Läsvärt citat om att säga sin åsikt

”Även om en persons liv blir oerhört påverkat av en fråga måste han fråga sig: Vad spelar min röst för roll egentligen? Sannolikt gör den ingen skillnad alls! I stället kommer jag att förlora i anseende om jag står upp för något sådant. I Timor Kurans modell drar man på sig en kostnad, en anseendeförlust, om man i den offentliga debatten står på minoritetens sida medan den som stöder majoriteten klättrar i social status.”

Citat från Oscar Swartz – Vad bråkar alla om? ur boken Shocking Lies.

Att inte vika ned sig för grupptryck utan gå mot strömmen är tufft och inte alltid populärt. Men jag har inte aldrig varit ”den populära killen” så jag har inte så mycket att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *