Miljöns vänner är människans fiender?!

Det finns mycket läsvärt på Newsmill. Den här artikeln av Lars Bern och Maggie Thauersköld tar upp problemet med att vilja tvinga ”klimatsmartheten” på andra människor:

”Och nu trappas klimatalarmismens retorik upp ytterligare. Det nya hotet mot klimatet påstås vara världens alla överviktiga människor (ca 1 miljard). Ju tyngre en människa är desto mer bränsle krävs det för att förflytta personen, oavsett om det sker med bil, buss, flyg eller annat transportmedel. Om bränslet som används är av fossilt ursprung innebär detta ökade koldioxidutsläpp och därmed även – hör och häpna – ett extra hot mot planeten. Dessutom behöver en större människa mer mat, vilket påstås utgöra en ytterligare oönskad belastning för jordens klimat. Klimatalarmisterna vill förstås att de överviktiga går ner i vikt, för sin egen och för människokollektivets skull.”

”Risken finns att anklagelserna mot de överviktiga i framtiden även riktas mot äldre, sjuka och invalidiserade som på olika sätt är rörelsehindrade och som även de kräver extra hjälp vid förflyttning. Även de förbrukar alltså mer energi om de vill leva ett anständigt liv. Och människor med kolonilott eller sommarhus släpper ut mer växthusgaser när de på veckosluten tar bilen till stugan. Familjer med husdjur, som kräver mat och veterinärvård, kan heller inte gynna klimatet, om man hårddrar saken. För att inte tala om de individer som har stora bostäder och som gärna tar flyget till sydliga breddgrader. Det sista gäller givetvis inte klimatalarmisternas överstepräster när de flyger Jorden runt för att ”klimatnätverka” och predika sin tro.”

Klimatalarmisterna med sina lydiga anhängare har länge varit som fascister i debatterna. Om nu fascismen flyttas ut i samhället på människors bekostnad blir det ännu värre.

De är många som försökt sätta sig in i klimatfrågan som har märkt att den är väldigt komplex. Hans Palmstierna är en av dem och hans text är ett annat lästips till helgen:

”Klimatdebatten dog dagen som det blev en politisk fråga, dagen som man kunde börja plocka politiska poänger på att vara ”klimatsmart” och föreslå lagar om lägre koldioxid-utsläpp. När detta hände vet jag faktiskt inte, gissningsvis ungefär samtidigt som Al Gore började få vind i seglen. Och nu är det för sent – ingen debatt tillåts. Alla som säger emot skall tystas, förnekas, svartmålas eller ignoreras. Debatten senaste åren har varit ett patetiskt skämt. I min värld så innebär debatt att två sidor får komma till tals i en fråga, och har ett meningsfullt växlande av åsikter.”

När det gäller alla religiöst övertygade miljönissar kommer jag att tänka på en gammal god sanning:

Endast en dåre är tvärsäker på sin sak, medan den vise är ständigt fylld av tvivel.

Jag vill inte skryta och hävda att jag är mycket visare än de flesta andra, men jag är i vart fall full av tvivel när det gäller påståenden om att det enbart skulle vara människans fel att/om klimatat förändras.

Solens aktiviteter och vulkaner är ett par saker som kan förändra jordens klimat utan att människan kan göra något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.