stämmer inte, enligt vad jag hört.

General Motors fel ligger inte enbart i företagsledningens händer, för hur ska de kunna konkurrera med asiatiska biltillverkare som har lika bra utbildade anställda men lägre löner?

Att Michael Moore tror att staten blir en bättre ägare är bara löjligt. Dyr tillverkning kan inte konkurrera med lika bra billig, oavsett ägare.

Smällfete Michael Moore fortsätter alltså att sprida ”dyngan” som hans världsbild producerar.

Ungefär som jag? Fast jag har en helt annan bild av verkligheten och sanningen. Och så har jag utbildning i ekonomi och finans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.