Det är skillnad på nutid och dåtid

På en bostadsrättsföreningsstämma för några år sedan ställde jag frågan om varför vi inte kan ta upp budgetens innehåll. Att låta medlemmarna vara med och bestämma är förstås bra för föreningsdemokratin.

Istället för att få svar från föreningens ekonomiska analfabet och ordförande, Kossan I, fick jag svar från stämmans dyre och från organisationen Fastighetsägarna inhyrde stämmoordförande. Han påpekade helt knasigt att det finns i den punkt där fjolårets resultat- och balansräkning skulle sammanställas.

Alla med förstånd i huvudet vet att de punkterna handlar om fjolåret, alltså är dåtid. En budget handlar per definition inte om ett redan avslutat år, utan om nutid och framtid.

Jag förklarade detta faktum, men det fanns ingen i styrelsen eller framme vid podiet som ville ta i frågan. De kanske märkte att jag kunde mer än dem.

Mer troligt är att de ville tysta ned det hela för att på så sätt kunna behålla makten att på ett odugligt vis sätta budgeten för varje år utan att ta hänsyn till vad medlemmarna vill.

SLUTSATSER OCH RÅD: Om du inte vet skillnaden mellan nutid och dåtid, då ska du inte sitta och kosta ca 1500 kr i timmen för en förening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *