Nu ringer spammarna

I torsdags ringde en idiot och/eller bedragare från Indien. Detta till min fasta telefoni. Lurad av sin arbetsgivare eller inte, snubben hävdade i alla fall att han gjorde rätt för sig och ringde från nåt i stil med ”Security Windows Technical” någonting…

Jag lyssnade en minut och sa sedan:

”Go fuck yourself!”

Jag har blivit varnad av mina grannar i styrelsen av de här bedragarna. De vill man ska gå in på någon sajt och ladda ned något så ens dator blir virussmittad. Deras motiv är att om man inte gör något kommer ens dator annars att bli smittad eller kapad.

Andra gången han ringde idag var någon timme senare och då körde han samma vals igen. Jag sa bl.a. att jag inte trodde honom, men han erbjöd sig att uppge telenr. och mejladress och ID-nummer etc för att visa att han var seriös.

”Your computer is in a bad condition.”

Tydligen skulle någon kunna komma åt att ta över min dator helt, eftersom det hade släpps en lista med ”errors”. Visst, dra den om Rödluvan.

Det finns ingen koppling mellan mitt fasta telefoninummer och min dator på nätet. Endast företaget jag köpte den av har möjligen det numret i någon kunddatabas, men det är inget de ger ut till andra parter. Han som ringde kunde inte ha vetat någon om min dator, som har brandvägg och antivirus, och är uppdaterad med Microsofts senaste säkerhetspatchar.

Jag kunde ha gjort som min granne och sagt att jag har en Apple. Då lägger de tydligen på luren. Nu hade det varit en lögn i mitt fall, men vad hade väl det gjort.

Jag hade kunnat fråga den utländska telefonisten om min dator, mitt IP-nummer, tillverkare, modell, operativsystem. Då hade han säkert svarat fel. Nu sa jag istället:

”Go to hell!”

Jag lade på luren, men han ringde upp 10 sekunder senare. Nu var han arg och förklarade jag inte hade rätt att vara oförskämd.

”You have no right to offend me.”

Jag frågade vad han ville jag skulle göra, för det hade han ännu inte sagt. Ingen instruktion om hur rädda min stackars dator. Idioten bara fortsatte om att han endast gjorde sitt jobb.
– That is duly noticed, sa jag och lade på luren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *