Slaktade könsorgan

Uppdaterad 28 juni: Nej, inget visade sig vara helt sant. Eleverna hade råkat illa ut i sitt hemland innan de kom hit och det var inte så att de blev stympade på utlandsresa eller här i Sverige. De gick inte ens i samma klass. Referat och citat nedan stämmer därför inte riktigt. Rätt ska vara rätt, även om det fortfarande är gräsligt att över 95% av alla flickor i Somalia blir sönderskurna helt i onödan.

——————————

Nästan alla flickorna i en skolklass kan ha blivit könsstympade, eller som jag skulle uttrycka saken: fått fittorna slaktade.

”Enligt Norrköpings tidningar är det skolhälsovården som upptäckt könsstympningen och 28 av de 30 flickorna hade utsatts för den värsta formen av könsstympning. Formen kallas för faraonisk omskärelse och innebär att både inre- och yttre blygdläppar samt klitoris skärs bort innan underlivet sys ihop. Kvar blir bara en liten öppning.”

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *