De smutsigaste av alla rabiessmittade hundar

De smutsigaste av alla galna och rabiessmittade hundar är givetvis talibaner som skadeinsekten Saifulla. Han säger:

”Talibanerna slåss bara mot de utländska trupperna som har ockuperat vårt land. (…) Om trupperna försvann kunde talibanerna sätta sig ner och förhandla med regeringen så vi kunde få fred.”

Det här är ren lögn, men kanske en omedveten sådan.

Under över ett decenniums tid, långt innan militära styrkor från USA och FN började anlända i slutet av 2001 och 2002, krigade alla folk och alla arméer i hela Afghanistan mot talibanerna. Och det kriget pågår än. Det är massor av strider mellan övriga afghaner och de ondskefulla talibanerna.

Talibanerna fortsätter att kriga mot inte bara Afghanistans arméer, utan även mot en oskyldig och försvarslös civilbefolkning. Det är därför som nästan alla människor i hela landet avskyr kräk som Saifulla.

Istället för att fokusera mot utländska soldater spränger talibaner flickskolor i luften! Detta eftersom de vill att kvinnor ska stå vid spisen och föda barn och lyda män blint hela livet.

Talibanerna spränger även poliser och politiker i luften. De är inte demokratiska, precis. Och dem förhandlade inte om fred och rättvisa innan 2001, så varför skulle dessa satans småbarnsmördare vilja göra det om Nato och FN lämnade landet?

Han vill inte berätta varför han fängslades.

Nä, precis, fulingen Saifulla förstår att alla hans lögnaktiga argument skulle falla platt till marken om han erkände det brott han antagligen begått.

”Under talibanregeringen fanns ingen kriminalitet. Sharialagarna säger att en tjuv ska få handen avhuggen och att mördare ska dödas.”

Ännu en lögn från Saifulla. När den elake diktatorn Mulla Omar styrde landet pågick inbördeskriget hela tiden. Samtidigt begick talibanerna oräkneliga brott mot mänskliga rättigheter. Ingen kriminalitet – my ass!

Sen är det förstås så att det inte hjälper att enbart kriga, Afghanistan behöver mat, rättsväsende, infrastruktur, fungerande demokrati, skolor, marknadsekonomi, etc. Och på den punkten har FN och den i alla fall på papperet folkvalde Karzai misslyckats totalt.

Allt är därför inte talibanernas fel.

Det är klart att somliga jobbar åt talibanerna om det är enda sättet att tjäna de pengar som krävs för att ens barn inte ska svälta ihjäl. Vissa odlar och säljer droger, andra tar värvning som gerillakrigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *