Jag har mordhotat en bedragare

Jag fick ännu ett spam igår som går ut på att jag ska bli avlurad konto/kreditkortsnummer. Nu brann det av för mig så jag klickade på länken och fyllde i följande förolämpning respektive mordhot:

Den normalbegåvade förstår att uppgifterna ovan inte är äkta, utan att jag bara skrev skit för att jävlas med epostspammarna som försöker lura av folk deras uppgifter.

FYLL ALDRIG I RIKTIGA UPPGIFTER, VISA OCH MASTERCARD SKULLE ALDRIG EPOSTA OCH BEGÄRA SÅDANA SAKER.

Och de skulle definitivt inte skicka dig till en suspekt adress som http://tania-lehmann.de/eveniment/p15111939/pictures/?TYPE=33554433&REALMOID=06-67b8b137-8480-11d6-ac6e-009027fd3897&GUID=SMAUTHREASON=0METHOD=GETSMAGENTNAME=-SM-FPzPQkoRGVLrueTk?

Jag fyllde i ”Fuck you asshole” som lösenord på den efterföljande sidan:

Sedan skickades jag vidare till Mastercards riktiga adress/sajt, vilket är märkligt då jag fyllde i att jag hade Visa. Spammet kom dessutom från den fejkade epostadressen account@visa.se. Amatörmässigt att då skicka mig till Mastercard.

De fejkade sidorna annars såg professionella ut, förutom själva url:en då.

tania-lehmann.de ser för övrigt ut att sälja anti-åldringspiller. Inte särskilt troligt att Visa eller Mastercard skulle använda deras sajt för att få deras kortkunder att fylla i nya kortuppgifter. Inte ens bankerna som utfärdar/säljer korten åt Visa och Mastercard skulle göra något så dumt.
🙂

Kanske man skulle ringa telefonnumret +49 (0)172 850 18 60 eller eposta info@tania-lehmann.de? Men de skulle bara låtsas om inget och spela idioter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *