Homeopati – konsten att dricka vanligt vatten inför publik

Christer Fuglesang är inte bara känd för att ha åkt dit för fortkörning och fått böta för att ha kört i 10800 km/h. 🙂 Han har trevligt nog dessutom förnedrat homeopater genom att försöka begå självmord via ”sömnmedel”.

Nu överlevde han naturligtvis eftersom det antagligen var mest vatten han drack. För enligt homeopaterna själva skapas den läkande effekten genom att man späder ut och skakar:

”Det var Hahnemann som kom på den geniala idén att späda, samtidigt som han skakade medlet våldsamt. Att skaka och späda innebär att potentiera och det är den processen som gör den homeopatiska medicinen ofarlig, men däremot mycket effektiv att bota sjukdomar.”

Det säger sig själv att det inte funkar. Christer Fuglesang och de andra mindre kända i Vetenskap och Folkbildning (VoF) skriver:

”Homeopati går ut på att effekten av ett medel ökar ju mer det späds med vatten, oftast så långt att inte en enda molekyl av ursprungsämnet finns kvar i lösningen.”

Antroposofiska Vidarklinikens vårdcentral i Järna står i skottgluggen för VoF:s kritik. Ja, hellre det än klimatskeptiker, för där blev det snarare oVetenskap och antiFolkbildning.

Men nu är VoF:s klimatfobi nästan förlåten, och det blir homepaterna som blir nästa veckans töntar. Troligen i sällskap av värdelösa engelska skräptidningen News of the World som lyckligtvis läggs ned eftersom deras ”goda rykte” (hahaha!) solkats ned av deras egna brott, misstag, lögner, smutskastning etc.

4 tankar kring ”Homeopati – konsten att dricka vanligt vatten inför publik

  1. Glädjedödare, tyvärr

    Homeopater har aldrig påstått att det går att överdosera sådan medicin, tvärtom. VoF och Fuglesang fantiserar ihop årets största halmgubbe om homeopati, och missar fullständigt måltavlan. Folkbildning genom att ljuga.

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Det är ju det som är problemet – trots att homeopater menar att det INTE går att överdosera så går det tydligen utmärkt. Vilket betyder att homeopater inte säger hela sanningen, alternativt bara har omedvetet fel. Vilket skulle bevisas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *