Bögie Äckelsten skämmer ut sig

Bernard ”Bernie” Ecclestone är inte bara oerhört rik och fruktansvärt ful, han har sagt många idiotiska och felaktiga saker också. DI rapporterar (min svärtning):

”Jag antar att det här är hemskt att säga, men på många sätt, bortsett från att Hitler togs bort och övertalades att göra saker som jag inte har någon aning om han ville göra eller inte, kunde han, genom att kunna beordra många, få saker gjorda”, sa han i en intervju som publicerades i Times den 4 juli 2009.

Tidningen skriver att Bernie Ecclestone förefaller se Hitler som en passiv åskådare, för svag för att stoppa förintelsen, under vilken sex miljoner människor mördades.

”Till slut kom han bort sig, så han var inte någon särskilt bra diktator. Antingen visste han vad som hände och insisterade eller lät det hända – oberoende vilket var han ingen diktator.”

Han har också synpunkter på demokrati som styrelsesätt.

”Om man tittar på demokrati så har den inte varit särskilt bra för många länder – bland annat detta”, sa han i intervjun, med syftning på Storbritannien.

Bernie Ecclestone har också sagt att kvinnor borde vara klädda i vitt och stanna i köket som andra husgeråd.

”Det var ett skämt. Om det hade varit möjligt skulle jag gärna se en duktig kvinnlig racingförare, helst svart och judisk”, sa han i intervjun.

DI hänvisar till Timesonline som har ytterligare ett Äckelsten-citat:

”We did a terrible thing when we supported the idea of getting rid of Saddam Hussein, he was the only one who could control that country.”

Kontroll och effektivitet är lätt om du är en diktator som torterar och dödar alla som inte gör som du säger. Men bara för det är diktatur inte eftersträvansvärt, eftersom priset i mänskligt lidande är för högt. Fast det kanske Bögie Äckelsten ännu inte lärt sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *