Kategoriarkiv: Humor & Skämt

Många galna inlägg med humor från när och fjärran. Allt från vitsar till nyheter.

Två klassiska korkade vänstercitat

Roliga citat från kändisar har den skämtsamme Farbror Torsten på sin humorsajt. Här kommer några som bara är politiska och dumma. Helt enkelt två klassiska korkade vänstercitat:

”…finansiella marknader är lika mordiska och ödesdigra mot
människans frihet på en internationell nivå som de värsta politiska och militära tyrannierna i vår tid.”

Attacs chefsdåre Bernard Cassen, 1999. Tydligen vill han inte ta ansvar för sina besparingar och investera klokt.

”…vi måste återvända till självförsörjande ekonomier,
och inte till exportledda ekonomier, som visat sig vara ett stort misslyckande.”


Attacs chefsdåre Bernard Cassen, 2000. Självförsörjande ekonomier
kan per definition aldrig lyckas lika bra som de som handlar med andra länder. Det är
enkel nybörjarkunskap i nationalekonomi.

Diyari Mahmoud och hans respektlösa skämt om Hamas terrordåd

Ännu en komiker försöker vara politisk med fiasko som resultat. Den här gången är det Diyari Mahmoud som kommer ut som terroristkramande Palestina-anhängare eller som Israel-supporter.

I ett klipp på Instagram skojar han om att han varit med om en tragisk och tråkig händelse. Han lånade ut sin parkeringsplats, men sen fick han inte tillbaka trots tjat. Grannen hävdade att den var hans och när han höjde rösten örfilade grannen honom i sex timmar. 🙂 Till slut örfilade han grannen tillbaka, som då ringde polisen och även SÄPO kopplades in. Diyari Mahmoud kallades terrorist, hans hus jämnades med marken och han nekas mat, vatten och vård.

Lyssnar du på hela monologen förstår du att han egentligen pratar om terrordådet i Israel den 7 oktober 2023.

Med tanke på hur mycket som Hamas har attackerat Mellanösterns enda demokrati och enda landet i världen för judar passar hans monolog bra in på Israels situation. Som om Diyari Mahmoud vore israel och beskrev hur landet hela tiden blir attackerat.

Utifrån hur mycket Diyari Mahmouds etniska ursprung och hur han motiverar offerskapet och oskyldighet står han antagligen på Palestinas sida. I så fall har jag följande att säga:

Diyari Mahmoud, du glömde säga att du hade kidnappat din grannes barn, våldtagit hans fru så bäckenbenet spruckit, grävt upp vattenledningar för att göra vapen och döda civila med samt hotat alla i grannskapet med fördrivning och döden.

För detta är precis vad Palestina/Hamas/terroristerna gjorde.

Nu ska vi naturligtvis inte ta en ”sketch” från en komiker på allvar. Jag hånskrattade åt Lavemagnus Betner när han hävdade att Sverige aldrig varit säkrare. Jag kan försöka skratta lite även åt detta, även om jag egentligen inte kan då man inte ska skämta om så ohyggliga saker som terrordåd just efter att de har inträffat. På den punkten är Diyari Mahmoud helt respektlös.

Ännu en komiker försöker vara politisk med fiasko som resultat. Den här gången är det Diyari Mahmoud som kommer ut som terroristkramande Palestina-anhängare eller som Israel-supporter.

Här går jag och tar skärmdump från hans instagram och så blir det samtidigt som den j*veln blundar. K*ken också, vilken tajming. 🙂 Det ser ju ut som att han sover.

Det svenskaste i svensk kultur

Det svenskaste i svensk kultur måste vara att ansöka om tillstånd för att ställa till med kaos samt försämra för Sverige som nation internationellt inom det politiska. Och få ja från myndigheter till att göra det.

Komikern Fredrik Andersson säger de allra roligaste sanningarna ibland. Här är hans klipp om ansökningar om koranbränning på offentlig plats:

Att vara så ordentlig och skötsam att man skickar in ansökningar om koranbränningar för att ställa till med kaos är så typiskt svensk kultur. Bäst att gå via myndiheterna och kolla om det är okej. Och ja, det kan det vara ibland.

Att bränna koranen har sen inte direkt underlättat Sveriges NATO-ansökan även om det här med yttrandefrihet är viktigt att upprätthålla. Sverige ska aldrig böja sig. Vi måste kunna skoja om allt och det gäller även för religiösa att inte vara känsliga som darrande asplöv.

För övrigt är det komikern Fredrik Andersson som lanserat det där alla barnen brände koranen-skämtet om Krister och NATO.

Alla barnen brände koranen

Det går att skoja om allt. Alla barnen-skämt har dykt upp på nätet med religiöst och politiskt tema sedan somliga ansökt och fått tillstånd att som demonstration elda upp koranen på offentlig plats.

Bästa botemedlet mot att bli kränkt att är sluta bli kränkt för att man är hårdhudad eller har viktigare saker för sig.

Här kommer tre alla barnen-skämt med koranbränning som tema. De är hittade på nätet via komikern Fredrik Anderssons kanaler på sociala medier.

Alla barnen brände koranen,
utom Krister
han väntade tills Sverige var med i NATO:s medlemsregister.

Alla barnen brände koranen
utom Sandra
hon fick islamisterna att återvandra.

Alla barnen brände koranen
utom Mia,
hon älskade Sharia.

Magdad-Bob vinner nog valet 2022 på nåt sätt

På något vis brukar Sossarna för sitta kvar i regeringen även om de förlorar valet. Så var det sist och så lär det bli nu. Centern är egentligen höger, men vill absolut ha vänsterregering och då blir det mer av sånt här:

Magdad-Bob och några av osanningarna.

Många av väljarna hamnar då i denna situation:

Tack för det fina valfläsket!
Tack för det fina valfläsket! Allt du får från det offentliga är du som skattebetalare med och finansierar.

Socialdemokraternas politik sammanfattad

Socialdemokraternas politik och meriter har blivit sammanfattad i detta klipp av komikern Viktor Klemming. Tänk på att 25-30 procent av svenska folket stödjer den utvecklingen och röstar för detta parti. Inte för att det finns många andra partier som är bättre, men ändå.

Valet 2022 kommer säkerligen att innebära att Socialdemokraterna sitter kvar vid makten. De svänger i takt med opinionen och får med sig valboskap… jag menar många väljare oavsett.

Roligt om straffrabatterna

Visst är det en sketch, men lite säger det om sanningen. Det är ett väldigt daltande med unga som begår grova brott. Ständigt dessa horungar som skjuter och rånar och våldtar, men som inte blir inlåsta tills de passerat 30 år utan släpps ut långt innan de lugnat ner sig.

Respekten för samhället och systemet är nere på noll i vissa ghetton och klanstyrda delar av Sverige. Det är som när statsminister Magdalena Andersson själv i sommartalet 2022 beskrev hur hon och socialdemokraterna och de andra röda och gröna partierna misslyckats efter åtta år i regeringen:

Nej, med straffrabatter och för stor invandring till jobb och bostäder som inte finns är det svårt att känna igen vårt Sverige.

Ali Esbati tecknad som apa

Kommunisten Ali Esbati har länge argumenterat korkat och hyllat en ondskefull ideologi med dålig värdegrund. Nu har han blivit tecknad som karikatyr och då går rasistskrikarvänstern i taket förstås.

Ali Esbati som apa.
Karikatyr över Ali Esbatis offentliga jag (apkostymen) och hans egentliga.

Apkostymen är en bra liknelse då Ali Esbatis argument och annat inom politiken och på sociala medier inte når högre intellektuell nivå än en apas. Lite som att han tar på sig en apkostym när han ska vara politiker.

Egentligen är Esbati smartare än så, vilket bilden till höger visar. Det är bara hans offentliga jag som får honom att framstå som en apa.