Slem kan du vara själv, kärring!

Ett drinkluder (eller bara en drinkluder-wannabe?) från ”Aftonhoran” vid namn Helena Trus har skämt ut sig via en sexistisk krönika. Läs om Trus pinsamheter på Genusnytt.

Kanske är Trus bara så avundsjuk på att drinkluder och andra kvinnor blir bjudna på krogen men inte hon, så hon måste kalla de som bjuder för ”gubbslem”. För att hämnas, eller nåt.

Eller som jag kommenterade det hela på Genusnytt:

”Krönikor är per definition personligt tyckande, och handlar inte nödvändigtvis om att ha rätt eller ens ha en vettig åsikt.

Krönikor i kvällspressen handlar väl enbart om att engagera känslomässigt, locka till läsning och underhålla? Och det lyckas hon ju med, tydligen.

Istället för information blir det därför underhållning, tyvärr mest på Trus egen bekostnad i form av någon sorts intellektuell lyteskomik.”

Annars låter ju lagen som förbjuder åldersdiskriminering på krogen bra och jämställd.

Synd att vissa istället för att fokusera på det väljer att fördomsfullt kasta skit på bland annat de män som är frikostiga och bjuder villiga kvinnor på alkohol de glatt och tacksamt hinkar i sig.

Att otack är världens lön är förvisso ingen nyhet för mig, men ändå.

En tanke kring ”Slem kan du vara själv, kärring!

  1. Andreas

    Har varit förbjudet med olika åldersgräns för män och kvinnor sen 2003. Sen att killar inte anmäler diskriminering är en annan sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *