Argument för högre skatt för pensionärer

Nu ska jag göra något som fruktansvärt som att argumentera för högre beskattning för pensionärer. Många gamlingar blir tydligen arga när den typen av (o?)rättvisor försvaras.

* Pensionärer slipper karensdag och går därmed inte miste om inkomster så fort de blir sjuka.

* Pensionärer slippa Arbetsförnedringen… jag menar Arbetsförmedlingen så fort de blir sysslolösa.

* Pensionärer har en massa rabatter som yngre inte har.

* Precis som Göran Hägglund (KD) säger har löntagare ”i regel extra kostnader för att klara sitt arbete för resor, kläder, mat och fackföreningsavgift”.

* Dessutom finns det något som heter sociala avgifter, och där ingår en löneavgift som gör att skatten för löntagare i nuläget är högre än för pensionärer. Detta enligt ett par experter på området.

* Lägre skatt på arbete ger mer inkomster till staten och därmed högre pension även för nuvarande pensionärer.

* Alliansens skattesänkningar på arbete ger lägre skatt även för pensionärer. (För övrigt – även för pensionärer som inte arbetar har skatten sänks.) Alliansen har sänkt skatten & höjt pensionen mer än vad sossarna gjorde sist dem satt vid makten.

Först sänker alltså Alliansen skatten för pensionärer. Sedan klagar pensionärerna på att de har högre skatt fast så inte är fallet.

”Gärna pension, men först ett rejält gnällande!”

Med det sagt så missunnar jag inte pensionärer sänkt skatt. Sänkt skatt som samhället har råd med är alltid bra. Så sänk gärna skatten för pensionärerna. Men kom inte och säg att det behövs av rättviseskäl etc.

2 tankar kring ”Argument för högre skatt för pensionärer

  1. tim bjuhr

    är du helt jävla dum i huvudet en del av deras pengar är ju för fan redan skattade på !!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.