Dröm om auktionsduell

Jag hade en dröm om att jag gick allt närmare en björk och till slut var trädstammen 1,5 meter i diameter. Men strunt i det. Jag hade en annan dröm en annan natt där min förre chef P-Å var på auktion och bjöd mot Jeremy Clarkson från Top Gear. P-Å bjöd och trodde han skulle vinna, men Clarkson som satt en rad längre fram vände sig långsamt om och och log brett.

Jag tror jag visste han skulle bjuda typ 3 miljoner kr mot P-Å som inte kunde ge mer än 2,8 miljoner kr. Han hade nog sagt det till mig innan. Ingen aning om vad saken gällde. P-Å:s ansiktsuttryck förvandlades till en skrynkel av frustration när han insåg att han skulle bli överbjuden. Jag satt bredvid, men jag minns inte om Clarkson hann bjuda innan drömmen var över. Han ville vänta så länge som möjligt för att jävlas.

Maffiauppgörelse plötsligt en natt

Jag hade en dröm att vi var fyra stycken i ett hotellrum någonstans. Vi väntade på en affärsuppgörelse i den kriminella världen. Jag upptäckte att de var på väg, för dörren stod öppen till en korridor.
– Incoming!
Sade jag och vi intog våra positioner.

Jag ville helt omotiverat hålla rätt föremål i handen och allt kretsade kring min högre byxficka. Först hade jag nyckelknippan till mitt hem i handen. Kändes helt fel. Jag fumlade och stoppade ned den och bytte till mobiltelefonen. Det kändes bättre, oklart varför.

De andra kom in och de var tre stycken. De hade med sig en sån där väska med metallhölje. En liten tant var deras ledare. Vi var fyra så vi var en för mycket. Min boss sade något och jag började lämna rummet. Tanten stoppade mig på väg ut och bad mig med några konstiga ordval gå mer bredbent, och kanske inte flina så där som jag just gjorde när jag var… jag tror hon sa arresterad.

Tanten var väldigt lik en tant på löneavdelningen på ett ställe där jag jobbat tidigare i verkligheten, vad gjorde hon som maffiaboss i min dröm?

Jag vaknade sen tror jag.

Ännu en natt jag där jag drömde om en dålig toa

Äntligen en till dröm om att går på toaletten och det går åt helvete. Jag har haft många genom åren fast det var ett tag sen senast. Den här gången var det en toa i någon lägenhet och sitsen lossnade och verkade fungera bäst uppochned.

Nästa gång jag skulle dit var det två andra i lägenheten (oklart vems eller var vi var). Nu upptäckte jag att det gick riktigt dåligt att sitta på en toasits som var uppochned. Jag vände den rätt, men den var blöt och äcklig av förhoppningsvis vatten från toan. Allt verkade blött på något vis. Toan stod noll millimeter från en vägg också, så det var inget utrymme alls i den riktningen.

Ny typ av svart och farlig insekt

En dröm en natt såg jag det var någon form av insekter i en burk med kakaopulver eller kaffe. Jag stängde locket. Långt senare hade de där insekterna bidat sin tid och alla var lite större och anföll på samma gång när jag öppnade burken.

Känslan var att det var något nytt från rymden eller annat hot mot mänskligheten. En helt ny typ av flygande insekt som kunde bitas. Svarta på otäcka kryp. Jag vaknade i tid kan vi säga.

Snöberg i drömmen

Det fanns en snöhög på ca 100 meter i en dröm en natt. Konstsnö eller något inför nästa vinter. Vi stod där och titta upp mot toppen av snöberget. Jag såg att snön packats till is centimeterna ovan marken och att det smält underifrån så det gick att stoppa in foten under kanten på snöberget.

Det fanns alltså 2 cm avstånd mellan snöberget och marken under flera kvadratmeter in under berget, så jag så något om att det var farligt för man vill ju inte ha alla hundratals ton snö och is på tårna.

I den här drömmen gick vi flera gånger för att köpa något piller till min vän C:s dotter. Jag har för mig det var strul kring det, eller om jag och C:s brottades till slut där i stan där vi var. När jag till slut fick upp handen mot hans ansikte för att göra lite grejer såg han annorlunda ut än i verkligheten.

Jag vaknade strax därefter och det mesta i drömmen kändes ändå okej. Ingen mardröm eller särskilt frustrerande dröm heller. Mer lagom varm och solig.

Avsvimmad i drömmen

Jag hade en konstig dröm att jag låg ned och var mer eller mindre avsvimmad. Kanske var vi i mitt föräldrahem, kanske inte. Mats Qviberg var där och böjde sig över mig som om han ville viska mig något. Något aktietips fick jag inte, hörde inget i vart fall.

Jag minns inte varför jag låg ned, men troligen hade jag fått en smäll av något slag men inte av honom.

Krigsdröm mitt i natten

Jag drömde en natt om grönklädda soldater som tillfångatagits, men nästan lyckats fly. Först var halva gruppen där i bussen, sen andra halvan. Västerländska soldater, troligen någonstans i Mellanöstern.

En annan del av drömmen var att jag skyndade mig genom någon form av krigshärjad stad för att försöka låsa upp dörren till huset där jag skulle in. Snabbt skulle det gå där i mörkret, men jag undrar om jag såg tillfälle bra nog så jag hann in och kunde låsa om mig. Kanske. Eller så gjorde jag inte det så jag var med soldaterna som blev tillfångatagna och skulle med bussen någonstans.

Jag tror drömmen slutade med att vi kom hem ändå och att jag var mkt lättad och rörd över det.

Dröm om stress innan lopp

Jag drömde jag skulle springa ett motionslopp och plötsligt var det mörkt och fem minuter kvar till start. Jag försökte skynda mig att ta av mig det andra strumpparet jag helt omotiverat hade utanpå det understa paret. I drömmen var det motiverat att ha två par strumpor, oklart varför.

Jag blev stressad och jag skulle hinna lämna in ryggsäcken också. Jag hade 2-3 minuter på mig när jag fått på mig skorna tror jag.