Kategoriarkiv: Politik, dubbelmoral & genus

Dubbelmoralister, PK-muppar och makthavare som säger emot sig själva kritiserar och sågar jag här. Liksom genusdravel.

Avdiivka ett bevis på att Ryssland förlorar Ukrainakriget

Att den lilla staden Avdiivka som en gång hade 32000 invånare till slut efter strider sedan 2014 fallit för ryska ockupationsmakten är hemskt. Däremot är Avdiivka ett bevis på att Ryssland förlorar Ukrainakriget.

Anledningen är att det är rena pyrrhussegern för Ryssland. Det innebär så stora förluster att man kanske vann slaget, men förlorar kriget. Ungefär som med Bachmut, som blev rena utrotningslägret för ryska soldater.

I Avdiivka sägs Ukraina tillfogat Ryssland sju gånger så stora förluster som de egna. Så många gånger större är inte skit-Rysslands befolkning.

Ukrinform har uppgifter om hur stora förluster Ryssland tagit. Sen kan vi diskutera svårigheten i att räkna antal döda och tillräckligt skadade för att inte kunna återvända till kriget.

”As Tarnavskyi emphasized, between October 10, 2023 and February 17, 2024, the total losses of Russian troops in the Avdiivka sector amounted to 47,186 personnel; 364 tanks; 248 artillery systems;  748 armored combat vehicles; 5 aircraft.”

Brittiska försvarsdepartementet uppskattar hur mycket Ryssland tappade längs hela fronten i februari 2024:

Avdiivka ett bevis på att Ryssland förlorar Ukrainakriget. Brittiska försvarsdepartementet uppskattar hur mycket Ryssland tappade längs hela fronten i februari 2024

Tappar ett land 28500 soldater och befäl i månaden blir det 340000 på årsbasis. Det känns inte hållbart i längden, även om ryska statsledningen och den inte helt tillräknelige Putin inte bryr sig ett dugg om människoliv. Makt är allt. Till slut blir det brist på män att skicka till kriget, även om folk i Ryssland blir hårt hjärntvättade.

Rätta mig om jag har fel, men Avdiivka är det närmaste vi kommer den Ukrainska stavningen av stadens namn. Varianten med j i mitten är den ryska stavningen?

Oavsett – stöd Ukraina så här!

Två klassiska korkade vänstercitat

Roliga citat från kändisar har den skämtsamme Farbror Torsten på sin humorsajt. Här kommer några som bara är politiska och dumma. Helt enkelt två klassiska korkade vänstercitat:

”…finansiella marknader är lika mordiska och ödesdigra mot
människans frihet på en internationell nivå som de värsta politiska och militära tyrannierna i vår tid.”

Attacs chefsdåre Bernard Cassen, 1999. Tydligen vill han inte ta ansvar för sina besparingar och investera klokt.

”…vi måste återvända till självförsörjande ekonomier,
och inte till exportledda ekonomier, som visat sig vara ett stort misslyckande.”


Attacs chefsdåre Bernard Cassen, 2000. Självförsörjande ekonomier
kan per definition aldrig lyckas lika bra som de som handlar med andra länder. Det är
enkel nybörjarkunskap i nationalekonomi.

När sanningen om Ryssland och Ukraina är underhållande

När sanningen om Ryssland och Ukraina är underhållande och pedagogisk, då blir det så här. Tack Mikael Tornving:

Ja, Ukraina är som en misshandlad kvinna som inte får rätt hjälp av omvärlden, utan istället blir ombedd att förhandla. Putin är inte bara lite småpeddo, utan agerar också som en våldtäktsman sett till hans politiska illgärningar.

Moskavänliga Putinisten Viktor Orban

Enligt TT via DI är det riktigt illa ställt med Viktor Orbans moral och verklighetsuppfattning. Det är min tolkning av detta citat från TT:s telegram:

”Dagarna före jul höll Orbán presskonferens i Budapest och verkade då vilja stärka bilden av sig själv som en Moskvavänlig populist. Han ville inte kalla kriget i Ukraina för ett krig utan, som Ryssland, en militär insats.”

Duger Orban inte till att kalla ett blodigt krig för ett krig är han sjuk i huvudet. Sorligt men sant. Den kunde å andra sidan inte Sveriges dåvarande statsminister Magdad-Bob Andersson heller precis när kriget började. Istället fick en medarbetare hämta en lapp åt henne för att hjälpa henne med definitionen av invasion:

Båda blir därför veckans töntar.

Sossen Jeremy Corbyn är en terrorromantiker

Brittiska socialdemokraten Jeremy Corbyn är en terrorromantiker. Att han vägrar kalla Hamas för terrorgrupp är fegt och talande för sådana som han. Allt som är emot Israel och USA inlindas av i romantik för terroristerna säger sig kämpa för.

Jamal El-Haj eller som Magdalena Andersson kallar honom, Jamal Hamas, är också en terrorromantiker.

Jeremy Corbyn är för övrigt för att ta ifrån folk deras ägande, så kallad social rättvisa. Fast då blir folk fattiga, har det visar sig.

Ryska statsledningens brutna avtal gör dem till töntar

Listan över brutna avtal bara fortsätter för Ryssland. Ingen bra idé att fredsförhandla med opålitliga mytomaner.

UN Charter 1945
Nuclear NPT 1970
Helsinki Accords 1975
Belovezha Accords 1991–92
Budapest Memo 1994
Black Sea Fleet Treaty 1997
Friendship Treaty 1998
Treaty on Azov Sea & Kerch Strait 2003
Karkiv pact 2010

With Ukraine we only violated

UN Charter 1945
Nuclear NPT 1970
Helsinki Accords 1975
Belovezha Accords 1991–92
Budapest Memo 1994
Black Sea Fleet Treaty 1997
Friendship Treaty 1998
Treaty on Azov Sea & Kerch Strait 2003
Karkiv pact 2010

Why won’t ?? sign another treaty with us? https://t.co/JPDfyB5Zax

— Darth Putin (@DarthPutinKGB) December 11, 2023

Magdad-Bob: Jamal Hamas

Socialdemokraternas Magdalena Andersson råkade skämma ut sig och sin Palestina-kramande partikollega i debatten i Riksdagen i veckan. Hon kallade Jamal El-Haj för Jamal Hamas.

”Ulf Kristersson! Anklagar du Jamal Hamas för att vara en terrorromantiker?”

Jamal Hamas… jag menar Jamal El-Haj har enligt uppgifter fått sin sonhustrus hela familj dödad i kriget som Hamas startade mot Israel. Att då av misstag eller som freudiansk felsägning råka kalla gubben för Hamas… samtidigt som hon försöker spela på känslor:

Magdalena Andersson har tidigare kallats för Magdad-Bob och det här gör det inte lättare att ta henne på allvar. Särskilt inte som Jamal El-Haj inte ens har någon sonhustru, rapporterar bl.a. Bulletin.

Diyari Mahmoud och hans respektlösa skämt om Hamas terrordåd

Ännu en komiker försöker vara politisk med fiasko som resultat. Den här gången är det Diyari Mahmoud som kommer ut som terroristkramande Palestina-anhängare eller som Israel-supporter.

I ett klipp på Instagram skojar han om att han varit med om en tragisk och tråkig händelse. Han lånade ut sin parkeringsplats, men sen fick han inte tillbaka trots tjat. Grannen hävdade att den var hans och när han höjde rösten örfilade grannen honom i sex timmar. 🙂 Till slut örfilade han grannen tillbaka, som då ringde polisen och även SÄPO kopplades in. Diyari Mahmoud kallades terrorist, hans hus jämnades med marken och han nekas mat, vatten och vård.

Lyssnar du på hela monologen förstår du att han egentligen pratar om terrordådet i Israel den 7 oktober 2023.

Med tanke på hur mycket som Hamas har attackerat Mellanösterns enda demokrati och enda landet i världen för judar passar hans monolog bra in på Israels situation. Som om Diyari Mahmoud vore israel och beskrev hur landet hela tiden blir attackerat.

Utifrån hur mycket Diyari Mahmouds etniska ursprung och hur han motiverar offerskapet och oskyldighet står han antagligen på Palestinas sida. I så fall har jag följande att säga:

Diyari Mahmoud, du glömde säga att du hade kidnappat din grannes barn, våldtagit hans fru så bäckenbenet spruckit, grävt upp vattenledningar för att göra vapen och döda civila med samt hotat alla i grannskapet med fördrivning och döden.

För detta är precis vad Palestina/Hamas/terroristerna gjorde.

Nu ska vi naturligtvis inte ta en ”sketch” från en komiker på allvar. Jag hånskrattade åt Lavemagnus Betner när han hävdade att Sverige aldrig varit säkrare. Jag kan försöka skratta lite även åt detta, även om jag egentligen inte kan då man inte ska skämta om så ohyggliga saker som terrordåd just efter att de har inträffat. På den punkten är Diyari Mahmoud helt respektlös.

Ännu en komiker försöker vara politisk med fiasko som resultat. Den här gången är det Diyari Mahmoud som kommer ut som terroristkramande Palestina-anhängare eller som Israel-supporter.

Här går jag och tar skärmdump från hans instagram och så blir det samtidigt som den j*veln blundar. K*ken också, vilken tajming. 🙂 Det ser ju ut som att han sover.

Viktigt budskap till alla Hamas-anhängare

Israel är det enda landet för judar och alla Hamas-anhängare och Palestina-anhängare som vill fördriva dem därifrån? När det finns så många andra länder för araber?

Hamas kidnappade barn

Endast terroristsvin som palestinska Hamas kidnappar barn. I digital form kan inte terroristernas anhängare ta ned fotona heller, vilket vissa av dem gör med de analoga. Det finns många klipp med det på nätet.

Här är Hamas kidnappade barn, stackars anhöriga.