Macho i kollektivtrafiken

Det finns en sajt som heter Macho i kollektivtrafiken, som är full av den fördomsfulla och sexistiska uppfattningen att makt och maskulinitet får killar att sitta annorlunda är tjejer. Att somliga inte kommit längre fast det är 2013 utan vara rädd för en vanlig mansspread.

”Vi skapades för att uppmärksamma ett många gånger osynligt och omedvetet maktuttryck i ett vardagligt och allmänt utrymme. Att på tåg, bussar, pendeltåg och tunnelbanor ta mer plats än vad man kroppsligen behöver, genom att t ex sära på benen eller sjunka ner på sätet är ett konkret exempel på hur makt och maskulinitet samskapar.”

Generalisera lagom.

För att driva lite med det här har jag börjat öva mig inför att vara riktigt macho i kollektivtrafiken. Här ett foto av mig när jag sitter på min balkong och tränar på skreva och manifestera min makt:

Jag sitter med mansspread för att trotsa Macho i kollektivtrafiken.

 Oj oj oj så härligt maskulin och fin jag är. 🙂 Det kommer att bli succé i tunnelbanan. Målet är att kunna ta upp två säten och halva gången på samma gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *