Kategoriarkiv: Politik, dubbelmoral & genus

Dubbelmoralister, PK-muppar och makthavare som säger emot sig själva kritiserar och sågar jag här. Liksom genusdravel.

Vänsterpartiet är Putinkramare, inte SD

Högersläggan Ivar Arpi sågar hur Socialdemokraterna skräms med att Sverigedemokraterna är något form av hot mot säkerheten för de ”går Putins ärenden”. Putinkramare. Ett helt sanslöst snömos av sossarna, om vi får tro Arpi som i Affärsvärden skrivit så här (troligen bakom betalvägg):

”I fredagens Aktuellt påstod Peter Hultqvist att SD i Europaparlamentet inte stått bakom en resolution som skulle skicka pengar till Ukraina – en vecka före Rysslands invasion. På ytan stämmer det, men lyssnar man på argumenten som Charlie Weimers, europaparlamentariker för SD, framförde i samband med det handlade det inte om att man inte ville hjälpa Ukraina. Eftersom landet lider av korruption tyckte man modellen med ett miljardregn, så kallat budgetstöd, var sämre än att skicka vapen direkt. (Nu får man nog säga att detta är överspelat: Ukraina behöver både och.)

V MINST KRITISKT

Hur Putinkramande är då SD i Europaparlamentet? Organisationen Votewatch gick igenom 280 omröstningar mellan 2019 och 2022 som hade bäring på Ryssland. Det handlade om kriget i Ukraina, men också Rysslands ageranden i Georgien, Belarus och Kazakstan, rysk hybridkrigföring och även hur landet utvecklades internt. Där visade det sig att SD har haft den mest Rysslandskritiska politiken (93,7%) av alla svenska partier, och på plats 10 av alla europeiska partier. Vänsterpartiet har den i särklass minst Rysslandskritiska politiken med 54,7%, följt av Socialdemokraterna 75,5%, Miljöpartiet 81,3% och Centerpartiet 82,6%.

Kanske borde Peter Hultqvist och Anders Ygeman kolla närmare på sitt eget regeringsunderlag innan de trycker pekfingret i bröstet på andra.”

Vänsterpartiet som sossarna så glatt samarbetar med har däremot röstat nej till att Sverige ska skicka vapen till Ukraina. Noshi Dagostar och kommunisterna är därför de som går Putins ärenden. Putinkramare som inte står upp mot dikaturens kreatur.

Extra märkligt blir det då krig för med sig våldtäkter, särskilt om Rysslands arme är iblandad. De så kallade feministerna i vänstern verkar inte vilja stoppa det med vapen, utan med vadå? Fördömanden och arga blickar? Som om det hjälpte. 🙂

I sammanhanget finns det fans till Putin och andra diktatorer som bland mycket annat sjukt säger att ”Ukraina kan inte kriga sig till fred”. Nähä, men kan Ryssland det då? Ja, om Putins vänner i kommunistiska Vänsterpartiet får som de vill. Annars är vapen till Ukraina

Magdad-Bob vinner nog valet 2022 på nåt sätt

På något vis brukar Sossarna för sitta kvar i regeringen även om de förlorar valet. Så var det sist och så lär det bli nu. Centern är egentligen höger, men vill absolut ha vänsterregering och då blir det mer av sånt här:

Magdad-Bob och några av osanningarna.

Många av väljarna hamnar då i denna situation:

Tack för det fina valfläsket!
Tack för det fina valfläsket! Allt du får från det offentliga är du som skattebetalare med och finansierar.

Socialdemokraternas politik sammanfattad

Socialdemokraternas politik och meriter har blivit sammanfattad i detta klipp av komikern Viktor Klemming. Tänk på att 25-30 procent av svenska folket stödjer den utvecklingen och röstar för detta parti. Inte för att det finns många andra partier som är bättre, men ändå.

Valet 2022 kommer säkerligen att innebära att Socialdemokraterna sitter kvar vid makten. De svänger i takt med opinionen och får med sig valboskap… jag menar många väljare oavsett.

SM i Rudolf med Röda Mulen – Feministiskt läppstift

Genusdebattören Nina Rung har feministiskt läppstift och vinner därmed SM i Rudolf med Röda Mulen!

Genusdebattören Nina Rung har feministiskt läppstift och vinnar därmed SM i Rudolf med Röda Mulen!
Sveriges rödaste mule har Nina Rung. Bilden är från SVT. Artikeln handlar om den kommande porrutbildningen i skolan.

Att ha munnen som markör må så vara, men när det andas desperation eller ”se på mig” blir det för överdrivet. Direkt töntigt. Som om hon tävlade i SM i Rudolf med Röda Mulen med sitt feministiska läppstift, eller feministiskt smink.

Nina Rung är därför veckans tönt.

Feministisk lugg på SVT har vi avhandlat tidigare.

Dryge politikern Morgan Johansson missförstår avsiktligt

Veckans tönt är socialisten Morgan Johansson, som alltid och avsiktligt missförstår det mesta verkar det som. Den här gången har han missförstått en metafor på Twitter:

”Lööf sätter ned vänsterfoten. When you dance with the devil, the devil doesn’t change. The devil changes you.”

Det är ett citat som innebär att sossarna får bestämma det mesta även om Centern är med i regeringen. Det är trots allt ett parti som kommer att få många fler mandat än Centern.

Här har vi en till som troligen låtsas vara dum:

Alla fattiga är inte kriminella så det finns inget samband som är så enkelt. Relativt fattigdom skapar troligen inte fler kriminella, men extrem fattigdom gör det säkert.

Klassamhällen kan finnas utifrån faktorer som hudfärger, bostadsområden, inkomster och förmögenhet. Klassamhällen kan också vara rättvisa om det är så att alla som anstränger sig tjänar mer pengar än de som inte gör det. Om olika klasser i ett samhälle är orättvisa eller inte beror därför på.

Diagnoser gör barndomen svårare och kanske ökar risken för att bli kriminell om man inte får hjälp. @anntikapitalist kanske vet lite om sånt här och därmed bara gör sig dum eller rolig i debatten, kanske inte. Svårare att säga här om hon är dum eller dryg.

Morgan Johansson vet definitivt hur metaforer ska tolkas, så han är dryg och inte dum.

Roligt om straffrabatterna

Visst är det en sketch, men lite säger det om sanningen. Det är ett väldigt daltande med unga som begår grova brott. Ständigt dessa horungar som skjuter och rånar och våldtar, men som inte blir inlåsta tills de passerat 30 år utan släpps ut långt innan de lugnat ner sig.

Respekten för samhället och systemet är nere på noll i vissa ghetton och klanstyrda delar av Sverige. Det är som när statsminister Magdalena Andersson själv i sommartalet 2022 beskrev hur hon och socialdemokraterna och de andra röda och gröna partierna misslyckats efter åtta år i regeringen:

Nej, med straffrabatter och för stor invandring till jobb och bostäder som inte finns är det svårt att känna igen vårt Sverige.

Så här ser Jan Jönsson ut – gängens värsta fiende :-)

Så här ser han ut, liberalernas Jan Jönsson, de gängkriminellas skräck eller snarare skratt. Vi är många som hånskrattat åt liberalernas märkliga valreklam. Mycket uppmärksamhet får de i alla fall, bra jobbat på den punkten.

Så här ser han ut, Jan Jönsson, de gängkriminellas skräck eller snarare skratt. Vi är många som hånskrattat åt liberalernas märkliga valreklam. Mycket uppmärksamhet får de i alla fall, bra jobbat på den punkten.
Jan Jönsson i Liberalerna ska tydligen stoppa förnedringsrånare, våldtäktsmän och tonåriga mördare med att prata med ungdomar och låta socialen gulla med dem.

Förebyggande arbete i skolan och samtal med socialen?! Han menar väl, men varken Jan Jönssons utseende eller politik skrämmer nog de där båda horungarna som våldtog och misshandlade två unga killar på Solna Kyrkogård.

Eller horungen Mehdi Sachi, som gillar att våldta kvinnor med pistol (för att hans pillesnopp var för liten). Trots att han våldtog henne så hon nästan förblödde slapp han fängelse. Oj, vad Sachi måste vara rädd för Jan Jönsson och samtalen med socialen. Oj, vad det förebyggande arbetet kommer att hjälpa.

Är kriminella bortom mental räddning är det tyvärr bara hårda tag och inlåsning som gäller. Sorgligt, men sant. Det kommer att bli mycket värre i Sverige innan det blir bättre, för många svenskar vägrar ännu inse detta.

Liberalerna menar väl, men förebyggande arbete och socialtanter i kombination med miljarder i socialt stöd har hittills inte löst problemet med horungar i kriminella gäng.

Därför är Jan Jönsson veckans tönt. Plus för att han dansar så här:

Det exkluderande Svenska FN-förbundet

Det är ett otyg det där med att vilja deplattformera på grund av att du samtalar med eller intervjuar fel person. Att avbryta alla samarbeten, att bojkotta.

Ett exempel på det kan du höra i podden Den sista måltiden, där Hanif Aziz berättar hur han efter tre år inte längre fick samarbeta med och via Svenska FN-förbundet föreläsa i svenska skolor efter att Den sista måltiden haft fel gäst. Svenska FN-förbundet är inte en del av FN utan en fristående organisation.

18:30 in i poddavsnittet kommer detta. Förhoppningsvis behöver du bara klicka på play så är avsnittet där.

Gästen som de hade var Paolo Roberto och det var efter att han varit otrogen mot sin flickvän och doppat italienska korven i fel gryta. Hanif Azizi ställde förstås en del kritiska frågor, men det räckte inte. FN-förbundet avbröt samarbetet på grund av värdegrund bla bla.

Du blir inte ditt intervjuobjekt.
Du delar inte per automatik intervjuobjektets värderingar.
Du har inte nödvändigtvis gjort samma saker i livet som intervjuobjektet.
Ingen har det någonsin.
Alla förnuftiga människor vet och förstår detta.

Tyvärr inte Svenska FN-förbundet. Därför är de veckans töntar.

För övrigt har den politiskt alltid neutrale Navid Modiri från ”Hur kan vi” berättat i en intervju (där han blev intervjuad, var gäst) att de flesta på den politiska vänsterkanten tackar nej till att bli intervjuade. Hälften blockade honom direkt. Hälften svarade politiskt korrekta att de inte ville, eftersom han gett utrymme till personer som de inte vill synas i samma sammanhang som.

Fritt från mitt minne.

Rädslan för oliktänkande finns även där. Den verkar vanligast på vänsterkanten.

När kriget kommer följer våldtäkterna med

Uppenbarligen är Rysslands arme fullt av våldtäktsmän. Det ska vi har klart för oss, när vi läser och hör dårskaperna från alla Putinkramare och naiva fredsskadade personer. Se min sammanställning här.

Som säkerhetsorganisationen OSSE rapporterat blev det många våldtäkter, bara i orterna utanför Kiev under ett par månader 2022.

The scale of Russia’s atrocities is vast.  For example, the mission cited “abundant” reports of women and girls being raped and sexually abused by Russia’s armed forces (p. 90).  The report mentions the case of 23-year-old Karina Yershova in Bucha who was abducted, raped, tortured, and finally shot dead by Russian troops.  The report also highlights a report by Commissioner for Human Rights Denisova that 25 girls aged 14 to 24 were kept in a basement in Bucha and gang-raped by Russian troops, resulting in nine becoming pregnant (p. 91).  The report also states that a one-year-old boy was sexually abused and a 78-year-old woman was raped by Russian troops (p. 94).”

Sen kan vänsteraktivister vara rädda för NATO och andra försvarsorganisationer om de vill, det blir inte rätt för det. Verkligheten är vad det är och NATO behövs för Sveriges säkerhet.

Som Lars Wilderäng skriver är detta ”…bara på områden som Ukraina lyckats befria. Vad som pågår på de fortfarande ockuperade områdena kan man bara ha mardrömmar om. Bloggen har uppgifter från Ukraina om att det råder akut brist kallade dagen-efter-piller för att ge till ukrainska kvinnor som blivit våldtagna av ryssarna.

Detta är vad de som försvarar Ryssland och vill att Ukraina ska ge upp territorium stöder. Detta är vad ryska soldater ägnar sig åt oavsett vad Aftonbladet Kultur och DN Kultur vill hävda. Och det är också därför Sverige aldrig kan tillåta att rysk trupp sätter sin fot på svenskt territorium eller hos våra grannar och framtida allierade. Egentligen borde vi inte tillåta det i Ukraina heller, men vågar inte gå in aktivt. Dock får man hoppas att berörda ryssar ställs inför rätta för folkrättsbrott om de någonsin råkar sätta sin fot i Sverige framöver.”

Kulturredaktionerna han hänvisar till är bland annat Kristofer Andersson på Aftonbladet Kultur, vilket jag går igenom här.

Ibland kräver nöden hårda tag – både mellan personer och i krig

Alla med förstånd förstår att man inte kan försvara sig med diplomati alla gånger. Det går inte att undvika våldtäkter, rån och mord bara man är diplomatisk nog. Tyvärr. Ibland krävs det att man sätter hårt mot hårt, det är därför som det finns fängelsestraff.

Samma princip mellan länder. Det går inte att stoppa ett Ryssland som bryter alla sina avtal och våldför och våldtäktar sig på sina grannar med enbart diplomati. Vissa personer förstår bara hårda metoder. Putin är en sådan.

Naiva personer som menar väl är därför ibland emot NATO, emot att Sverige skickar vapen till Ukraina, emot att Ukraina ska försöka ta tillbaka ockuperade områden. Det är sorgligt och farligt med en sådan inställning.

Långsiktigt leder den till mer krig och fler våldtäkter, för om i det här fallet Putin inte stoppas nu så kommer han att fortsätta. Även andra länder kan hänga på. Då blir det mer mänskligt lidande än om Ryssland drivs ut Ukraina med våld.

Att jubla över Rysslands framgångar i kriget är därför skamligt.