Kul självmotsägelser inom religion

Tydligen är det väldigt viktigt att blaska lite kallvatten på en bäbis (döpa den). Sånt gillar den där kärringen de kallar gud, i alla fall enligt den enligt uppgift irländska skolboken ovan.

Samtidigt sade väl Jesus eller någon att ”barn syndar icke”. Därmed borde väl gud älska även barn som inte blivit döpta lika mycket som de döpta?

Vilken självmotsägelse.

Självmotsägelse är som bekant vanligt inom religionen. Men att uppmana till våld i form av halshuggning av alla som säger att islam är våldsamt måste vara en självmotsägelse utav guds nåde(?!).
🙂

Är de roliga bilderna/fotona ovan helt autentiska och sanna? Jag tror det, men som britten säger: I stand to be corrected.

Apropå självmotsägelser inom religion hade komikern George Carlin en bra poäng, vilket jag tidigare bloggat om. Kort och gott går det ut på att gud straffar dig med en oändlighet i helvetet om du gör något roligt, men han älskar dig:

Och gud och kyrkor behöver som den gode George påpekar alltid pengar. Märkligt, när den heliga skrift säger att det ”är lättare för en kamel att ta sig igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i himmelriket”. Om pengar är så dåligt, varför behöver då så många religiösa kollekt och allmosor och skatter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *