Tiina Rosenberg kvinnofientlig?

Mitt i en lång skräpkulturell text i DN hittar jag ett stycke klassisk dubbelmoral från vänsterkanten:

”Tiina Rosenberg är inne på ett eget spår som nog kan kallas kvinnofientligt. ”Jag är inte så säker på att vi behöver fler kvinnliga politiker”, säger hon från podiet på Rival, med arg släng åt Angela Merkel.”

DN:s feminist kallar alltså feministen Rosenbergs feminism för något ”kvinnofientligt”. Feministisk logik?
🙂

Det är bara så typiskt att en kommunist som Tiina Rosenberg inte tycker att kvinnor i maktposition duger eller är önskvärda om de röstar höger. Jämställdhet är i vänsterextremisternas värld kanske bara önskvärd om den innebär vänsterpolitik? För oss andra normala människor är jämställdhet däremot en mänsklig rättighet och något som gäller oavsett politisk färg.

Inte konstigt att de lilla extremistpartiet Feministiskt Initiativ fick många avhoppare under första året, när folk från både höger och vänster skulle samsas. Högerfeministerna var inte välkomna i vänsterfeministernas parti. Det är som kommunisten Jan Guillou sagt:

”Toleransen är minst på vänsterkanten.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *