Samtal nummer fem – från Windows Technical Department

Den här gången ringde bedragarna från Indien och sa de var från Windows Technical Department. Ibland är det Microsoft Tech Support eller något liknande, alltid är det samma upplägg. Läs mer om denna typ av bedrägeri hos Microsoft själva.

Till skillnad från tidigare gånger var det en kvinna som ringde och hon hävdade att min dator automatiskt laddade ner typ virus eller nåt sånt.

Jag beslöt mig för inte förolämpa bedragarna som jag brukar utan vara gentleman och göra det jag alltid gör när kvinnor pratar med mig: Jag ljög henne rakt upp i ansiktet!
🙂

– I have an Apple Computer!
– How can that be possible?

Hon hävdade att hon såg min dator på hennes system och undrade om det inte fanns någon annan dator i mitt hushåll. Jag nekade till det och hon sa det var deras misstag. Adjö då, sa jag.

Lustigt nog ringde de även i just slutet av veckan kring kl 11. Tydligen prime time att begå brott. Eller inte, för jag går inte på sådan här skit.

Googlar man Microsoft Tech Support eller Windows Technical Department hittar man diskussioner från folk från när och fjärran som fått många samtal av exakt samma sort. Tydligen ett call center i Indien som kommit över någon kunddatabas. Fast det förklarar inte varför de ringde till min granne som verkligen har en Apple-dator…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.