Dyrt skräp från buzz.bazooka

Ganska väntat att den enligt mig trista länksamlingen buzz.bazooka.se bara levererar skräptrafik. Eller som vår sydländska bonde Cornucopia skriver:

”En enda länk på buzz.bazooka.se gav mig över 7000 besök. Twingly, Knuff.se och Bloggportalen kan slänga sig i väggen. 7000 besök på lite drygt ett dygn är fler besök än utmärkta knuff.se gett mig på över 1.5 år. Bloggtjänster är alltså rätt överskattade.

Samtidigt verkar buzzarna (ej att blanda ihop med Google Buzz) inte vara normala bloggläsare. Det blev bara 3-4 kommentarer till artikeln från dessa 7000+ besökare, och de genererade inte ett enda öre i reklamintäkter. Mitt CPM föll som en sten, även om intjäningen i övrigt var normal. Inte heller skall mer än någon promille av buzzarna klickat sig vidare till andra inlägg på bloggen.”

Det roliga är att åtminstone en gång i tiden sålde buzz eller bazooka (vad nu skillnaden var) ut vissa av länktipsen till annonsörer, som mao betalade för få vara med. Jag frågade då buzz vad det kostade och fick svaret att priset var otroligt höga 1,50 kr per klick!

De svarade inte på frågan om de hade något skydd mot klickspam och klickattacker. Jag vet därför inte om priset gällde per unikt klick, eller om det blev 1,50 kr per klick även om Svenne Banan klickade 100-tals gånger på annonslänken för att jävlas.

Om man får tro citatet ovan så verkar det som om buzz levererade skräptrafik, men tog för det 1,50 kr per icke unikt klick!

Rena rånet!

Jag kan inte fatta att annonsörerna gick med på sånt. Eller också märkte annonsörerna efter en tid det inte lönade sig, t.ex. när annonskonjunkturen vände och de började rannsaka marknadsföringen.

Det har i många år gått och går fortfarande att köpa någorlunda klickspamskyddade klick via Google för mycket lägre priser.

RÅD: Ska du annonsera på nätet, börja med Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *