Kategoriarkiv: Veckans tönt

När Elakingen är aggressiv och mörk i sinnet behöver han skriva av sig och gnälla på alla töntar och allt det töntiga som finns i världen. Utnämningen av Veckans Tönt fungerar således både som en signal till omvärlden och som psykoterapi. Det sistnämnda behöver Elakingen förstås mängder av, helst tillsammans med tung medicinering.

Amnesty sprider rysk propaganda om Ukraina

Amnesty International och flera av deras olika nationella organisationer har i veckan skämt ut sig genom att kritisera Ukraina för att försvara sitt land för nära civila byggnader och civil befolkning.

Påståendena bygger tydligen på uppgifter från Ryssland.

Den enda som gör fel är angriparen Ryssland som inte enbart siktar mot militära mål utan även civila. Fråga exempelvis Amnesty Ukraina som upprört tagit avstånd från vad stora delar av resten av organisationen hävt ur sig.

Det är inget folkrättsbrott om ett försvarande land använder öde civila byggnader som sedan länge utrymts på grund av Rysslands terrorbombningar mot civila.

Läs exempelvis detta hos SVT som ger en viss nyansskillnad, även om det inte är mycket till kritik heller. Annat kanske vi inte ska vänta oss hos SVT.

Efter kritikerstormen har Amnesty International gått ut och beklagat djupt att folk blivit upprörda, men de står kvar vid sina påståenden. Som om de bad om ursäkt för andras känslor?!

Amnesty är djupt ångerfulla inför upprördheten och ilskan som de orsakat, men ångrar inget i rapporten. De ångrar alltså andras känslor, eller?! Obegripligt.
Amnesty är djupt ångerfulla inför upprördheten och ilskan som de orsakat, men ångrar inget i rapporten. De ångrar alltså andras känslor, eller?! Obegripligt.

Obegripliga Amnesty är därför veckans töntar.

Amnesty har för övrigt alltid varit emot att exportera vapen till krigförande länder, vilket alltid inkluderat demokratier som försvarat sig mot en stor diktatur. Amnesty går med andra ord på Vänsterpartiets linje och är emot vapenexport till Ukraina.

Stöd istället Ukrainas väpnade trupper eller något annat de behöver här.

Det exkluderande Svenska FN-förbundet

Det är ett otyg det där med att vilja deplattformera på grund av att du samtalar med eller intervjuar fel person. Att avbryta alla samarbeten, att bojkotta.

Ett exempel på det kan du höra i podden Den sista måltiden, där Hanif Aziz berättar hur han efter tre år inte längre fick samarbeta med och via Svenska FN-förbundet föreläsa i svenska skolor efter att Den sista måltiden haft fel gäst. Svenska FN-förbundet är inte en del av FN utan en fristående organisation.

18:30 in i poddavsnittet kommer detta. Förhoppningsvis behöver du bara klicka på play så är avsnittet där.

Gästen som de hade var Paolo Roberto och det var efter att han varit otrogen mot sin flickvän och doppat italienska korven i fel gryta. Hanif Azizi ställde förstås en del kritiska frågor, men det räckte inte. FN-förbundet avbröt samarbetet på grund av värdegrund bla bla.

Du blir inte ditt intervjuobjekt.
Du delar inte per automatik intervjuobjektets värderingar.
Du har inte nödvändigtvis gjort samma saker i livet som intervjuobjektet.
Ingen har det någonsin.
Alla förnuftiga människor vet och förstår detta.

Tyvärr inte Svenska FN-förbundet. Därför är de veckans töntar.

För övrigt har den politiskt alltid neutrale Navid Modiri från ”Hur kan vi” berättat i en intervju (där han blev intervjuad, var gäst) att de flesta på den politiska vänsterkanten tackar nej till att bli intervjuade. Hälften blockade honom direkt. Hälften svarade politiskt korrekta att de inte ville, eftersom han gett utrymme till personer som de inte vill synas i samma sammanhang som.

Fritt från mitt minne.

Rädslan för oliktänkande finns även där. Den verkar vanligast på vänsterkanten.

Fel frisyr för att stå på scen

Det här kan vara det mest sjuka i kategorin lättkränkhet någonsin. En konsert fick avbrytas i Bern för att vissa av bandmedlemmarna i Lauwarm hade fel frisyrer. Publiken borde ha skyddats. Sic!

"Det schweiziska bandet Lauwarm fick avbryta och ställa in en konsert i Bern efter att ha anklagats för kulturell appropriering."
Det schweiziska bandet Lauwarm fick avbryta och ställa in en konsert i Bern efter att ha anklagats för kulturell appropriering

Som SVT rapporterar:

Arrangören Brasserie lorraine bad i ett uttalande om ursäkt för ”kunskapsluckor” och menar att publiken borde blivit bättre ”skyddad”.
”Vi misslyckades med att hantera det tillräckligt i förväg och att skydda er”, skriver arrangören på sin Facebook-sida.

Snacka om rasism att döma vita människor för deras hudfärg och bli kränkt av deras frisyrer bara för det. Att man ska behöva ha rätt hudfärg för att spela viss musik och se ut på ett visst vis. Sjukt.

Lite som när Amanda Lind från Miljöpartiet var miljöminister och fick kritik för sin frisyr som kallades rasistisk. Eller nåt sånt. Varför ska så många politiskt korrekta, antirasister, etc vara så dömande när det gäller hår på huvudet?

Annie Lööf plockar skräp vid världens minsta hav

Centerns Annie Lööf menar väl, men det blir inte så bra när hon poserar vid en ankdamm i Almedalen. Kontexten handlar nämligen om nedskräpningen av hav och stränder. En ankdamm med fontän uppfyller inte riktigt kraven för att vara strand eller hav.

Därför är Annie Lööf veckans tönt. Det är bara posering och billiga poänger detta.

Jag har kollat på hennes offentliga instagram, så även om jag hittade skärmdumpen ovan i sociala medier, är den inte falsk.

Sen kan man tycka att jag gör en billig poäng av detta också, men hade hon bara skrivit om nedskräpning hade varken jag eller någon annan stört sig på det. Problemet är att det stränder och hav är så otroligt mycket större ytor och områden än en ankdamm i Almedalen på Gotland.

Töntarna i Sveriges Fredsråd älskar diktaturer

Det finns en mer eller mindre kommunistisk organisation som kallar sig Sveriges Fredsråd. De är traditionellt onyanserat anti-USA och för allt annat, för de verkar tro att det blir fred på jorden om bara diktaturerna får som de vill. Därför blir de veckans töntar.

En av deras små troll heter Agneta Norberg och hon gillar ryska anfallskrig som europeiska demokratier. ”Lugansk har befriats”.

Troligen vet inte Putinlovers och Rysslands fanclub vad landets styrelseskick innebär.

Allra minst i krig, för där kommer ryska våldtäktsmaskineriet igång på allvar.

Slakt på civila:

Agneta Norberg och Sveriges Fredsråd jublar?

Hjälp björnen äta något annat

Veckans töntar är alla som inte förstår att det är naturligt att rovdjur äter andra djur. Dödar och äter dem.

”Varför filma detta barbariska istället för att hjälpa björnen att äta nåt annat…”

Ja, varför inte stoppa naturens gång?! Det kanske är en stor överraskning att björnar inte är som Nalle Puh utan mycket våldsammare, som Bamse som i alla fall när jag var ung brukade kasta upp Vargen i luften så han blev sönderslagen när han damp i backen. Björnar är farliga.

Har man sett för mycket på Disney och tror att djur också är människor blir man kanske upprörd när vissa djur ska fixa mat. Då får SVT gå in och förklara att naturen inte är någon djurpark.

Tönten Putin erkänner att det är ett erövringskrig och har inget med NATO att göra

Veckans tönt är galne lille Putte, Putin i Ryssland. Han pratar vitt och brett om att erövra världen och ta tillbaka olika landområden. Det är förstås ren propaganda för att höja den inhemska nationalismen och stödet för hans diktaturregim.

Putin har därmed erkänt att det inte handlar om att Ukrainakriget ska vara en motåtgärd mot NATO:s utvidgning utan att det handlar om imperialism.

Putin vill göra Ryssland större som land som en sorts kukförlängning, tror jag. Putins långa bord är enligt denna trovärdiga källa ett substitut för hans korta manslem.

Klinisk klimatångest och biosfärrelaterad depression

Klimathysteriska personer är det synd om. Dels tror de på domedagen och försöker vilseleda folk om att klimatförändringarna är undergången. Dels mår de riktigt dåligt.

Veckans första tönt är klimatalarmisten Howard Breen från Vancouver i Kanada. Detta för att han begärde aktiv dödshjälp för ”klinisk klimatångest och biosfärrelaterad depression”. Sic!

För att komma från en terroristorganisation som Extinction Rebellion är det inte oväntat dumt. Däremot tragiskt att han är så förvirrad och mår så dåligt. Töntarnas öden är ibland sorgliga.

Det finns också de som mår dåligt av att höra om folks reseplaner och semestrar.

Stackars lilla person med klimatångest. Vad har de lurat i dig? Att ökad produktivitet och miljövänligare produkter inte finns längre? Att inga problem går att lösa?

Vandalisering för miljön är töntigt och fel

The Tyre Extinguishers kallar sig några stackare som tänkt helt fel. Skär du sönder däcken på andras fordon är du kriminell och det går åt fler däck då. Däcken är inte bra för miljön, utan dåliga. Det blir med andra ord bara sämre miljö om du förstör för andra.

Därför är The Tyre Extinguishers veckans töntar och verkar befinna sig på samma mentala plats som de som försöker limmar fast sig själva i golvet och som limmar fast sig på flygplan.

”Nato är en terroristorganisation som skapar krig”

Ung vänster blir naturligtvis veckans töntar för deras inte helt pålästa uttalande om försvarssamarbetet NATO. Inget land med där har blivit invaderat eller anfallet. Det finns dessutom veto mot att gå ut i krig för att hjälpa ett annat medlemsland. Försvar är inte terrorism.

Troligen säger Dum… jag menar Ung Vänster sånt här för uppmärksamhet och för att locka andra obildade till sig.

Kan någon hitta en länk till en källa till citatet/uttalandet ovan? Jag hittar ingen.