Kategoriarkiv: Miljö, mat & jorden

Sågningar av miljönissar och inlägg om mat. Dessutom arga kommentarer om folk som tror att jorden är runt. Den här kategorin är helt enkelt för inlägg inom det naturvetenskaplig.

Rysk propaganda gör bort sig

Rysk propaganda går emot sin diktator genom att råka utmåla Krim som tillhörande Ukraina. Det gör det enligt folkrätt och lag, då det bara är ockuperat av Ryssland sedan 2014. Så när Ryssland skulle håna omvärlden för sin miljöfientliga politik (låga bensinpriser driver upp konsumtionen) avvek de från lögnerna från ryska staten.

Därför är rysk propaganda återigen veckans töntar.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt ned kärnkraften

Först lägger alltså socialdemokratiskt ledda regeringar ned stora delar av svensk kärnkraft. Det gör även många andra röda och även blå regeringar i Europa, som då blir mer beroende av kolkraft och olja/gas.

Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.
Socialdemokraterna har lagt ned kärnkraften.

Sen kommer sossarnas samarbetspartner Miljöpartiet och ska göra kaos ”med alla som hindrar klimaträttvisan”.

Socialdemokraterna hade förståndet kvar så sent som en bit in på Stefan Löfvens tid, för länge försvarade han kärnkraften för svensk industris skull. Energioberoendet och att säkra kraften som behövs för alla arbetare.

Därefter kom den stora töntvågen och svepte genom partiet. Nu sitter vi där och får välja mellan dyr energi eller importera från diktator Putin och därmed gynna invasionen av Ukraina.

Veckans töntar är därför alla oavsett partifärg som vek ned sig för den stora miljövågen mot kärnkraft. Till och med EU stämplar den som grön numera.

Lusine Djanyan – en ledare omgiven av bajs på Way out West

Av alla ställen hittar jag en underhållande och troligen högst vinklad krönika i tidningen Arbetet. Det finns tydligen en festival som heter Way out West och där samlas en bråkig skara politiskt korrekta mitten-vänsterpersoner för att skryta om hur de försöker rädda världen, klimatet, minoriteter, etc. Det gör de förstås inte, för de har inga konkreta argument eller förslag som skulle kunna funka.

Veckan töntar är därför Linnea Claeson, Maxida Märak och de diktaturkramande folkförtryckarna Rebecca och Fiona. Och alla andra på deras nivå.

Ledaren som var omgiven av allt bajs är Lusine Djanyan från Pussy Riots. Hon hade tydligen något vettigt att säga, för hon försvarade yttrandefriheten.

”Nu är det Lusine Djanyan från Pussy Riots tur att prata. Här blev det såklart lite absurt att just ha lyssnat på någon som berättat om sitt mod när det kommer till att hantera gamla tanter i joggingspåret. Nästa talare har nämligen flytt från två nationer, provocerat Vladimir Putin, gjort aktioner i kyrkor, förföljts för sin etnicitet och riskerar fängelse i sitt hemland.

Djanyan talade om kriget i Ukraina och om det viktiga med yttrandefrihet. Nämner den kuk-muralmålning på ett hus i Stockholm som efter protester målades över och tycker att folk borde gått ut på gatorna för att protestera inskränkningen av yttrandefriheten. 

”Först kommer de för konstnärerna, sedan aktivisterna och sedan vanligt folk.” Så var det i Ryssland sa konstnären och aktivisten.

Lyfter Lars Vilks som exempel på någon som fått sin yttrandefrihet inskränkt. En boll absolut ingen i panelen är redo att fånga.”

Fastlimmande töntar och blåljussabotörer mitt i vägen

I en värld där nya kolkraftverk startas och där miljoner ton sopor kastas i floder och i haven finns det förvirrade människor som tror att man löser problem genom att limma fast sig. Den senaste trenden är att limma fast sig i vägbanan för att blockera ambulanser och andra fordon.

Nu får klimatterroristerna eller miljömupparna eller vad de ska kallas nästan hyllningar i SVT för att de ringer 112 i förväg och varnar för sina illdåd. Som om omvägar för blåljuspersonal skulle vara en fördel eller något.

Folk blir snarare än mer förbannade på miljöaktivister och sådant slödder. Tvingas stå med bilen på tomgång och förstöra miljön… eller stänga av den för att sedan starta den. Att starta en bil drar mer bränsle än att låta den stå på tomgång i ett par minuter. Eller vad gränsen nu går.

Som vanligt är Miljöpartiet samhällsfarligast och den mentalt avvikande Lorentz Tokfnatt Tovatt träffar gärna miljöfascister med klimatångest som Extinction Rebellion. MP bjöd in svinen till Riksdagen en gång också.

Blåljusabotage i finrummet av aningslös grön politiker.

Glöm inte miljöaktivisten som försökte limma fast sig i SVT:s studio (en bit ned på sidan, men klippet är borta). Miljöalamister har även limmat fast sig på flygplan.

Annie Lööf plockar skräp vid världens minsta hav

Centerns Annie Lööf menar väl, men det blir inte så bra när hon poserar vid en ankdamm i Almedalen. Kontexten handlar nämligen om nedskräpningen av hav och stränder. En ankdamm med fontän uppfyller inte riktigt kraven för att vara strand eller hav.

Därför är Annie Lööf veckans tönt. Det är bara posering och billiga poänger detta.

Jag har kollat på hennes offentliga instagram, så även om jag hittade skärmdumpen ovan i sociala medier, är den inte falsk.

Sen kan man tycka att jag gör en billig poäng av detta också, men hade hon bara skrivit om nedskräpning hade varken jag eller någon annan stört sig på det. Problemet är att det stränder och hav är så otroligt mycket större ytor och områden än en ankdamm i Almedalen på Gotland.

Hjälp björnen äta något annat

Veckans töntar är alla som inte förstår att det är naturligt att rovdjur äter andra djur. Dödar och äter dem.

”Varför filma detta barbariska istället för att hjälpa björnen att äta nåt annat…”

Ja, varför inte stoppa naturens gång?! Det kanske är en stor överraskning att björnar inte är som Nalle Puh utan mycket våldsammare, som Bamse som i alla fall när jag var ung brukade kasta upp Vargen i luften så han blev sönderslagen när han damp i backen. Björnar är farliga.

Har man sett för mycket på Disney och tror att djur också är människor blir man kanske upprörd när vissa djur ska fixa mat. Då får SVT gå in och förklara att naturen inte är någon djurpark.

Klinisk klimatångest och biosfärrelaterad depression

Klimathysteriska personer är det synd om. Dels tror de på domedagen och försöker vilseleda folk om att klimatförändringarna är undergången. Dels mår de riktigt dåligt.

Veckans första tönt är klimatalarmisten Howard Breen från Vancouver i Kanada. Detta för att han begärde aktiv dödshjälp för ”klinisk klimatångest och biosfärrelaterad depression”. Sic!

För att komma från en terroristorganisation som Extinction Rebellion är det inte oväntat dumt. Däremot tragiskt att han är så förvirrad och mår så dåligt. Töntarnas öden är ibland sorgliga.

Det finns också de som mår dåligt av att höra om folks reseplaner och semestrar.

Stackars lilla person med klimatångest. Vad har de lurat i dig? Att ökad produktivitet och miljövänligare produkter inte finns längre? Att inga problem går att lösa?

Vandalisering för miljön är töntigt och fel

The Tyre Extinguishers kallar sig några stackare som tänkt helt fel. Skär du sönder däcken på andras fordon är du kriminell och det går åt fler däck då. Däcken är inte bra för miljön, utan dåliga. Det blir med andra ord bara sämre miljö om du förstör för andra.

Därför är The Tyre Extinguishers veckans töntar och verkar befinna sig på samma mentala plats som de som försöker limmar fast sig själva i golvet och som limmar fast sig på flygplan.

Miljöpartiet ska göra kaos med oss (och kärnkraften?)

Sannerligen är det så att Miljöpartiet ska göra kaos. Det har de redan gjort länge i och för sig.

Ja, det är faktiskt sant. Miljöpartiet skrev på Twitter den 28 maj 2022:
”och att vi ska in i alla rum där beslut fattas och göra KAOS med alla som tänker stå i vägen för klimaträttvisa!”

Plus att klanledaren Märta Stenevi försvarade det:

Den ökända klanledaren Märta Stenevi försvarar att hennes organisation ska göra kaos med alla som vill ha en smartare miljöpolitik som inte förstör klimatet lika mycket som Miljöpartiets kärnkraftshat.
Den ökända klanledaren Märta Stenevi försvarar att hennes organisation ska göra kaos med alla som vill ha en smartare miljöpolitik som inte förstör klimatet lika mycket som Miljöpartiets kärnkraftshat.

Det är som när en liten arg hund skäller på dig. Du blir inte särskilt rädd. Miljöpartiets gläfsande och morrande om att svensk infrastruktur måste förändras sker bara om Socialdemokraterna accepterar det. Allt handlar därmed om andra partier. Mitten-vänster-blocket i svensk politik är därmed gemensamt ansvariga för att den klimatvänliga kärnkraften läggs ned.

Enbart Miljöpartiet är så desperata att de hotar göra kaos. Därför är de veckans töntar. Kanske inte så konstigt att Miljöpartiet använder sådant hotfullt ordval, när de leds av klanledaren Stenevi.

Märta Stenevi tillhör tydligen en klan. En sådan där som bygger på kusingiften och kriminalitet?
Märta Stenevi tillhör tydligen en klan. En sådan där som bygger på kusingiften och kriminalitet?

Matriarkala Miljöpartiet har länge gjort Sverige allt mer beroende av kolkraft och olja och därmed import från till exempel Ryssland. Se dessa klipp från Henrik Jönsson om hur klimatrörelsen gav Ryssland makten och skapade det gröna energiberoendet.

Många galna töntar denna vecka

En av veckans töntar är Kristofer Andersson på Aftonbladet för hans mindre genomtänkta text.

En annan tönt är den alltid lika knasige hobbyhistorikern Henrik Arnstad. Denna gång har nättrollet Arnstad hittat på att ett svenskt NATO-medlemskap är en rysk påverkansoperation. Han tänker denna gång så fel så att han hävda Putin skulle gynnas av Sverige i NATO.

Veckans tönt är även miljökämpen som försökte limma fast sig i golvet i TV-studion.

Påven i Vatikanstaten är en tönt även han, eftersom gubbstrutten hävdat att Ukraina kan ha provocerat fram Rysslands invasion. Om Ukrainas demokrati, frihet och kamp mot nazismen (typ den i ryska Wagnergruppen) är provocerande måste det ändå vara tillåtet. Det är lite som att som skylla på våldtäktsoffret för att denna provocerade fram våldtäkten.

Veckans sista tönt är den här galna irländska kvinnan Clare Daly som verkar vara emot självförsvar. Som om det gick att undkomma våldtäkter, rån, misshandel, invasioner och annat genom att kapitulera och ge sig utan strid. I längden blir det alltid värre då. Försvarslösa kan farliga personer och länder alltid anfalla igen och igen. Det är samma princip både på individnivå och på landsnivå.

Att politiker kan vara så dåliga på att tänka, eller gör hon sig bara till?