Alfa Laval vinstvarnade

Jag hade en dröm om att Alfa Laval vinstvarnade så aktien störtade från ca 180 kr till först 151 kr. Så jag stressade upp mig och funderade på om jag skulle sälja för de kunde falla mer, eller öka för det långsiktigt kanske vore läge att köpa när kortsiktigt kapital säljer i panik.

Jag hann inget göra förrän kursen rasat ca 30 kr till. Då insåg jag att jag varit tidigt ute när jag först såg kursrörelsen, så att jag hade hunnit sälja före många andra. Frustrerande. Det tar ibland några minuter innan en aktie satt sig, så att säga.

Nu rasade Alfa Laval vidare ned till 101 kr. Det kändes visset i magen. Jag tror jag hade en långsiktig strategi med god riskspridning även i drömmen, men det kändes inte riktigt så.

Märklig gång i varuhus

Jag hade en dröm vi skulle in i ett köpcenter/varuhus som just öppnat i något fattigt land. Har glömt om det var naturkatastrof eller Venezuela-socialismen eller något när det varit stängt länge, men alla skulle in på en gång.

Jag var nästan först och vi trängde oss in. Jag hade varit där förr, i samma dröm eller i en tidigare. Jag minns den murade vita gången som kom precis efter entrédörrarna. Den var endast 2-3 decimeter bred så vi småsprang på tvären, framtryckta av folket bakom.

Gången gick i kringelikrokar men till slut kom vi till lite öppnare varuhuslandskap. Jag stod och funderade om jag skulle ta genvägen mot kassorna är gå inåt butikslandskapet.

Vaknade.

Krängande biltur bredvid vägen

Jag drömde jag satt i någon bil. Vi körde längs en ganska krokig väg och körde rätt snabbt. Det konstiga var att den som körde fick upp bilen på gräskanten, som när nästan som en liten vall som gick längs vägen.

Kanske sladdade bilen dit upp, men större delen av det jag minns av drömmen körde bilen däruppe. Ingen bra koll på bilen alls. Vi hade bråttom och det var dåligt väder, så det var lite frustrerande.

Dröm om Blacklist

Jag hade en dröm om TV-serien Blacklist. Det var spännande för jag var med mitt i handlingen.

Vi var i ett ganska litet och halvt ensamt och naturnära trähus och letade efter något hemligt. Allt var lite grått och mörkt. Red hade tydligen något gömt inuti maten, jag förstod att det fanns inuti hamburgarna. Inuti själva köttet, för det var tillskuret som en ficka inuti. Jag föreslog därför att vi skulle laga till burgarna, så såg ju han vem det nu var som var där vad som fanns inuti, tänkte jag.

Det saken gällde var någon form av register över vad folk hade sagt och/eller gjort. Nu fanns det nog bara instruktioner i att få tag i det i maten. Red försökte övertala Liz att inte åka till vad det nu för för ställe, men vi åkte dit ändå. Hon körde bilen vidare bara.

Vi gick genom naturen (det var kväll) och över något fält med ett par meter högt gräs/vete. Agenterna hade någon form av karta, etc.

Han som hade registret dök upp på vägen, i korsningen där vi trodde han skulle dyka upp. Det var inte helt smidigt att få det vi skulle, men det kom polisbilar som backup från alla håll. De spärrade av några tiotal meter ifrån oss. Bra samarbete. Jag har glömt vad han skrek, det var nog inget smart.

Tortyr på gång

Jag hade en dröm om tortyr av människor i somras. Jag var i något rum eller fastighet och det fanns olika grejer där, men det var gott om plats överallt tror jag. Mycket var bara grått och vitt.

Det fanns ett par stora svarta föremål som användes för kastreringar och plötsligt var jag den som skulle råka illa ut. Två personer närmade sig mig, men jag hann inte ens bli rädd.

Jag minns bara hur jag rörde mig lite undan figurerna, nästan flöt åt sidan. Vaknade.

Stor spindel på väg in i rumpan på katten

Jag drömde om en decimeter stor svart robotspindel, som hämtat från Transformers. Den kröp rakt mot en katt som låg på sidan inne i bostaden, oklart vems katt och vems bostad.

Spindeln kröp snabbt rakt mot den svarta kattens rumpa och var nästan på väg in, men katten reagerade inte. Jag lyfte lite på svansen på katten och tog spindelns ena ben, säkert 6-7 cm långt och hårt. Sen tog jag ett spindelben till och håll spindeln. Det var inte så äckligt, utan jag kontrollerade spindeln bra.

Jag tror det slutade väl, som om spindeln blev oskadliggjord eller så.

Tre konstiga drömmar samma natt

Jag hade kaotisk Panama-dröm om att jag skulle hem men det var något med tunga resväskor och stress och inte hinna.

En annan konstig dröm handlade om att jag hade susp för att skydda mina ädlare kroppsdelar. Någon kvinna skulle typ provslå mig där, men hon vågade inte riktigt. Höll på och duttade istället. Jag demonstrerade genom att knäppa fingret på suspen så det smällde till lite. Tror inte det hjälpte henne våga.

Jag hade samma natt en tredje dröm, men det har jag glömt.

Game of Throne-dröm

Jag hade en spännande dröm om något Game of Throne-inspirerat. Inte för jag egentligen ser mer än en kvart av var femte avsnitt, men i drömmen handlade det om meterlång och suddig Arya Stark och att vi skulle vinna ett slag om en stor borg.

Jag tror det gick bra, men jag minns inte så mycket mer än hur vi rörde oss längs någon korridor in i ett rum högt upp i ett torn på väg bort från angripare. Jon Snow var där, men jag inte om han var sig lik.

Direkta närstrider var jag nog inte inblandad i heller. Lagom spännade dröm i alla fall.

Kometnedslag i Falun

Jag hade ännu en dröm där jag var tillbaka i föräldrahemmet. Den här gången var det oväder och jag överraskades av vad som först var ett konstigt ljud av åska. Det visade sig vara ett kometnedslag som kom i så pass långsam hastighet att jag kunde se det fara förbi snett nedåt i luften och slå ned i huset på granngatan nedanför ängen. Rakt in i Henrikssons bruna villa.

Huset tog förstås en del stryk av det och fick som ett stört halvrasat hål i mitten av övervåningen. Det var främst ut ur huset bredvid som det vällde fram rök och det var lite otäckt. Och rent ologiskt förstås.

Sen kände jag ingen direkt oro för personernas liv eller så, det hann jag inte tänka på i denna dröm. Ingen grannsämja där inte.