Dagens dumbom

En sexistkärring och centerpartist med det underliga namnet Qarlsson fick ett elakt hjärnsläpp i söndags:

”Många ha senaste veckan försökt ge svaren på varför det gick som det gick i EP-valet. Tänker inte bidra med någon lång utläggning på vad jag tror. Däremot så finns en tanke och en reflektion kopplat till Piratpartiets framgång med många unga män som lagt sin röst på dom för att värna den personliga integriteten. Tänker på statistiken som kom härom dagen som visar att det är ofattbart många unga kvinnor som våldtas av unga män som de känner lite grann eller lite mer.

Och jag får inte ihop det – tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???”

Förhoppningsvis var hon full, för annars är hon tokig. Och det vore inte bra om vice gruppledaren för Centerpartiets riksdagsgrupp och förbundsordföranden för Centerkvinnorna inte kan inse att resonemanget är riktigt galet.

Exakt samma galna sätt att resonera:
Barnflickan i Knutby mördade, men samtidigt finns det unga kvinnor som röstar på partier som tar avstånd från mord. Jag får inte ihop det – gillar unga kvinnor att mörda eller gör de det inte?

Om den här typen av resonemang skulle vara signifikativa för alla kvinnors logik, då skulle jag önska att jag vore bög. Men nu finns det lyckligtvis en hel del vettiga kvinnor också, så någon rumpnisse lär jag aldrig bli.

Hon beskriver sig själv som en ”halvtokig kärring”, vilket i nuläget känns som en underdrift. Självklart är hon den stora tönten vecka 25.

Ordföranden för Centerns ungdomsförbund blir arg och tar avstånd och Centerpartiets rättspolitiska talesman kallar Qarlssons korkade blogginlägg för ”tillfälligt hjärnsläpp”.

SvD väntar sig en bloggbävning, och med all rätt.

Fotnot: Jag röstade inte på något av partierna ovan i EU-valet. Och Centern lär jag definitivt inte rösta på efter den här skandalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *