Därför är Pirate Bay olagligt

Jag har tidigare skrivit att jag tror Pirate Bay-snubbarna hade gynnats om de inte skyltat så med syftet att deras sajt ska användas för att stjäla. En pirat är ju en tjuv och grabbarnas alla uttalanden och image gör ju att syftet varit uppenbart.

Enligt vissa jurister kan jag ha förstått det hela rätt;

”Domen fokuserar på att det är syftet, det vill säga uppsåtet, som gör Pirate Bay-verksamheten olaglig, inte tekniken i sig. Det skulle vara tråkigt om domen uppfattas som teknikfientlig. Som så ofta, handlar det om vad ny teknik används till, inte att den används, säger Kristoffer Nordman.”

Sökmotor för torrentfiler är lagligt om syftet är laglig fildelning, verkar det som. Och att Pirate Bay är olagligt av motsvarande anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.