Tönt vecka 25 – Alice Bah Kunhke gillar diktatorer

Med en så odemokratisk demokratiminister som Alice Bah Kuhnke är det inte konstigt att svenska biståndspengar försvinner i stora projekt i halv- eller heldiktatorer. Det är så naivt så det blir töntigt att hon inte ser det som ett stort problem. Då i princip alla diktatorer är män är det också lite småväntat av en medlem i Miljöpartiet Patriarkerna.

Dröm om auktionsduell

Jag hade en dröm om att jag gick allt närmare en björk och till slut var trädstammen 1,5 meter i diameter. Men strunt i det. Jag hade en annan dröm en annan natt där min förre chef P-Å var på auktion och bjöd mot Jeremy Clarkson från Top Gear. P-Å bjöd och trodde han skulle vinna, men Clarkson som satt en rad längre fram vände sig långsamt om och och log brett.

Jag tror jag visste han skulle bjuda typ 3 miljoner kr mot P-Å som inte kunde ge mer än 2,8 miljoner kr. Han hade nog sagt det till mig innan. Ingen aning om vad saken gällde. P-Å:s ansiktsuttryck förvandlades till en skrynkel av frustration när han insåg att han skulle bli överbjuden. Jag satt bredvid, men jag minns inte om Clarkson hann bjuda innan drömmen var över. Han ville vänta så länge som möjligt för att jävlas.

Feminister som sviker kvinnor 7

Hittar till min överraskning detta på en kultursida i SvD och det är faktiskt läsvärt och inte alls vänsterpolitiskt korrekt:

Jag antar att orsaken hittas i Brå:s rapport från 2005 som visar att det var 4,5 gånger vanligare för utrikes födda män att registreras som misstänkta för våldtäkt än för dem med svenskfödda föräldrar (Brå undersökte förhållandet 1997–2001). De senare 20 åren har antalet män från riskgruppen blivit många fler och det är därmed rimligt att anta att problemet idag är än större.

Istället för 90-talets aktivism har våldtäkt som samhällsproblem medfört en väldig, passiviserande värderingskrasch. Antirasismen har kolliderat med radikalfeminismen och lämnat den senare i spillror.

Konsekvensen blir att två olika teorier, båda lika bristfälliga inför den komplexa verkligheten, idag måste tillämpas för att förklara våldtäkt och andra sexualbrott; könsmaktsordningen eller socioekonomiska faktorer – allt beroende på gärningsmannens hudfärg.

För patriarkatet anses paradoxalt nog kunna förklara allt från allvarliga metoo-övergrepp till minsta beståndsdel i relationen mellan könen, förutom när männen har sin bakgrund i världens mest patriarkala kulturer.

När Expressens kartläggning i våras visade att endast 1 av 43 dömda gruppvåldtäktsmän 2016–2017 har svenskfödda föräldrar gav vänsterpartisten Linda Westerlund Snecker förklaringen; bristande integration, bostadstillgång och skolresultat samt maskulinitetsnormer som uteslöt prat och kramar.

Kommunisterna i Vänsterpartiet är verkligen feminister som sviker kvinnor.

 

Tönt vecka 24 är Annika Strandhäll

Tönt vecka 24 är Annika Strandhäll för hennes lögner, fejk news och alternative facts om svensk sjukvård. Hade socialdemokraterna varit i opposition hade det låtit annorlunda, men nu sitter de i regeringen och då blir hon frikopplad från att det faktiskt ibland blir lite fel i sjukvården. Mycket är bra, men inte allt om vi säger så…

Dubbelmoral av Prussiluskan.

Korkade politiker stöder alternativ medicin

Ta till exempel den antroposofiska Vidarkliniken som mottagit en hel del skattemedel och har ivriga försvarare inom såväl MP som V och C. Deras vaccinmotståndar-barnläkare kallar potentiellt dödliga barnsjukdomar för ”naturliga kriser i barnets utveckling med möjlighet att påverka barnet positivt”.

 

Vidarkliniken och andra skattesubventionerade aktörer ägnar sig också åt homeopati, en bisarr metod byggd på läkemedel så utspädda att deras aktiva substans motsvarar en nypa salt i Atlanten. Du får alltså i dig mer av andras kiss genom en enskild kallsup i badhuset, än du får i dig medicin genom ett helt liv av homeopatiska behandlingar. Om det inte redan är uppenbart så har ett stort antal välgjorda studier visat att det inte fungerar överhuvudtaget.”

Bra skrivet om alternativ medicin av Jesper Sandström tycker jag.

Maffiauppgörelse plötsligt en natt

Jag hade en dröm att vi var fyra stycken i ett hotellrum någonstans. Vi väntade på en affärsuppgörelse i den kriminella världen. Jag upptäckte att de var på väg, för dörren stod öppen till en korridor.
– Incoming!
Sade jag och vi intog våra positioner.

Jag ville helt omotiverat hålla rätt föremål i handen och allt kretsade kring min högre byxficka. Först hade jag nyckelknippan till mitt hem i handen. Kändes helt fel. Jag fumlade och stoppade ned den och bytte till mobiltelefonen. Det kändes bättre, oklart varför.

De andra kom in och de var tre stycken. De hade med sig en sån där väska med metallhölje. En liten tant var deras ledare. Vi var fyra så vi var en för mycket. Min boss sade något och jag började lämna rummet. Tanten stoppade mig på väg ut och bad mig med några konstiga ordval gå mer bredbent, och kanske inte flina så där som jag just gjorde när jag var… jag tror hon sa arresterad.

Tanten var väldigt lik en tant på löneavdelningen på ett ställe där jag jobbat tidigare i verkligheten, vad gjorde hon som maffiaboss i min dröm?

Jag vaknade sen tror jag.

Tydliga könsroller på svenska förskolor trots genusmaffian

Å ena sidan har landets förskolor tvång från statliga direktiv att könsroller inte ska uppmuntras utan barnen ska välja fritt… eller tvingas vara könsneutrala, jag vet inte. Å andra sidan håller många av förskolorna på att tvinga på barnen könsroller om det bara handlar om någon annan kultur. Extrem dubbelmoral.

Källa till bilden är @stegefter

27 av 40 tillfrågade förskolor var redo att tvinga in barnen i könsroller utifrån kläderna om föräldrarna krävde slöja på barnen.

Är daltet mot slöjorna uttryck för en rädsla för rasistskrikarvänstern tro? ”Lyd minsta vink och strunta i jämställdheten så alla ser vi inte är rasister.” Vilket betyder att invandrarbarn inte får någon jämställdhet i förskolan. Är inte det rasism?

Svenskt bistånd till halvdiktator och Arsenal

Citerar Slöseriombudsmannen rakt av:

Svenskt bistånd gör det möjligt för en auktoritär ledare i ett av världens fattigaste länder att sponsra sin favoritklubb i fotboll med hundratals miljoner.

 

För 350 miljoner kronor får Rwanda en reklamtext på Arsenal-spelarnas tröjärm. Rwanda är ett av världens fattigaste länder och tog förra året emot 231 miljoner kronor i bistånd från Sverige.

 

Landets auktoritäre president Paul Kagame är en stort Arsenal-supporter och anklagas för att skyla landets ekonomiska misslyckandet genom satsningar som denna.

I bland annat Nederländerna höjs det nu röster för att strypa biståndet till Rwanda. Borde inte Sverige också ha en sådan diskussion?

 

Läs mer: https://www.di.se/…/bistandsberoende-rwanda-sponsrar-arsen…/

Svenskt bistånd till Rwanda: https://openaid.se/sv/aid/sweden/rwanda/

Måtte alla godhjärtade men naiva biståndskramare öppna ögonen för vad de ställer till med snart.