Kvinna anmälde man för ofredande efter ett litet ”Hej”

Veckans tönt är 60-åriga kvinnan i Sundsvall som blev kränkt av att någon sa hej till henne när hon var ute och gick. Det finns folk som blir gruppvåldtagna och det är däremot allvarligt. Att någon säger hej ska du fanimej inte slösa polisens resurser på att anmäla, din tokiga jävla kärringjävel!

Pavel Gamov (SD) är veckans stora tönt för fylleresan till Ryssland

Sverigedemokraten Pavel Gamovs besök i Ryssland var pinsamt. Eller så var han Sveriges straff till Ryssland för deras fusk i idrott och slaget vid Poltava. Oavsett är Pavel Gamov veckans störa tönt. Fylla, ragg, hot, social inkompetens, utskällningar, förolämpningar. Gamov röjde rejält.

SD-politikern Martin Strid är veckans lilla tönt, eftersom han rasistat sig genom att säga:

”I den ena änden av den skalan då är man 100 procent fullt ut människa, human, allt vi lägger in i det begreppet. I den andra ändan då är man 100 procent mohammedan.”

Veckans tönt är Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel Johansson må ha vunnit Expedition Robinson och tjänat en massa pengar på att ta hand om flyktingar och invandrare åt staten, men det går inte att respektera någon som har förstår att han har dubbelmoral.

I ett avsnitt av Framgångspodden sitter Jan Emanuel Johansson och inte förstår att folk blir sura när någon gör en klassresa och går från brott och fattigdom till rikedom. Det är ju inte alls det som är problemet.

Problemet är att han sagt och säger sig vara arbetarklass och socialist samtidigt som han lever som kapitalist och överklass i Stockkholms innerstad. Hade han bott kvar i en förort eller inte kört sportbil eller haft dyr båt hade han levt som han lärt. Istället lever han som en kapitalist och överklasskille, men fortsätter snacka om problem med ekonomiska klassklyftor och buhuhu. Dubbelmoral.

Jan Emanuel Johansson förstod i Framgångspodden heller inte att folk blev sura på före detta statsminister Göran Persson av exakt samma orsak. Persson sa att den som är satt i skuld är inte fri, sedan skuldsatte han sig högt för att köpa sig ett stort gods. Persson lever som kapitalist och överklass, men försöker tona ner det då hans moral är den motsatta. Han talar därför om ”sitt torp”. Som om han inte vore rik utan en vanlig torpare.

Lämnar man arbetarklassen och blir överklass samtidigt som man ändå hyllar den arbetarklass man uppenbart inte vill tillhöra på något sätt blir folk sura. Det förstår inte Jan Emanuel Johansson. Därför är han veckans tönt.

Alla som bränner bilar är idioter och töntar – liksom skatteplaneringsfobikerna

Alla som bränner bilar är idioter och töntar.
Alla som är arga på polisen och därför bränner bilar har sig själva att skylla.
Era morsor är grishoror.
Slut på meddelandet.

Alla skatteplaneringsfobiker i Kommunistpartiet och i Vänsterpartiet som bölar om att lagligt skatteplanerande borde leda till fängelse är också töntar. Okej, de vill kanske ändra lagen så att det blir olagligt att utnyttja den fria rörligheten av kapital inom EU, men tack och lov är vi ju med i EU så det blir nog svårt att stoppa. Var skulle gränsen i så fall gå?

Veckans tönt är ännu en amerikansk dubbelmoralist

Tim Murphy i amerikanska Pennsylvania är ännu en av alla dessa amerikanska högerpolitiker som absolut vill att staten ska bestämma över folks privatliv. Hans abortmotstånd verkar inte ha varit så viktigt när det gäller hans älskarinna. Lev som du lär eller bli kallad för tönt!

Nedan ett lite roligt inslag i debatten där en kvinna busar med en konservativ gubbe.

Det är lätt att lalla runt och kalla sig pro-life när det inte är du som är gravid.

Det är lätt att lalla runt och kalla sig pro-life när det inte är du som är gravid.

Tönt vecka 44 – Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern

Veckans tönt är Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern som häromveckan gjorde bort sig genom att kalla kapitalismen för misslyckande. Den fria marknaden och marknadsekonomi (alltså kapitalismen) är den största välfärdsskaparen mänskligheten uppfunnit.

Nu säger töntpolitiker sådana här saker för det är vad deras väljare vill höra och politiker som misslyckats vill ju gärna skylla ifrån sig.

Vecka 42 – Smygrasisten Roger Mogert

Socialdemokraternas Rober Mogert är säkert antirasist om du frågar honom, ändå verkar han utgå från att invandrare och arbetarklass inte klarar av att vara tysta på ett bibliotek. Som om han vore rasist eller något. Det går alldeles utmärkt att ställa krav på invandrare, de är lika bra som oss ursprungssvenskar.

Ordning och reda ska det vara på ett bibliotek, men totalt knäpptyst behöver det inte vara heller. Veckans tönt är därför Roger Mogert och de snorungar som välter och kastar böcker och andra saker på bibliotek.

Veckans tönt v41 – Republikanen Josh Moore

State Representative Josh Moore förstår tydligen inte alls hur kvinnor fungerar. Enligt en från 2016 tweet argumenterar han för att kvinnor som ammar sitt barn offentligt också borde kunna tåla att män stirrar och tar på brösten.

Att kristna som sexisten Josh Moore ska ha så dålig moral. Du vet att någon har det när de börjar prata om ”family values”, familjevärden. Ironiskt att dessa omoraliska personer ofta argumenterar för god moral, trots att de egentligen står för motsatsen.

Om det tafsande pervot Josh Moore gör verklighet av det han skriver får han säkerligen på käften om den ammande kvinnans man är i närheten. It’s ALL relative and natural, right?