Förbjud vegankost för barn

Enligt podden Tyngre Rubriker avsnitt 28 får barn som äter vegankost brist på vitamin B12. Inte oväntat, men frälsta veganer som trots sin vitaminbrist lyckats klara av att förstå hur man gör när man skaffar barn är därmed dåliga föräldrar som påtvingar sitt barn lite sämre förmåga att lösa pussel etc.

Vitamin B12 finns bara i animalisk kost som kött och ägg. Det borde därför vara förbjudet att låta barn växa upp på vegankost.

Tydligen fanns det ett exempel med en flicka som stannat i växten för hon led brist på en aminosyra. Föräldrarna var mycket motsträviga mot att ge barnet kosttillskott så hon skulle kunna utvecklas normalt. Somliga veganer har usel moral ibland.

vegetarian

En vegan som lider brist på vitamin B12.

Solen ger liv och död

Det här med semester i solen är alltså inte bara något som ger oss hudcancer och dödar oss, det räddar livet på oss också för vi slipper en massa sjukdomar. Inte lätt att hänga med i svängarna när experter och forskare sätter igång.
Jag läste en gång en undersökning om att sjömän som varit i solen var underrepresenterade av alla cancerfall utom hudcancer där de var överrepresenterade.
Lagom med sol är säkert nyttigt för hjärta, själen, D-vitaminer etc, men försök att undvik att bli röd av solen. Brännskador kan inte vara bra.

Veganer blir sjukare än köttätare?

En studie från Grazuniversitetet i Österrike visar nämligen att personer som inte äter kött oftare behöver sjukvård och har en sämre livskvalitet, skriver The Examiner.

Andra studier visar på andra resultat. Vad ska jag tro? Jag väljer helt okritiskt att lita på dessa resultat. 🙂

Du vet väl att regel nummer ett för alla veganer och vegetarianer är att berätta för alla att de inte äter kött?!

Regel nummer två är att alltid upprepa regel nummer ett.

Koldioxidfobikerna i klimatdebatten har motsvarande två regler.

Bör Miljöpartiet läggas ned?

Bör Miljöpartiet läggas ned? Jag lutar åtminstone år att de bör avveckla sin dåliga miljöpolitik.

Redan nu med en del kärnkraft igång håller elen på att bli bristvara när det är riktig vinter i Sverige, tänk när miljömupparna fått som dem vill och all kärnkraft är borta. Och när man lagt ned kärnkraften i Tyskland. När det är riktigt kallt är det ju oftast vindstilla och det finns heller ingen sol att tala om här i norra Europa plus att vattenkraften redan är utbyggd till max.

Kanske blir energin nästa område som politikerna kör i diket.

Dagens klimatfråga

Dagens klimatfråga:
Vilket företag påverkas inte av klimatförändringar?

Svar: SJ
Det spelar inte någon roll om det snöar eller regnar, är blåsigt eller soligt… SJ finner alltid en väderrelaterad förklaring till sina förseningar och inställda avgångar.

(C) vladimir oravsky

Att SJ alltid i alla tider oavsett klimatförändringar alltid hittat väderrelaterade förklaringar ligger det kanske något i…

Blodbad väntar även i Sverige

Stackars oskyldiga människor i Paris. Skriver alla, fast Åsa-Nisse Romson skämde förstås ut sig genom att oroa sig över huruvida världen nu ska kunna hålla december månads stormöte för hur byråkrati och politikermakt ska kunna styra klimatet. Vi andra prioriterar att sända tankar till offren och deras anhöriga, inte oroa oss över ett politiskt möte som kan skjutas upp eller ställas in.

Terroristsvinen dödade många igår kvällst. Nu väntar ännu mer franska bombningar mot Deash, IS, i Sandlådan.

Det är bara en tidsfråga innan det blir blodbad i Sverige också. Sverige är sämst av OECD -länderna på att integrera flyktingar, enligt OECD. Enligt Eurostat vi tar ändå emot flest per capita, 5,7 gånger fler än snittet av 31 länder i Europa. 

Bara 2016 kostar invandringen 60 miljarder kr, enligt Migrationsverkets prognos. Det är långt över kostnaden för t.ex. vårt lilla militära försvar. Vi har inte råd och förmåga att öppna vår plånbok och våra hem hursomhelst. Det leder utanförskap och det är en grogrund för våld. Sen vet inte jag om det är nazister eller islamister som börjar döda här, troligen blir det båda i omgångar.

I bästa fall får vi bara skattehöjningar för att klara invandringen (och alla som klagar blir kallade rasister). I sämsta fall får vi även flera terrordåd (och alla som skyller det på för stor invandring blir kallade rasister).

Sedel- och myntutbyte

Här kommer en gästinlägg om Kanadas nya mynt:

———————-

I natt fick jag ett mejl från min kanadensiska förläggare i vilket hon kommenterar Sveriges riksbanks pågående sedel- och myntutbyte.

”Jag kan inte förmå mig att förstå tankebanorna bakom bytet av Selma Lagerlöf – vid sidan om Strindberg den mest lästa svenska författaren, och en litterär ikon i hela världen – mot Astrid Lindgren.”

Här blir jag dessvärre skyldig henne en någorlunda trovärdig förklaring.

Hon skriver även, att The Royal Canadian Mint, som är den kanadensiska motsvarigheten till svenska AB Myntverket, har i går meddelat att de kommer att ta bort isbjörnen från 2 dollars mynt, eftersom isbjörnen håller på att dö ut på grund av den globala uppvärmningen.

image005

För att inte stöta sig med den rådande politiska korrektheten kommer isbjörnen ersättas med två samkönade rådjur under deras parningsakt.

Canadensisk dollar_2

Myntet kommer att lanseras under betäckningen “two fuckin’ bucks”.

Jag vill ingalunda ifrågasätta min kanadensiska förläggare, men jag har en vag känsla av, att denna 2-dollars upplysning är billig, osmaklig, och falsk, och luktar dessutom skämt.

© vladimir oravsky

Klokt att vara köttätare

Äntligen någon som skriver något som är skönt att läsa inom mat och kött och miljö:

”Vi ska överlåta vegetabiliskt ätande till specialisterna, våra gräsätare, som är perfekta omvandlare av gräs till kött och animaliskt fett. Att äta kött och animaliskt fett passar människan perfekt, vi består själva av kött (muskler) och animaliskt fett. Så det kan inte vara skadligt för oss att äta kött och animaliskt fett.

 

Så att vara vegetarian är att slösa med jordens resurser och sin egen hälsa.

 

Som köttätare sparar man jordens resurser och får optimal hälsa.”

Tydligen går det att räkna på det där med jordens resurser och kalorier vi ska äta på många olika vis.