Dröm om anfall från mars

Jag drömde att marsianer som såg ut som de där små monstren i Gremlins anfall. De sköt jag tror det var bollar ur en automat, påminde om en bollmaskin rätt mycket. Bollarna flög ut nedtill i alla fall.

Det lustiga var att deras ledare var Annie Lööf. Att invadera jorden från mars är kanske inte det första jag skulle misstänka Annie Lööf och Centerpartiet för, men vad vet jag. Kanske en sanndröm trots allt. 🙂

Sen var det något mer riktigt tokigt men jag minns inte. Mina minnesanteckningar ser ut som ”maden mircon” eller ”raden” eller något. Är jag nyvaken kan jag inte skriva så bra.

Dröm om Iron Man

Jag hade en dröm att jag och det såg ut som Tony Stark fast utan Iron Man-utrustningen och vi skulle mer eller mindre spränga några fiender i luften. Vi tittade på en monitor och via datorstyrning gjorde vi något med någon antisuperhjältes ställe. Vi såg honom och huset han bodde eller arbetade i på skärmen vi hade framför oss.

Men istället för en explosion hos denne, vilket borde ha avbrutit sändningen, så hände en annan sak när det räknat ned och vad vi nu gjorde var klart. En bordslampa bredvid oss slocknade. Rummet vi satt i och lampan påminde om mina föräldrars sovrum. 🙂

Det här var en spännande och intressant dröm, tyckte jag.

Dröm om dålig revy

Jag drömde en natt att jag såg en föreställning med två från Galenskaparna och After Shave. Anders Ericsson spelade Roy från Macken, men lät inte alls som Roy. Dessutom hade han mörka vinröda kläder, men rätt sorts keps. Tror karaktären jobbade som en p-vakt eller något, men det såg inte ut som det utifrån kläderna. Den andra på scenen var inte Roger utan Knut Agnred som verkade spela sig själv.

Mycket dålig föreställning. Skäms på er! Förvisso finns det bara i mina drömmar, men ändå. 🙂

Stressad på landets största busscental

Ännu en dröm om stress och förvirring i samband med resa. Ja, jag vet, men håll käften!

Det var två andra som jag inte alls hade sällskap med men som skulle dit jag skulle så jag såg de här tjejerna då och då på den enorma busscentralen. De satt mitt emot mig ett par rader bort i den stora vänthallen. I högtalarna sa en röst att bussen var på plattform tre så vi och flera andra började gå ditåt. Det var en minut till avfärd och vi skulle tydligen runda en hel fotbollsplan för att ta oss dit. Alla började springa. Snart var jag ensam och vilse och det såg ut som att jag var på väg in mot militärförläggningar eller nåt. Jag funderade på att gå tillbaka och var lite stressad.

Dröm om strul som gav stress

Jag drömde jag hade fått någon form av kallelse, men det var för barn så jag skulle avboka eller lämna tillbaka det. Oklart varför jag var i receptionen med en ifylld enkät eller lapp av något slag i storlek A5. Jag hade inte med mig kallelsen så det blev lite rörigt och jobbigt, men tanten i kassan verkade snäll och trevlig i alla fall.

Dröm om bilåkning

Jag drömde en natt att jag körde bil snabbt. Det var extremt doserade vägar som lutade upp till 45 grader, vilket behövdes för en bit in i drömmen körde jag 130 km/h på vanlig landsväg med skarpa kurvor.

Nåja, särskilt vanlig var den inte men det var mörkt och rena bergochdalbanan att köra på. Jag minns jag tryckte snabbare än tidigare och tog in på två konkurrenter(?) som låg före mig. Undrar om det var månsken eller något. Kändes bra i vart fall.

Bromsarna tog inte så bilen bara rullade ut i korsningen

Jag hade en dröm en natt att jag körde bil med två vänner i baksätet. I verkligheten brukar vi gå på bio tillsammans men i drömmen var vi i Falun nära mitt föräldrahem. Jag körde mina föräldrars Volvo och vid varje korsning i det snöiga villaområdet tog bromsarna allt sämre.

Bilen gled på snön rakt över en korsning trots att jag trampade hårt på bromspedalen. Det var mycket frustrerande, men som tur var fanns det inga andra bilar i närheten. Eftersom  vi passerat korsningen hade jag förstås missat att stanna vid STOP-skylten så jag körde på istället för att stanna på andra sidan korsningen.