Kategoriarkiv: Veckans tönt

När Elakingen är aggressiv och mörk i sinnet behöver han skriva av sig och gnälla på alla töntar och allt det töntiga som finns i världen. Utnämningen av Veckans Tönt fungerar således både som en signal till omvärlden och som psykoterapi. Det sistnämnda behöver Elakingen förstås mängder av, helst tillsammans med tung medicinering.

Pinsamma politiker är veckans töntar

Först ut är moderaterna i Norrtälje som är helt svarslösa på varför de höjer sina löner med 30 procent. En ”fråga om prioriteringar”? Det gör det väl ännu värre?! Nu fick de efter kritikerstormen ändra sig.

SSU i Blackeberg vill inte vara sämre utan hävdar att socialdemokraternas linje att gå Turkiet till mötes är att suga diktator Erdogans kuk. Det bara för att Kristersson är lite tydligare i att ta avstånd från vissa kurdiska vänstergerillor.

Möt Margaux Dietz – tönten som tramsar med medvetslösa

Någon för mig okänd som heter Margaux Dietz har filmat en blåslagen man utanför hennes dörr. Tydligen har polisen bekräftat att det verkligen vara en man där de fick ta hand om. Det betyder att hon:
1 Först låter någon stå i trappan och filma.
2 Går ut och låter hennes unge peta på mannen.
3 Utnyttjar en livlina och ringer en vän.
4 Ringer 112 eller annan del av räddningstjänsten.

Att det här dessutom gått genom videoredigerare och/eller andra i hennes team innan hon tog bort klippet är också anmärkningsvärt. Vissa så kallade influencers är helt slut i huvudet!

Margaux Dietz smyger runt den medvetslöse mannen med sitt barn. Det här var spännande och roligt, verkar hon tycka.
Margaux Dietz smyger runt den medvetslöse mannen med sitt barn. Det här var spännande och roligt, verkar hon tycka.

Christoffer Röstlund Jonsson är veckans förvirrade tönt

Veckans tönt är Christoffer Röstlund Jonsson, som gått full Arnstad genom att få för sig att motstånd och kritik mot Ryssland krig och våldtäktsorgier i Ukraina är att vara krigsälskande. En motsägelse som endast en kommunist kan åstadkomma. Att han jobbar på vänsterblaskan ETC är därför föga förvånande.

Veckans tönt är en Christoffer Röstlund Jonsson som gått full Arnstad genom att få för sig att motstånd och kritik mot Ryssland krig och våldtäktsorgier i Ukraina är att vara krigsälskande. En motsägelse som endast en kommunist kan åstadkomma.

Det är få i landet som fördömt och kritiserat Rysslands terroristhandlingar mot Ukrainas civilbefolkning som Lars Wilderäng, även känd som Cornucopia. Han har varit stenhårt emot ryska hammaren och skärans invasion från dag ett.

Christoffer Röstlund Jonsson kallar honom därför för ”en krigsälskande storstolle”. Sic! Det är förstås ingen normal slutsats att dra. Frågan är om ETC-snubben med tatueringarna söker uppmärksamhet med medvetna lögner och påhopp eller om han verkligen är helt förvirrad.

Christoffer Röstlund Jonsson ligger på ungefär samma nivå av förnekelse och verklighetsförakt som Kristofer Andersson på Aftonbladet Kultur. Det motsvarar maximala nivåer.

En alternativ förklaring är om Röstlund Jonsson inte kan eller vill läsa. Att ha en perception som ligger nära verkligheten så att man alls kan ta in och tolka orden rätt, är inte alla människor utrustade med alla gånger. Kulturskribenter och de på ETC hör ofta till de Putinkramande kreaturen som förlåter allt lidande bara det är vänster och mot USA.

”Död åt all nationalism”? Om vissa samhällsfiender på vänsterkanten fick styra skulle ingen i Sverige få hålla på något landslag längre.

Henrik Arnstad och Morgan Johansson (S) är veckans töntar

Efter sin hårt kritiserade tid som svensk justitieminister är socialdemokraten Morgan Johansson numera helt avpolletterad och ointressant. Låt oss därför skratta åt honom och hans nya roll, här via komikern Fredrik Johansson:

Den avvikande personen Henrik Arnstad är också ointressant, men rolig. Den här gången har den så kallade ”historikern” dragit en riktigt rolig historia:

Den förmodligen psykiskt sjuke Henrik Arnstad skriver alltså att ”mycket tyder på att det svenska demokratiska statsskicket avskaffades 14 oktober 2022”. Nog för att kommunister har svårt för oliktänkande och drar rövarhistorier ofta. Arnstad är en konstig person som jag skrivit om förut.

Never go full Arnstad!

Bra och dåliga välgörenhetsorganisationer

Skänk gärna pengar till välgörenhet, det gör jag. Däremot till Röda korset, Det är mer tveksamt. *Läs exempelvis den här debattartikeln där man frågar sig:
”Varför existerar Röda Korset alls, om de flyr när bomberna faller?”

Andra riskerar livet i Ukraina, medan Röda Korset flyr. Ynkligt. Det är ju inte så att de behöver vara i fronten. Därför är Röda Korsett veckans töntar.

Tidigare har Amnesty International skämt ut sig i Ukrainafrågan.

Den ryska hatkärleken till Västvärlden

Veckans tönt är den misslyckade diktatorn Vladimir Putin för hans propagandatal där han kritiserade allt som alla hans likar i statsledningen, oligarkerna och delar av folket gillar. Västvärlden.

Putins döttrar bor i Europa och rika ryssar skickar sina barn på universitet i väst. Nyrika ryssar bor gärna lyxigt i olika EU-länder. Rysslands elit älskar väst. Putins kritik av väst blir därför mest för den fattiga och obildade inhemska opinionen. Och för västvärldens vänsteraktivister och kulturskribenter, som kanske ännu tror honom blint.

Här ett citat från PM Nilsson i DI:

”Men Putin är samtidigt mer intressant och klart inläst på den västliga självkritikens tankegods. På ett finkalibrerat sätt låter han som en polemisk europeisk vänsterintellektuell. Långa passager av hans tal är som hämtade från Aftonbladets kultursidor, eller från tyska eller franska kändissociologer, bara delvis från kontinentala högernationalister.”

Det var för övrigt på Aftonbladets kultursida som Åsa Linderborg skrev den inte helt genomtänkta texten med rubriken ”Nato större hot än Putin.

Det var för övrigt på Aftonbladets kultursida som Åsa Linderborg skrev den inte helt genomtänkta texten med rubriken "Nato större hot än Putin.
Läs mer om vänstervridna Putinkramarnas svek, lögner och faktafel i denna sammanställning.

Det är för övrigt tack vare NATO och USA som vi slapp kommunismen och därmed kunde bevara vår demokrati. Därmed finns kapitalistiska uppfinningar som datorer och mobiler, vilket Linderborg och andra inte helt klartänkande kulturskribenter använder för sitt jobb. Som den avvikande Kristofer Andersson. Ett ödets ironi.

Vänsterpartiet fortsätter vara Putin-partiet nummer ett

Vi minns också att Vänsterpartiet röstat nej till att skicka vapen till Ukraina. En demokrati som vill bevara sin demokrati och måste slåss – då röstar V emot. Maktens kommunister stödjer den röda fanan, hammaren och skäran, än idag. Omoraliskt.

Kommunister har aldrig demonstrerat för fred, bara mot USA. Den politiken verkar stå sig än idag.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt ned kärnkraften

Först lägger alltså socialdemokratiskt ledda regeringar ned stora delar av svensk kärnkraft. Det gör även många andra röda och även blå regeringar i Europa, som då blir mer beroende av kolkraft och olja/gas.

Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.
Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.

Sen kommer sossarnas samarbetspartner Miljöpartiet och ska göra kaos ”med alla som hindrar klimaträttvisan”.

Socialdemokraterna hade förståndet kvar så sent som en bit in på Stefan Löfvens tid, för länge försvarade han kärnkraften för svensk industris skull. Energioberoendet och att säkra kraften som behövs för alla arbetare.

Därefter kom den stora töntvågen och svepte genom partiet. Nu sitter vi där och får välja mellan dyr energi eller importera från diktator Putin och därmed gynna invasionen av Ukraina.

Veckans töntar är därför alla oavsett partifärg som vek ned sig för den stora miljövågen mot kärnkraft. Till och med EU stämplar den som grön numera.

Lusine Djanyan – en ledare omgiven av bajs på Way out West

Av alla ställen hittar jag en underhållande och troligen högst vinklad krönika i tidningen Arbetet. Det finns tydligen en festival som heter Way out West och där samlas en bråkig skara politiskt korrekta mitten-vänsterpersoner för att skryta om hur de försöker rädda världen, klimatet, minoriteter, etc. Det gör de förstås inte, för de har inga konkreta argument eller förslag som skulle kunna funka.

Veckan töntar är därför Linnea Claeson, Maxida Märak och de diktaturkramande folkförtryckarna Rebecca och Fiona. Och alla andra på deras nivå.

Ledaren som var omgiven av allt bajs är Lusine Djanyan från Pussy Riots. Hon hade tydligen något vettigt att säga, för hon försvarade yttrandefriheten.

”Nu är det Lusine Djanyan från Pussy Riots tur att prata. Här blev det såklart lite absurt att just ha lyssnat på någon som berättat om sitt mod när det kommer till att hantera gamla tanter i joggingspåret. Nästa talare har nämligen flytt från två nationer, provocerat Vladimir Putin, gjort aktioner i kyrkor, förföljts för sin etnicitet och riskerar fängelse i sitt hemland.

Djanyan talade om kriget i Ukraina och om det viktiga med yttrandefrihet. Nämner den kuk-muralmålning på ett hus i Stockholm som efter protester målades över och tycker att folk borde gått ut på gatorna för att protestera inskränkningen av yttrandefriheten. 

”Först kommer de för konstnärerna, sedan aktivisterna och sedan vanligt folk.” Så var det i Ryssland sa konstnären och aktivisten.

Lyfter Lars Vilks som exempel på någon som fått sin yttrandefrihet inskränkt. En boll absolut ingen i panelen är redo att fånga.”