Vidrigt slöseri av landstinget!

I en värld av vårdköer, budgetunderskott och halvdant skötta offentliga sjukhus läser jag i DN att Stockholms landsting KONSTIGT nog har slösat bort pengar på över 72000 konstverk.

Med tanke på att minsta lilla konstverk kan kosta tusenlappar handlar det om stora belopp. När jag var ung och tvingad till ett museum såg jag tre färger på en träbit. Det var tydligen ett konstverk som Dalarnas landsting hade köpt på 15000 kr!

För att inte tala om att brottslige vandalen NUG sålde sin inkompetenta klotterfilm för 25000 kr styck.

Om Stockholms landstings minst 72000 konstverk kostade i snitt 1000 kr styck har minst 72 miljoner av skattebetalarnas pengar slösats bort. Om varje konstverk istället kostade i snitt 10000 kr blir slöseriet med skattepengarna minst 720 miljoner.

Helt sjukt vilken ekonomisk TAVLA, men inte det sjukaste. För det är det faktum att de enligt vad som framkommer i DN:s artikel inte har koll på var den så kallade konsten finns.

Snacka om att vi har det bra i det här landet när vi har råd att slösa välfärdens pengar på konst som ingen verkar bry sig om.
🙁

Det finns billigare saker att pryda väggarna med än dyr konst. Billig konst som dagis- och skolelever målat, till exempel. Skillnaden mellan modern konst och en dagisunges kladdande är som bekant inte särskilt stor.

Dags att skicka ett brev med sparkrav till landstinget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *