Boobquake? Bröst skapar inte jordbävningar

Jen McCreight (ej på bilden ovan) föreslog en boobquake för att motbevisa den iranske moraltanten (eller snarare moralgubben) Hojatoleslam Kazem Sedighi galna påstående om (fritt översatt) att kvinnor som inte klär sig i stora enmanstält skapar jordbävning.

”Many women who do not dress modestly … lead young men astray, corrupt their chastity and spread adultery in society, which (consequently) increases earthquakes,” Hojatoleslam Kazem Sedighi was quoted as saying by Iranian media. Sedighi is Tehran’s acting Friday prayer leader.

Eller på sydsvenska:

”Kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, korrumperar deras kyskhet och sprider äktenskapsbrott i samhället, vilket ökar antalet jordbävningar”, sa han enligt internationella medier.

Boobquaken, bröstbävningen, gick ut på att kvinnor i måndags skulle gå i urringat för att testa den tokiga iranska knasbollens påstående.

Med facit på hand vet vi nu att urringningarna inte ledde till jordbävning. Se där, ännu en religiös galen moraltant som haft helt fel när det gäller kvinnor.

Synd annars, för hade bröst kunnat skapa jordbävningar hade det varit ett intressant inlägg (och vapen?) i jämställdhetsfrågan.

Då hade nog många kvinnor BRÖSTAT upp sig.

🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *