Jag drog av mig ögonfransen och blev jagad av den

Där stod jag i drömmen och drog av mig ögonfransen. Det var den undre ögonfransen om du förstår vad jag menar. Den lossnade ungefär som att dra bort en millimetersmal klistrig tejpremsa eller sårskorpa. 

Snart låg ögonfransen där på asfalten som en sprattlande daggmask. Bokstavligt talat, för den var snart en meterlång daggmask. Den hade en stor mun och var snabb efter mig. Jag sprang undan, fast masken ville först bara vara hos mig som om jag vore dess förälder. Vilket jag var så sätt och vis…

– För djävulen, gör något, skrek jag till Jörgen Jönsson, som var där som sportchef i Färjestad och ansvarig för att ta hand om ögonfransar som blivit en stor mask. Ärligt talat vet jag inte varför just han var där och ansvarig eller behjälplig, men drömmar är drömmar. 

Jag tror det var sommar, sol och blöt svart asfalt. Masken jagade mig några meter med sina stora öppna mun. Säkert 10 cm stort gap på den meterlånga våta daggmasken. Jag tror den försökte bita mig. 

Håkan Loob dök upp och sa helt lugnt något om ”dåligt samvete”. Jag tror det var han som hade det för något, men det var ju inte precis han som värvat masken… 

Loob sa också att han blir nog väl omhändertagen i gruppen nu. Sic!

Masken ska spela för Färjestad i höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *