Miljöpartiets hjärndöda förslag

Miljöpartiet har alltid haft korkade och ogenomtänkta förslag till sina partistämmor.

Affärsvärlden har hittat några nya odemokratiska hjärnsläpp från de välmenande miljömupparna:

* Nybyggda hus ska ha vita tak.

* Skafferier ska vara obligatoriska i nya hus.

* Tobak ska bara säljas på recept.

* Mobiltelefoner bör förbjudas i kollektivtrafiken.

* Ta ifrån jägarna viltvården.

* Förbud mot försäljning av kött.

* Förbud mot motorsport.

* Avskaffa ränta och inflation.

Redan tidigare har någon total idiot i partiet föreslagit att ränta ska avskaffas, men nu är det tydligen dags igen. Utan ränta inga bolån, ingen ränta på pengarna du har på banken, inga lån till företagen som går i konkurs och gör folk arbetslösa, etc.

Ingen inflation = omöjligt. Även med total prisreglering skulle det bli inflation, fast på svarta marknaden.

Förbudet mot försäljning av kött är som bekant både ett hot mot folkhälsan och demokratin. Om personen som föreslagit det menar allvar är det en mycket sjuk och störd individ som det handlar om.

Troligen går inte alls dravel igenom, även om det om räntan faktiskt redan gått igenom. Då skrev språkröret Peter Eriksson ett internt brev om att MP höll på att bli ”flummigt”. Sic!

Det går ju alltid att hålla tummarna att miljömupparna inte blir lika galna som den klimatreligiöse meteorologen Pär Holmgren, som vill införa diktatur i Sverige.

4 tankar kring ”Miljöpartiets hjärndöda förslag

 1. Carl

  Inflation har alltid funnits, även innan vi hade pengar. Det märker man i gravar från olika tidsperioder från samma plats. Ta Ajvide på Gotland som ett exempel. Det är en plats som varit bebodd i minst 5000 år och här upplevde man ett uppsving strax innan jordbruket kom i fina gravgåvor av bärnsten och små figurer av lera. Dessa blir allt vanligare genom åren för att sen försvinna helt efter några hundra år trots att det är samma folk som bor här och allt annat i övrigt är som det alltid varit vid gravläggningen. Det tolkar jag som att det gått inflation i värdet på de gravgåvor som följt med den döde. Det var inte samma sak längre att lägga en bärnstensfigur eftersom det behövdes till annat.

  Guld likaså på kontinenten där det med början för ca 8000 år sen fanns i alla typer av gravar ända tills för ca 5000 år sen då det helt plötsligt blir en statussymbol. Förmodligen har mängden guld som då kunde hittas minskat vilket fått dess värde att gå upp men samtidigt minskade efterfrågan bland vanligt folk. En sorts ränta på guld fanns redan på den här tiden. Checken, eller snarare dess föregångare, uppfanns för ca 5000 år sen för att lösa problemet med byteshandel där guld ingått. Ett steg närmare vår ekonomi.

  Jägare är de som alltid vårdat skogarna och fälten. Våra förfäder utrotade inte mammutarna eller den ullhåriga noshörningen. Dessa djur dog ut pga uppvärmningen efter istiden gick för fort för deras massiva kroppar. En mammut vägde ca 4-5 ton och en stor del av den vikten var fett som skydd mot kylan. Stora delar av den mänskliga populationen dog också ut som en följd av den plötsliga övergången till värme, mest för att de djur vi jagade inte längre fanns. Jordbruket blev lösningen på det problemet och då fick vi krafter över att jaga mindre vilt men samtidigt vårda de skogar som nu växte fram efter isens tillbakadragande.

  Vad gäller skafferier har dessa alltid funnits. Vad svamlar man om? Vita tak, vad svamlar de om?

  Mina exempel ovan från stenåldern och tidig metallålder är väl inte helt applicerbara på dagens ekonomi men det visar ändå att Miljöpartiet inte kan nåt, inte ens historia.

 2. PH

  I fjärde punkten står att mobiltelefoner *bör* förbjudas i kollektivtrafiken. Under min värnplikt fick jag lära mig att ”bör” läses som ”skall” av alla jurister. Om man tar MP på orden blir således lagen att mobiltelefoner i kollektivtrafiken nästan är förbjudna. Men med juristens sätt att tänka blir det ett förbud. Just nu är det en rekommendation att man inte mobiltelefonerar när man kör bil – MP vill alltså hålla det på den nivån men säkra det i lag, eller? Jag undrar om Fridolin och Romson tänkt över denna svårknäckta tankenöt.

 3. Elakingen Inläggsförfattare

  Tack för intressanta synpunkter.

  ”Skafferier ska vara obligatoriska i nya hus.”
  Exakt hur ska de se ut? Räcker det inte med köksskåp? Och även om de som inte vill ha skafferi skulle tvingas bygga ett så går det ju inte att tvinga folk använda skafferiet till just livsmedel… så att vilja lägga sig i folks liv och styra och ställa så här är tragikomiskt.

 4. PH

  Alldeles riktigt. Ett skafferi är inte mer än ett skåp i de allra flesta fallen. I mitt gamla hus har jag ett helt litet rum som är skafferi. Det är gammaldags och rätt praktiskt, ryms mycket prylar som inte behöver vara där och så.

  MP vill gå in och styra varje medborgare in in minsta detalj. Har du inte skafferi? Det måste pappa och mamma Staten genast åtgärda!! Usch och fy! Skäms på dig, du skafferilösa och miljöfientliga avskum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.