Troligen inte Camilla Lindholm som spammar

Jag bloggar via wordpress och har ställt in så spamkommenterar stoppas automatiskt. I papperskorgen hittade jag för en tid sedan denna auto-raderade kommentar. Den är helt orealistisk:

När jag spårar IP-numret går det till Guangdong i Kina.

Någonting säger mig att Camilla Lindholm inte marknadsför sitt blogginlägg om idrottare i trafik via en vad som förmodligen är en spamserver i Kina. Särskilt inte via den helt irrelevanta signaturen ”porn”. Så desperat att jag ska läsa hennes blogginlägg fem år efter att det skrevs är hon nog inte, min djuriska dragningskraft på det motsatta könet till trots.
🙂

Frågan är bara varför någon, några eller något via IP-nummer 121.8.147.82 gör det? Hade länken gått till nån porrsajt eller till t.ex. någon suspekt kasinosajt hade jag förstått att de har spamprogram som vandrar över nätet och slumpar fram kommenterar i förhoppning att de ska publiceras och ge länkar och trafik till deras sajt. Men nu leder ju länken till Camillas blogg…

Och varför försöker Kina-spammaren lura mig att tro att en triatlonstjej från Malmö skulle skriva ”I love you and this is a great post” som kommentar till mitt inlägg där jag citerar Mona Sahlin och kallar henne grodmaskin?

Jag kan förstå att en skåning kanske inte kan rikssvenska så bra så hon får kommunicera på engelska med andra svenskar, men att en fager dam skulle älska mig bara för att jag snackade skit om Toblerona Prahlin för två år sedan känns lite långsökt även för att vara en hunk och karlakarl som jag. Det måste jag i all ödmjukhet erkänna.
🙂

1 tanke kring ”Troligen inte Camilla Lindholm som spammar

  1. camilla

    Hej Camilla här och jag kan inte alls förklara det inträffade. Jag är dock oskyldig men behöver inte kommunicera med andra svenskar på engelska – jag är faktiskt en smålänning boendes i Skåne (som dessutom förstår skåningarna helt utmärkt) ;).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *