Smör på bröstet

Jag hade en konstig och riktigt konstig dröm. Sen var den konstig också.
🙂

Jag spelade fotboll, men minns inte så mycket av det. Drömmen slutade i alla fall med att jag stod med bar överkropp medan mamma bredde smör på min bröstkorg. Hon hade någon form av stor smörkniv och det var ett rejält lager som skulle på min håriga bringa.

Det kändes rätt konstigt och motbjudande även i drömmen. Vad fan drömmer jag sånt här för?

Dröm med sorgligt och trist slut

Jag drömde så trevligt till en början. Jag var ung, någonstans i tonåren, och hade två tjejer på gång med allt vad det kan innebära. 🙂

Det var någon form av sista dagen i skolan och hon jag skulle vara ihop med gick bara förbi mig. Hon ignorerade mig totalt och det hade den andra tjejen gjort också. Kvar stod jag där ensam och förtvivlad. Det kändes så grått och trist i mitt inre.

Det var sol, men var ändå mörkt och grått i luften. Någon form av Hemingway-slut på drömmen alltså.

SKITDRÖM!

Kladd med mat i butiken

Jag drömde jag var i en amerikansk matbutik. Jag stod vid baren för kycklingbitar i sådana där gasförpackade förpackningar (som man säljer kött och fisk i Sverige). Jag hade öppnat en av dem och börjat kladda, men tänkte köpa maten. Vet inte varför jag stod där och undersökte de kladdiga kycklingbitarna.

Då kom den en androgen person från personal och krävde att jag skulle visa upp en massa saker. Allt från ”ID-card, blah blah blah social security number”. Det tog henne säkert 10 sekunder att säga alla saker jag skulle visa upp. Hon tittade helt frånvarande rakt förbi mig när hon sa det som i ett mantra, en van uppläsning hon levererat många gånger förut.

Jag minns det hela var obehagligt, sådär pinsamt och lite irriterande. Tror inte vi kom så bra överens.

Han kom, hans sågs, han sågade i katterna

Jag hade en otrevlig dröm om någon som satt i en bil och hotade omgivningen. Han hade två orangea katter som han höll i nackskinnet utanför sidorutan. Sen började han såga av nackskinnet på katterna. Usch.

Jag minns kattliken med röda köttsår där han sågat efteråt.

Jag minns också en sekvens där jag var viltvårdaren som skulle avliva de orörliga katterna med gevär. Jag var väldigt sorgsen och gjorde allt med ansiktet och halsen utan att gråta ut. Men det här hände i drömmen efter att katterna dött, så kronologin var omkastad.

Mannen i bilen tror jag hade tagits omhand då, men det biten minns jag inte.

Jävla kärringjävelskärringen blev knuffad nedför branten av mig och pappa

Jag drömde en natt att jag och föräldrarna och Syster Dyster var vid sommarstugan och skulle gå och bada. De var på väg mot vägen istället för vår egen badplats nedanför huset när jag stående i solen på andra sidan huset på grusgången upptäcker att jag inte har några badbyxor på mig. Istället hade jag likt pappa speedos, alltså tighta badbyxor på mig…

Varför jag skulle gå i speedos till badbryggan och där byta till badshortsen är ju rätt festligt.

Plötsligt kom det en främmande kärring gående på vår privata tomt och jag förklarade att det inte var allemansrätt där. Tomten bredvid ser ut som skogsfastighet, men den är bara vildvuxen och privat tomtmark. Hon argumenterade emot, jag minns inte vad hon sa, men jag hetsade upp mig och sa direkt något om jävla kärringjävelskärring.

Plötsligt utspelade sig drömmen utanför föräldrahemmet i Falun. Granntomten som är så korkat planerad var i drömmen nu mkt högre än vår, säkert en meter. Jag och pappa hade nu kläder på oss och vi tog i och motade bort kärringen, tvärs över granntomtens första halva och knuffade sen ned kärringen nedför branten som helt i onödan finns mitt på granntomten även i verkligheten.

I drömmen var branten oerhört mycket längre och brantare och kärringen rullade som en boll 10-15 meter långt och ca 5 meter ned.

Jag minns att ett skimmer av oro spreds sig i mitt inre om huruvida vi gjort lite för mycket, men jag vaknade innan jag hann göra något så dumt som att ångra mig. Usch, att ångra sig eller be om ursäkt – då hade det varit en riktig mardröm! 🙂

Flygande lik i trappan

Jag hade en dröm en natt att vi stod som om det vore i trappan ned till gillestugan på bottenvåningen i föräldrahemmet. Men det var ändå ca 50 meter ned till marken och vi var utomhus. Det var vindar som virvlade nedanför oss och skapade kraftiga uppvindar.

Från en avsats 10 meter framför oss kastade några personer ned ett lik som föll ca 5 sek innan det nådde marken. Andra liket virvlade mer i luften och det tredje mötte sådan uppvind att det liket flög in under trappan och lyftes upp igen.

Den döda människokroppen kom upp mellan trappstegen där jag stod. Likets hud var gråbrunt och kändes konstigt när den döda kroppen blåste på mig. Jag ropade rakt ut av fasa i drömmen.

En dröm om det sämsta man kan ha under fötterna om vintern

Jag hade en dröm där det hände lite olika saker i någon form av stad på en ö. Det påminde en aning om gamla stan eller söder i Stockholm kanske, men det var mindre och lättare att gå tvärs över.

Det roliga var att det var precis vad jag gjorde. Jag skyndade mig över för jag skulle träffa en dam på andra sidan. Nu hade jag kanske inga riktiga skor på mig, för jag satte någon form av tunna genomskinliga mjukplastpaket på fötterna. De var alldeles för små, men satt kvar ändå men gjorde ingen nytta. Du vet sådana där som man kan ha en kokosdröm eller punchrulle i, och få kondisbiten med sig hem i. En sådan förpackning på varje sko eller fot.

Ändå satt de kvar där under fötterna där jag ilade fram längs en gata som gick över ön, från norrsidan till den södra. Eftersom det var vinter och någon millimeter pudersnö på de frostiga gatorna var mitt val av kakfodral som ”halkskydd” något märkligt, det får jag erkänna. 🙂 Kändes helt rätt i drömmen i alla fall och det gick bra att gå.

Jag tror vi i en annan del av drömmen var ute på isen, men jag minns inte riktigt.

Jättebombendrömmen

Jag drömde att det skulle släppas en 100 megatonsbomb över något område. För att rensa bort folk eller sten eller så. Det var tydligen mindre sprängkraft än kärnvapen, men större än allt annat.

Jag tror det gick bra, men i nästa sekvens i lokalerna vi var i (skyddsrum eller militär anläggning?) så sprang jag på ett löpband istället. Hon som instruerade mig förklarade att det fanns endast fartinställningarna 2, 8 och 10. Det gick lite för snabbt för mig på 8 så jag hoppade av ett par gånger.

Jag tror det var några stora killar som slogs i drömmen också. Kanske något fånguppror.

Det hela slutade med något sånt. En massa fångar på väg därifrån, men istället för att fly ville en fånge slåss med han från förra slagsmålet, men nu ville han inte slåss. Han försvarade sig däremot jättebra med bra teknik så den andra bråkstaken flög ner i marken. Hur man nu kan kroka tag med fingret runt den andres fingrar när han kastar sig framåt och sen vrida omkull honom ned på marken. Mäktigt att bara stå där och göra så mot en angripare.

Alfa Laval vinstvarnade

Jag hade en dröm om att Alfa Laval vinstvarnade så aktien störtade från ca 180 kr till först 151 kr. Så jag stressade upp mig och funderade på om jag skulle sälja för de kunde falla mer, eller öka för det långsiktigt kanske vore läge att köpa när kortsiktigt kapital säljer i panik.

Jag hann inget göra förrän kursen rasat ca 30 kr till. Då insåg jag att jag varit tidigt ute när jag först såg kursrörelsen, så att jag hade hunnit sälja före många andra. Frustrerande. Det tar ibland några minuter innan en aktie satt sig, så att säga.

Nu rasade Alfa Laval vidare ned till 101 kr. Det kändes visset i magen. Jag tror jag hade en långsiktig strategi med god riskspridning även i drömmen, men det kändes inte riktigt så.

Märklig gång i varuhus

Jag hade en dröm vi skulle in i ett köpcenter/varuhus som just öppnat i något fattigt land. Har glömt om det var naturkatastrof eller Venezuela-socialismen eller något när det varit stängt länge, men alla skulle in på en gång.

Jag var nästan först och vi trängde oss in. Jag hade varit där förr, i samma dröm eller i en tidigare. Jag minns den murade vita gången som kom precis efter entrédörrarna. Den var endast 2-3 decimeter bred så vi småsprang på tvären, framtryckta av folket bakom.

Gången gick i kringelikrokar men till slut kom vi till lite öppnare varuhuslandskap. Jag stod och funderade om jag skulle ta genvägen mot kassorna är gå inåt butikslandskapet.

Vaknade.