Nä, snällhet lönar sig inte alltid…

…har jag märkt. Tyvärr.
Så läste jag denna berättelse på Genusnytt:

” (…) Det har med att kvinnor testar mannens mostandskraft sker redan inledningsvis vid dejting pa tex dansgolvet. Kvinnan kan da mitt i dansen valja att ga ifran dasngolvet en stund for att se om han foljer efter henne. Foljer han efter henne tolkar hon det som svaghet. Sen forfoljer detta oss karlar aven genom forhallandet.

Som idag och speciellt igar sa kan jag beratta nagot personligt. Min flickvan ar underbar, men hon utsatte mej igar och idag for ”shit tests’ . Hon testade mina granser hela tiden, brakade for brakandets skull for att hon ville se hur motstanskraftigt jag ar. Kort sagt om jag har varit for snall mot henne under lang tid sa reagerar hon med att bli kaxig och elak mot mig. Jag har lart mig upptacka detta och ser det som naturligt och blir inte langre forskrackt eller konfunderad nar det hander. Vid dessa tillfallen blir jag endast respekterad om jag beter mig macho for nagra minuter mot henne. Dvs stark rost, hard blick och samtidigt som jag dissar henne med ord.

Forst da lugnar hon ner sig och blir nojd, jag skamtar inte, det ‘r sjukt, men hon blir nojd.

Detta ar nagot valdigt manga heterosexuella killar kan vittna om och jag tycker det ar en jamstalldhetsfraga som bor disktueras. Detta beteende hos kvinnor borde problematiseras och tas pa allvar minst lika mycket som man diskuterar mansrollen. Det ar fruktansvart jobbigt att behova satta sin flickvan pa plats, och det ar annu jobbigare att hon erkanner det.

Jag havdar, och det har jag alltid gjort, att machoism finns till for att kvinnor vill det. Det ar kvinnorna som har skapat det som antijamstalldister(feminister) kallar patriarkala strukturer.”

Att låta en kvinna styra och ställa hela tiden leder inte till något djupare, så långt håller jag med…

Apropå att träffa brudar så stämmer denna kommentar nästan exakt in med mina erfarenheter av dejtingsajter:

”Själv fick jag 500 nya kontakter på min kvinnliga profil, på ett dygn, medan det tog 9 månader innan någon kvinna ens besötke min manliga profil. Mitt beteende var ungefär detsamma i bägge profiler.

Kvinnan som besökte min profil efter 9 månader lämnade inget meddelande, men alltså i min kvinnliga profil fick jag 500 kontakter på ett dygn, på en helt vanlig, rumsren dejtingsajt.”

Det är inte lätt att vara man. 🙁 Och skjut mig om jag någonsin för får mig att testa en dejtingsajt igen. Särskilt den allra sämsta dejtingsajten.

Det bästa spartipsen för män: Undvik dejtingsajter.
Det bästa spartipsen för kvinnor: Låt killarna på dejtingsajter bjuda dig på saker och ting.

2 tankar kring ”Nä, snällhet lönar sig inte alltid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.