Konstig dröm om Mexiko

Jag en någon konstig dröm om att jag var i Mexiko. Jag tror det var i någon förort där, men hon eller de som bodde där var inte hemma först.

Sen kom de hem, men inget särskilt hände. Det var något annat i drömmen som det egentligen handlade om. Kanske höll jag mig undan något?

Jag satt vid något bord i ganska skum belysning och gjorde något när frun i huset kom in. Minns bara hennes ansikte, men varken hon eller jag sade något.

Dröm om snabbt vatten

Jag hade en konstig dröm om att vi var i något New Mexiko-liknande bergslandskap. Vattnet i bäckarna flöt otroligt snabbt, farligt snabbt, ja snabbt så det nästan skar i handen. Bergen var rödaktiga och spetsiga. Jag har glömt själva handlingen, men känslan i drömmen var nog både stressande och lugn beroende på var i drömmens handling vi var.

Pretto dröm om styrelsearbeten och sen kom en bamsegeting

Tro det eller ej men jag hade en dröm om hur en styrelse i ett börsbolag ska agera. Ju mer handlingskraft desto större risk för kortsiktighet var faran och risken som jag kom fram till. Om en styrelse vill visa handlingskraft och sparka en VD redan efter ett år blir det förstås ingen långsiktighet och ibland tar saker tid att förbättra.

I drömmen träffade jag en person på en parkeringsplats som hade erfarenhet av detta. Det var någon annan som såg till att vi möttes där. Jag tror inte vi kom så mycket längre i utredningen av styrelsearbeten. Han såg konstig och bredkäftad ut.

Strax därefter hade jag en dröm att att det flög getingar vid någon vägg. En jättegeting satte sig på mitt finger och jag fick svårt att röra på mig och vifta bort den. Otrevligt!

Vaknade.

Skumma resplaner i drömmen

Jag hade en dröm om att jag var på någon sorts visningsresa med ett teakbolag jag investerat i. Tjockis-Micke från tonårstiden var med av någon anledning. Han, en till jag kände igen sedan en visningsresa jag var på i verkligheten, någon ytterligare och jag var på flygplatsen någonstans.

Jag började leta efter avgångstider på skärmarna, men de andra var mer intresserade av att åka någon annanstans. Eller om de gick för att äta istället, de hade i alla fall bara satt sig ned.

Micke föreslog att jag skulle följa med dem till Västindien och han hade någon skum förklaring till det. Jag minns inte riktigt formuleringen, men började fundera på om det handlade om droger eller sexköp eller något.

Jag tvekade.

Vaknade.

Drömmen när jag fick se bäcken svämmas över

Jag drömde att bäcken bakom ängen nedanför mitt föräldrahem plötsligt började stiga. Jag och mamma stod där på vår tomt och tittade när som jag uttryckte saken ”en pojkdröm” gick i uppfyllelse.

Jag har alltid velat se när bäcken svämmar över och spolar bort gruset på gångbanan, vilket har hänt några gånger genom historien. I drömmen var gångbanan kanske tio meter över bäcken, men det var vatten flera meter upp på ängen och vattnet steg som en vägg och tryckte sig mot gångbanan.

– Filma för helvete, sa jag, men ingen av oss hade kameror när vi äntligen hann med och se skådespelet.

Vi bara stod där och tittade hur det blev vatten överallt vid gångbanekorsningen. Nu var allt på normal höjd igen.

Det kom en skolklass som trodde det bara var decimeterdjupt vatten. Eleverna trampade ned i bäcken då gångbanan var borta där bäcken rann och drogs med i den stora strida strömmen.

Bäcken var som en stor å med ca tio elever i som spolades iväg nedströms mot röret med galler för 100 meter bort. Röret som går under bilvägen.

Det här var en spännande dröm jag gillade att ha.

Hämndaktion ovan på tåg med öppna vagnar

Jag hade en dröm jag och en tjej skulle passera växlarna till någon form av tunnelbana, fast det var lite mer som entrébiljetter till något riktigt roligt. Jag tror vi tvekade över något och sen märkte jag att min plånbok var borta. Fickan var helt tom!

Jag passerade växlarna för tjejen sprang före. Hon kastade ned alla grejer som hon tydligen tagit från mig. Från plattformen regnade det ned papper, typ broschyrer etc och dessa var i drömmen tydligen viktiga saker för mig. Miljön var precis som i Farsta Centrums tunnelbana.

Jag stressade när jag i det öde ”trapphuset” plockade ihop allt och stoppade i ryggsäcken. Jag saknade i vart fall inte min plånbok längre och jag hann ombord på tåget.

Eller rättare sagt jag var ovanpå tåget. Det var dessutom öppna vagnar och man satt typ 5 i bredd med sätena vända mot varandra. Lite mer som i en linbana eller någon form av åkattraktion på ett tivoli.

I alla fall var jag ute efter hämnd så jag hoppade över de första vagnarna där hon inte satt. Framme vid sista vagnen tittade jag ned, men ingen där nere kände igen mig. Jag var flera meter ovanför de som satt där, men inte ens den blonda kvinnan längst åt höger från mitt håll verkade vara hon jag var ute efter.

Jag hoppade ändå för det kändes ändå som att hon var där nere och att jag skulle landa på henne.

Jag vaknade ungefär samtidigt som jag hoppade, för jag minns ingen landning.

Byggbas på liten cykel på väg till Bamsebyn

Jag hade en dröm att jag låg på rygg och läste. Det är lite oklart var jag var, för ibland satt jag vid ett bord inne och lästa serier i en dags/nyhetstidning och ibland var jag utomhus.

Jag hetsläste snabbare än vad jag klarade av, som någon form av internetstress där jag ögnade mig genom serierna. Vet inte varför. En av serierna jag läste inne vid bordet var Gaston.

När jag låg på rygg utomhus och läste i en mindre tidning var det på ett vägbygge. Det var mest skogsmark eller grusig grovplanerad mark där jag låg, men vägbygget pågick långt bort uppför en backe.

Någon kom cyklande mot mig. Kanske var det byggbasen, gissade jag. Han trampade förbi mig där jag låg på rygg och det lustiga var att hans cykel var 5 cm lång och några cm hög. Världens minsta cykel. Det såg tokigt ut, men det gick rätt snabbt ändå.

Byggbasen cyklade förbi mig och rakt mot Bamses by. Den låg tydligen några meter bort. Berget som Farmor i Bamse bor på är tydligen 60 cm högt i praktiken, i alla fall i min dröm.

Getingen som följde med mig från drömmen till verkligheten

Jag hade återigen en mardröm om en lång gul geting som flög framför mig i drömmen. Till en början gick det rätt bra att parera dess rörelser, kanske till och med slå bort den. Eller åtminstone schasa bort den i luften.

Det visade sig vara svårt att döda den. Till slut kom den mot mitt ansikte, men jag hann vakna innan det blev för obehagligt.

Det intressanta med denna dröm är att jag vaknade och såg att getingen låg bredvid mig på min kudde. Nu var getingen 1 cm kort och bara satt där. Jag drog upp handen och tänkte knappa/peta bort den med fingrarna.

Jag ångrade mig, eftersom jag tyckte det var helt omöjligt att den skulle ha kunnat följa med mig ut ur drömmen. Denna dröm hade jag i februari, mitt i vintern. Då finns inga getingar i verkligheten.

Ju mer jag stirrade på getingen desto mer genomskinlig blev den. Efter 10-15 sek var den helt osynlig och borta.

Ibland går det tydligen att se saker i syne fast jag är vaken. Eller ”vaken”.

Jagad av Jehovas

Jag drömde det kom två kvinnor från Jehovas Vittnen. Jag var några meter bort när de kom till föräldrahemmet i Falun. De fick nej från någon person och sen började den ena tanten gå mot mig.

Jag gjorde allt jag kunde för att springa därifrån. Det gick inte så bra, benen rörde sig i slow motion så jag kröp på alla fyra som Gollum undan henne. Det går precis lika trögt att spring nu som i drömmen, tänkte jag i drömmen, som kändes som verkligheten.

Från garaget runt baksidan och sen vid ytterdörren på andra sidan huset stannade jag upp och tog mig tid att resa på mig. Nu hann Jehovaskärringen ikapp och ställde sig en meter ifrån mig.
– HEJ!
– Jag tänker springa ändå, sa jag utan att ens möta hennes blick.

Nu gick det bra att springa och antagligen därför vaknade jag.