Någon svor i kyrkan

Hehe, den ”store klimatprofeten Kjellén” blev svarslös häromdagen:

(Uppdatering: Det är alltså inte Erland Källén utan den gamle profeten – numera typ klimatrådgivare – Bo Kjellén. Och ingen av dessa ska förväxlas med skeptikern Wibjörn Karlén. Källén, Kjellén och Karlén. Klart och tydligt… :-))

”Kjällén talade som man kan förvänta av en 80-åring, som inte är van att bli emotsagd. Mycket inkoherent och ganska ”gaggigt”, men det får man väl förlåta honom. Man fick ställa frågor under föredraget, och jag häpnade över den allmänna okunnigheten i kemi/fysik i sammanhanget bland dessa kemister. Någon var också mycket tänd på och fascinerad av alla dessa byråkratiska procedurer – svårt att förstå. Jag tänkte spara mina frågor till slutet. När Kjällén strax senare råkade säga något om att bevisen är allt starkare kunde inte Göran hålla tyst längre och frågade ”Vilka bevis?” – Kjällén såg ut som han sett ett spöke och blev ganska paralyserad.

Församlingen i övrigt vände sig i bänkarna. Göran utvidgade det hela under någon minut, ända tills dess han blev avbruten av någon i församlingen som jag uppfattade tyckte man borde visa Kjällén större respekt. Jag sökte inflika något också men blev nedtystad i samma veva. Sen fortsatte Kjällén med osammanhängande svammel om ditt och datt och några sakvetenskapliga grodor tills han ansåg sig färdig och klockan blev bortåt 20:40. Ordföranden avbröt det hela med att ”nu är det dags för en liten eftersits”. Någon frågade Göran och mig vilka vi var, och sen var det dags att gå hem. Tyvärr blev det alltså aldrig någon vetenskaplig diskussion – men kanske en välbehövlig chock för några.”

De som tror blint på alla ”vetenskapsmän” som uttalar sig om klimatet kan tänka på följande två citat:

”It doesn’t matter what is true, it only matters what people believe is true.”
Paul Watson, co-founder of Greenpeace.

“The models are convenient fictions that provide something very useful.”
Dr David Frame, Climate Modeler, Oxford University.

Att Greenpeace inte bryr sig så mycket om sanningen, utan mest om vad folk tror, är ingen nyhet. Men att de erkänner det!

Och klimatmodeller är modeller, inte bevisade sanningar. Men tydligen är klimatmodeller mycket bra verktyg för att skrämma upp folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *