Kategoriarkiv: Miljö, mat & jorden

Sågningar av miljönissar och inlägg om mat. Dessutom arga kommentarer om folk som tror att jorden är runt. Den här kategorin är helt enkelt för inlägg inom det naturvetenskaplig.

Klimatnödläge gör att brottslingar kommer undan?

Dömd aktivist slipper straff när tingsrätten hänvisar till klimatnödläge. Sveriges Radio skriver att ”En oenig tingsrätt motiverar beslutet med klimatkrisen och att det är ett ’akut nödläge’.”

Det är snarare akut nödläge för Sverige om vi inte kan upprätthålla lag och ordning när sabotörer ska rädda världen genom att förstöra i vårt samhälle.

Vad är det för töntar i tingsrätten som friar brottslingar av denna anledning?

Strandhäll, Tjernobyl och HBO

Annika Strandhäll slirar på vad som är verklighet och inte när hon verkar tro att HBO-serien om Tjernobyl-olyckan är en dokumentär. Den visar säkert på en del saker som verkligen hände, men utgår hon från HBO-underhållning är det kanske inte så konstigt att hon när det begav sig inte visste hur många kärnkraftverk i Sverige som Socialdemokraterna och Miljöpartiet lagt ned.

Annika Strandhäll slirar på vad som är verklighet och inte när hon verkar tro att HBO-serien om Tjernobyl-olyckan är en dokumentär.

Thomas Gür är något intressant på spåret i sitt inlägg:

”Strandhäll återfinns i ett politiskt sammanhang och företräder en politisk organisation vars ledande representanter i offentligheten kontinuerligt sammanblandar fakta och fiktion, så som det passar dem i den dagspolitiska konjunkturen. Man kan erinra sig tidigare arbetsmarknadsministern Ylva Johanssons uttalande 2017 i BBC om att sexbrotten i Sverige är i stadigt nedåtgående (”Sexual harassment, we can se that the level is going down and going down and going down.”) Eller tidigare justitieministern Morgan Johanssons återkommande försäkringar om att gängkriminaliteten har varit på väg att knäckas, av hans regering. Eller tidigare statsministerns och tidigare finansministerns gemensamma löfte 2013 om att Sverige år 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet, och när det målet inte nåddes, i stället hänvisa till sysselsättningsgraden. Exemplen kan mångfaldigas med ledande socialdemokraters utsagor om nyanländas höga utbildningsnivå, om att man inte kunnat hitta lämplig lokal att informera statsministern, att inga utomstående har kommit till skada i gängskjutningarna eller att Sverige aldrig kommer att ansöka om Nato-medlemskap så länge som man skulle inneha sitt ämbete. Denna oförmåga att skilja på fakta och fiktion, på reella datapunkter och hur man önskar att det förhåller sig, är inneboende i hur ledande socialdemokrater argumenterar – den bygger sålunda, för det mesta inte på cynism, utan på självsuggestion. Det är helt enkelt enklare att bedra andra om man börja med att bedra sig själv, och tror på det man säger. Det ökar trovärdigheten i fiktionen, gör den i det närmaste dokumentär.”

Tjernobyl var en katastrof som var orsakad av mänsklig aktivitet i ett gammalt kärnkraftverk i Ukraina, så då var ockuperat av Sovjetunionen. Mer om att lögnerna i det kommunistiska vänsterlandet var orsaken till katastroften skriver Gür om här. Det är inte relavant för dagens moderna kärnkraftverk.

Det borde Strandhäll veta. Kanske gör hon det och tramsar bort det, vad vet jag. Kan man svika kvinnor som feminist när det gäller kusingiften kanske hon inte vågar ha relevanta källor när det gäller kärnkraft? Allt för att passa in och vara sosse och PK på rätt sätt?!

Rädda vårmarker som släpper ut metangas?

Vårmarker är en del av naturen vilket i sig är bra, men färg och kladd på skyddsglas på museum är dåligt. Det är dessutom inte det bästa sättet att förbättra miljön och föra fram sin politiska propaganda. Det är bara så otroligt töntigt att tro det.

Vårmarker är en del av naturen vilket i sig är bra, men färg och kladd på skyddsglas på museum är dåligt.

Emma och Maj är gissningsvis för känslomässigt engagerade i sakfrågan för att ägna sig åt smartare sätt att skydda landets vårmarker.

För övrigt släpper våtmarker ut så mycket metangaser att det blir fler så kallade koldioxidekvivalenter är Sveriges personbilstrafik. Detta enligt Naturvårdsverket:

”I Sverige rapporteras ett årligt utsläpp på ca 11 miljoner ton koldioxidekvivalenter från dränerad torvmark. Detta överstiger de årliga utsläppen från personbilstrafiken och motsvarar ca 20 % av de totala territoriella utsläppen i Sverige.”

Sen binder våtmarker kol medan torvbrytningen torrlägger så myrar och mossar släpper ut kol. Vad ekvationen blir netto vet inte jag.

Sveriges bästa kameraman

När miljövandalerna försöker förstöra TV4-programmet Let’s Dance slår kameramannen till. Bokstavligt talat med kameran. Rakt i ansiktet på våtmarksmannen. Rättvist att skåda!

Veckans töntar är alla scenstormare och klimataktivister som bara förstör.

Vårmarksmannen får en smäll av TV4:as kameramans kamera.

Vårmarksmannen får en smäll av TV4:as kameramans kamera.

Klimatreligionen har fel, men koppar är framtiden

Klimatrörelsen påminner allt mer om en religiös domedagssekt. Det är synd och även direkt töntigt, för miljön är värd att tas på allvar. Att vilja tumma på demokratin är hotfullt och omoraliskt.

Helt verklighetsbaserad är inte alla önskemål från de klimatreligiösa heller, enligt Henrik Jönsson:

7:55 in i videon ser vi några psykiskt sjuka klimataktivister tillika veckans supertöntar vi inte kan rädda mentalt. Bara ruska på huvudet åt deras destruktiva protester mot vad de tror är undergången eller något sådant.

Det vi vet är att det kommer att gå åt mycket koppar framöver, även om förnyelsebara energikällor och elbilar inte kan rullas ut lika snabbt som somliga vill.

Därför är det en bra idé att investera i koppargruvor, titta gärna närmare på aktier som Boliden och Lundin Mining. Eller varför inte en leverantör av gruvutrustning, som Epiroc.

Ökad effektivitet i allt människor gör kommer att till slut förbättra miljön på den här planeten. Endast forskning kan rädda oss. Inte klimatdiktatur och skräckpropaganda av gröna religioner.

Natomotstånd i krigstider är omoraliskt

Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade emot de svenska lagar som krävs för NATO-medlemskap. Det innebär att de fortsätter sin omoraliska Putin-linje som de samhällsfarliga töntar de är.

Citat från Ymnighetshornet:

”Femtrekolonnarna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade emot att samarbeta defensivt med demokratierna och gick röstade därmed som Putin ville, vilket väcker frågor om hur infiltrerade partierna är av den ryska diktaturen och utrikesunderrättelsetjänsten SVR.”

Det är nu helt tydligt att femtekolonnarna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet går Putins och Kremls ärenden, då de annars kunde nöjt sig med att lägga ner sina röster. Istället markerade man, vilket kan vara ett krav för fortsatt finansiering.

Särskilt Miljöpartiet har hela tiden drivit Kremls linje och gått Kremls ärenden med t ex nedläggningen av kärnkraften och vurmen för vindkraft, vilket förutsätter rysk fossilgas. Det har också funnits öppna anklagelser inom partiet för kollaboration med Ryssland. Hur djupt utrikesunderrättelsetjänsten SVR:s klor går in i Miljöpartiet och Vänsterpartiet lär vi väl aldrig få reda på – hur djupt DDR:s underrättelsetjänst Stasi hade infiltrerat Sverige fick vi aldrig reda på då Stasiarkiven eldades upp för att inte röja vilka av den tidens politiker som var landsförrädare.”

Det är min uppfattning att miljöpartist eller vänsterpartist är du om du är dum i huvudet. Detta för att de flesta som röstar på dessa omoraliska partier nog inte förstår hur farlig politiken är.

Försvar och energi kan man inte tramsa bort med prat om världens undergång och att vapen dödar. Ibland krävs det att man tar ansvar och säkrar energibehovet och försvaret mot i det här fallet den våldtäktsglada ryska krigsmaskinen.

Många är de naiva Putinkramarna. Inte ens försvarsallianser kan de undvika att motarbeta. Det diktaturkramande Vänsterpartiet har länge varit minst kritiskt mot ryska aggressioner.

Glassgubben Ben Cohen är veckans tönt

Glassföretaget Ben&Jerrys ena grundare Ben Cohen är veckans tönt då han stödjer motstånd till att hjälpa Ukraina försvarar sig militärt i tillräcklig omfattning.

Tyvärr krävs krig att man stoppar invasionsmakten med militära medel, annars blir det våldtäkter, tortyr och förtryck av hela befolkningen.

Det förstår inte alla. Tönten Ben Cohen är en av dessa, tyvärr. Att han donerat en miljon dollar till en uppenbart omoralisk organisation som inte vill att USA stödjer Ukraina är sorligt.

Organisationerna är Eisenhower Media Network (EMN) och People’s Power Initiative.

Jag föredrar att äta annan glass.

Rysk propaganda gör bort sig

Rysk propaganda går emot sin diktator genom att råka utmåla Krim som tillhörande Ukraina. Det gör det enligt folkrätt och lag, då det bara är ockuperat av Ryssland sedan 2014. Så när Ryssland skulle håna omvärlden för sin miljöfientliga politik (låga bensinpriser driver upp konsumtionen) avvek de från lögnerna från ryska staten.

Därför är rysk propaganda återigen veckans töntar.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt ned kärnkraften

Först lägger alltså socialdemokratiskt ledda regeringar ned stora delar av svensk kärnkraft. Det gör även många andra röda och även blå regeringar i Europa, som då blir mer beroende av kolkraft och olja/gas.

Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.
Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.

Sen kommer sossarnas samarbetspartner Miljöpartiet och ska göra kaos ”med alla som hindrar klimaträttvisan”.

Socialdemokraterna hade förståndet kvar så sent som en bit in på Stefan Löfvens tid, för länge försvarade han kärnkraften för svensk industris skull. Energioberoendet och att säkra kraften som behövs för alla arbetare.

Därefter kom den stora töntvågen och svepte genom partiet. Nu sitter vi där och får välja mellan dyr energi eller importera från diktator Putin och därmed gynna invasionen av Ukraina.

Veckans töntar är därför alla oavsett partifärg som vek ned sig för den stora miljövågen mot kärnkraft. Till och med EU stämplar den som grön numera.