Inkompetenta LO?!

LO-basen Wanja Lundby Wedin hävdar att hon är grundlurad när det gäller de totala pensionsavtalsmiljonerna i AMF (som ägs av facket och arbetsgivarorganisationerna). Lundby Wedin sitter i styrelsen för AMF.

Hon erkänner därmed implicit att hon är inkompetent, alternativt dåligt påläst (i betydelsen att hon inte velat/orkat kolla de årliga pensionsavsättningarna för förre VD:n Christer Elmhagen i årsredovisningen och sedan bara addera årskostnaderna till 30 miljoner kr).

Intet nytt under solen i så fall.

Annars kanske det är så att hon precis som andra fackpampar inte har något emot att miljonerna rullar. LO-folk har ju i alla fall tidigare haft en del egna fallskärmar. Det är ju bara när andra får stora pengar som det socialdemokratiska LO ryter till.

Eller som nu när drevet går och LO är avslöjade med byxorna nere (bildligt menat, inte bokstavligt och tack gode gud för det). Då vaknar LO.

AMF Pension förvaltar 290 miljarder. Vore det inte lämpligt med lite kompetens i styrelsen då?

Gärna utan att det kostar så orimligt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *