Regeringen som gillar pedofili och våldtäkt

Iraks regering uppges ha godkänt ett förslag som legaliserar både pedofili och våldtäkt om det sker inom ett äktenskap. Alla irakier gillar förstås inte sådana här hemskheter och önskar naturligtvis inga barnäktenskap eller sextvång inom äktenskap. Däremot finns det tydligen en hel regering och ett antal politiker och deras främst shiamuslimska väljare som gör det. Om vi får tro artikeln på SR (ovan) vill säga.

”Ett nytt lagförslag i Irak föreslår att flickor ska kunna giftas bort när de är nio år. Människorättsorganisationen Human Rights Watch har krävt att förslaget stoppas och kvinnoorganisationer i Irak ser det som ett enormt bakslag.”

Eller som Maria Sveland och Åsa Lindeborg antagligen(?) skulle uttrycka saken:
– Man måste kunna respektera andra kulturer.

Själv känner jag att jag kan respektera mycket från många olika kulturer, men inte vidriga lagbrott och sjuka övergrepp. Vad är det för fel på de i Irak som vill stifta en sådan omoralisk lag? Har de ingen moral eller religion som kan vägleda dem bort från detta? Kommer inte detta att spä på de där gamla knasiga ryktena om att profeten Muhammed var pedofil?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.