Jaktsabotörer och militanta veganer är en riktiga töntar

Från att ha bränt ned korvkiosker har de militanta veganmupparna nu gått vidare och börjat sabotera jakter och sprida fejk news på webben. Varför tror ni själva att en jakthund springer löst och jagar under en jakt? Varför har ni så svårt med oliktänkande? Varför kan ni inte följa lagen och bete er som vuxna, era jaktsabotörer?

Värre men inte fler orkaner

Vad det gäller orkaner ser vi inga sådana tendenser eftersom det är så stora variationer från år till år. Men teoretiskt kan man nog tänka sig att de orkaner som uppstår kommer bli mer kraftfulla eftersom det finns mer värme tillgängligt i våra hav. Så de blir kanske mer kraftfulla men inte nödvändigtvis fler, säger Pia Hultgren.

För ett antal år sedan sa somliga klimatexperter att ovädren kommer att bli fler. Så verkar det alltså inte bli, enligt SVT:s Vetenskapens Värld. Däremot medför klimatförändringar värre oväder.

Som vanligt ändrar sig många experter i takt med att tiderna förändras. Därför är jag ibland skeptisk.

Elak humor * tre vs flat earthers

Tror du att jorden är platt är du mer efterbliven är religiösa kreationister. Bevisligen.

Om vi ska sänka oss till samma korkade nivå som flat earthers så är ju det här ett superbra bevis på att jorden är rund.

Somliga tror på bubben, andra på jultomten. Sen finns det de som tror att jorden är platt. Flat Earthers. Rock bottom of stupidity.

Miljöpartisten Hanna Lidström skyller sina miljöskadliga resor på systemet

Veckans tönt är förstås Miljöpartiets språkröv… jag menar språkrör Hanna Lidström. Hon reser utomlands som alla andra trots att hon låtsas värna om miljön. När hon sen får frågor om det skyller hon ifrån sig på systemet och på rika män. Stackars henne då, är hon ett offer som tvingats i väg på en lång skön lyxig semester utomlands? Eller är hon en tönt och en dubbelmoralist?

Årets dummaste kvinna eller slarvigt skriven artikel?

”Hur kulan hamnat inuti steken har kvinnan inte fått något svar på, trots att hon varit i kontakt med det ansvariga köttföretaget.”

Skriver SVT som därmed får kvinnan att framstå som en idiot som inte begriper att älgar skjuts av jägare. Gevär avlossar en kula som träffar älgen så att den dör och dör ända till den avlider och typ inte lever längre. 🙂

Befolkningsbomben – Ännu en myt av en domedagsprofet

”The battle to feed all of humanity is over. In the 1970s the world will undergo famines – hundreds of millions of people are going to starve to death…”

Paul R. Ehrlich, The Population Bomb.
Trots att befolkningen på jorden dubblats till 7 miljarder har andelen svältande minskat rejält tack vare global handel och kapitalism. Inte har råvaror och energi knäckt ekonomierna heller. Läs mer på InvestmentU om hur ”domedagsprofeten” Paul R. Ehrlich fick fel.

Det är ju bara i vänsterdiktaturer som Nordkorea och i Vänsterpartiets föregångsland Venezuela som det är svält och svag ekonomi.

Det sämsta rådet någonsin i Framgångspoddens nyhetsbrev

Det enda som begränsar dig är dina drömmar och din fantasi. Allt som ännu inte gjorts är per definition orealistiskt, vilket betyder att du kan bli först med att göra det omöjliga! Känns något farligt, läskigt eller omöjligt? Tänk så här: “Vad är det värsta som kan hända om jag försöker?” Döden kanske du tänker då, men inte ens det gör så mycket för det kan ju bara hända en gång, eller hur? 😉

Jaha, så om folk bara tror att de kan flyga som Stålmannen så kanske de kan det på riktigt också? Hoppar de från höga höjder och slår ihjäl sig så gör det tydligen ingenting då för varje människa kan bara dö en gång.

Det är nog det sämsta rådet någonsin Framgångspoddens nyhetsbrev (kom den 30 december 2017).

Idiot.

Det var inte precis det som Micael Dahlen menade i poddavsnittet. Eller försöker Alexander Pärleros bara skämta bort allt?

Positivt tänkande är däremot ett gott råd, men formulerat så här går det ju att tolka som det sämsta rådet någonsin. Gravitationen har dödat folk förut, precis som en massa andra saker som känns omöjliga för att de helt enkelt varit det.

Flat earthers around the globe

Ibland är det svårt att veta om folk skojar eller är dumma i huvudet. Flat Earthers verkar tro på allvar att jorden är platt, men så skriver The Flat Earth Society något sånt här:

The Flat Earth Society har alltså medlemmar runt hela jordklotet. Sic! Å andra sidan är en pannkaka också rund, fast platt… om du förstår vad jag menar, så menar dem runt klotet eller runt klotet… ja, nu uttrycker jag mig lite opedagogiskt här men… du fattar.

🙂