2011 års bästa julchoklad

  1. Guldmynt. Köpte jag på NK Konfektyr, till skillnad från 2009 när jag hittade det på Konsum Farsta. Den här gången var tillverkaren Steenland Chocolade Gouda i Holland. Ser ut som silvermynten, men snyggare. Är tyvärr i utländsk valuta, men det spelar ingen större roll.
  2. Lindt Chokladtomtar. Tomtar hör julen till, precis som choklad, och denna innehåller precis som ettan ovan inget annat än mjölkchoklad. Lite trist kanske, men effektivt gott.

    Kom tvåa på topplistan för julchoklad även ifjol.
  3. Marabous Chokladhjärtan. God chokladyta, god inuti.
  4. Lindt Chokladkulor Mjölkchoklad. Goda både på ytan och inuti, men något saknades för topplacering på årets julchokladlista.
  5. Silvermynt. Köpte jag på NK Konfektyr. En besvikelse, både sett till smak och pris.

Aladdins förändringar de senaste åren och att den äckliga körbärslikören är kvar gör att jag skippade denna ask i år. Plats 1-4 på årets lista över bästa julchokladen kan jag tänka mig igen. Men troligen provar jag något annat än Chokladkulorna.

Som alltid var årets pepparkakor från Nyåkers – i särklass bäst recept och därmed smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *