Game of Throne-dröm

Jag hade en spännande dröm om något Game of Throne-inspirerat. Inte för jag egentligen ser mer än en kvart av var femte avsnitt, men i drömmen handlade det om meterlång och suddig Arya Stark och att vi skulle vinna ett slag om en stor borg.

Jag tror det gick bra, men jag minns inte så mycket mer än hur vi rörde oss längs någon korridor in i ett rum högt upp i ett torn på väg bort från angripare. Jon Snow var där, men jag inte om han var sig lik.

Direkta närstrider var jag nog inte inblandad i heller. Lagom spännade dröm i alla fall.

Kometnedslag i Falun

Jag hade ännu en dröm där jag var tillbaka i föräldrahemmet. Den här gången var det oväder och jag överraskades av vad som först var ett konstigt ljud av åska. Det visade sig vara ett kometnedslag som kom i så pass långsam hastighet att jag kunde se det fara förbi snett nedåt i luften och slå ned i huset på granngatan nedanför ängen. Rakt in i Henrikssons bruna villa.

Huset tog förstås en del stryk av det och fick som ett stört halvrasat hål i mitten av övervåningen. Det var främst ut ur huset bredvid som det vällde fram rök och det var lite otäckt. Och rent ologiskt förstås.

Sen kände jag ingen direkt oro för personernas liv eller så, det hann jag inte tänka på i denna dröm. Ingen grannsämja där inte.

Jagad av zombier

Jag hade en stressad dröm om att det sprang runt zombier. Nej, jag pratar inte om de där hjärndöda zombierna som släpar sig runt på gatorna den 1 maj och väser ”solidaritet” och ”klasskamp” och sådana sossefloskler, jag menar zombier som biter människor.

Jag såg de på avstånd och jag tror jag var i ett hus och stängde dörren snabbt. Undrar om jag rörde mig inåt i huset för att komma undan. Jag såg aldrig zombierna på nära håll, lika bra kanske, även om de inte så såg gräsliga ut på avstånd. Däremot snabba.

Superhjältedröm med patetiskt slut

En natt drömde jag att ett gäng superhjältar skulle stoppa någon ond superantihjälte som var typ oövervinnerlig. De (främst någon kvinnlig superhjälte, oklart vem) lyckades först genom att stänga luckan ned till något underjordiskt komplex och sen lägga sten över. Hur nu det skulle kunna stoppa någon.oövervinnerlig…

De grå stenplattorna ovanpå stålluckan ned i marken var ju en lovande start. Men det fanns byggarbetare där nere och den ondskefulle borde kunna ta sig ut där de går ut tänkte jag. Han verkade i vart fall härligt ondskefullt glad sedan…  berättarrösten sagt något om att han började använda arbetarna där nere.

Han gled fram från höger till vänster ”i bilden” eller om det var mitt synfält. Lite som Skeletor i He-Man fast på Segway eller om han red på någons axlar. Helt normalt i drömmen.

Jag vaknade strax därefter.

Jag begick ett mord med gott samvete

Jag hade en dröm en natt att jag var på väg in med några matkassar, bland annat Propud chokladproteinpudding. Tre personer började närma sig, de var ute för att stoppa mig eller lägga sig i eller något.

Det var mörkt, troligen natt och tomt i kvarteret. Jag var på någon innergård med mur runt och fumlade vid dörren. En för mig helt ny miljö, inget hämtat från verkligheten.

Nästa scen i drömmen var vi ute på gatan. Endast jag och en av förföljarna. Jag tror det var en pistol jag drog fram och bara dödade honom. Han blödde från bröstet och var död. Jag kände inget, möjligen lättnad eller något. Inget samvete i alla fall. Sån är jag på insidan, tydligen. 🙂

Plötsligt mindes jag var Leif GW Persson sagt om att hålla på mig liket och åka fast. Så jag slutade gömma liket, eller om jag börjat släpa eller bära undan det. Minns inte exakt vad jag gjorde, men jag blev orolig för att jag skulle åka dit nu när mitt DNA fanns på kroppen.

Jag började gå därifrån. Troligen in på gården och in mot huset. Jag var ensam och vaknade nog senare.

Telefondröm och bortschabbling

Jag hade en brokig dröm med en massa olika saker. Det jag minns är att jag fick ett telefonsamtal från Klas Eriksson, han som spelar Leif Öhman i Nordic Hillbillies i Jokemock.

Jag klarade förstås inte av att svara. Stressad fumlade jag och tryckte på knappen ”Om Klas och telefonen”. Signal efter signal passerade under tiden som jag fumlade och jag tryckte på någon tillbakaknapp. Han hade lagt på luren innan jag hann svara och jag hittade ingen ring-tillbaka-funktion heller i den här drömmen.

Ännu en dröm av frustrationer där jag inte riktigt känner jag klarar av saker och ting.

Stora kattdjur i svart hem om kvällen

Jag drömde det var en mörk kväll och det var stora kattdjur inne i huset där jag var.

Först var det ett eller två djur i ett mörkt rum, men jag lyckades stänga dörren efter lite klösaktigt tumult där jag klarade mig oväntat bra. Jag kände viss lättnad då i drömmen.

Sen visade det sig att det var lodjur eller geparder eller var det nu var även i andra rum. Jag vill minnas det gick sämre nu, kanske blev jag lite riven, men det var ändå ingen riktig mardröm.

Jag tror det var i denna dröm eller i en närliggande dröm där jag plötsligt inser att jag glömde ta allergitabletten tidigare under dagen. Ja, det hade ju varit sämst om jag blivit allergisk mot björkpollen eller pälsdjuren precis innan de äter upp mig. Ovanpå allt blir lite snuvig och får lite klåda i ögonen innan jag får kroppen söndertrasad av stora huggtänder. Det hade varit en klar försämring av mitt läge det minsann.

🙂

Konstig dröm om Mexiko

Jag en någon konstig dröm om att jag var i Mexiko. Jag tror det var i någon förort där, men hon eller de som bodde där var inte hemma först.

Sen kom de hem, men inget särskilt hände. Det var något annat i drömmen som det egentligen handlade om. Kanske höll jag mig undan något?

Jag satt vid något bord i ganska skum belysning och gjorde något när frun i huset kom in. Minns bara hennes ansikte, men varken hon eller jag sade något.

Dröm om snabbt vatten

Jag hade en konstig dröm om att vi var i något New Mexiko-liknande bergslandskap. Vattnet i bäckarna flöt otroligt snabbt, farligt snabbt, ja snabbt så det nästan skar i handen. Bergen var rödaktiga och spetsiga. Jag har glömt själva handlingen, men känslan i drömmen var nog både stressande och lugn beroende på var i drömmens handling vi var.