Med statens makt långt där inne i vaginan

Partiet Demokraterna i USA vill via staten styra och ställa en del i folks privatliv, främst via högre skatter. Höga skatter leder till politikermakt, vilket jag ställer mig tveksam till, men Demokraterna är ändå konsekventa.

Det är inte det andra partiet i USA:s tvåpartidiktatur, Republikanerna. De vill sänka skatterna oavsett effekter på välfärd och statsbuget. Allt för friheten, men inte inom ett område – aborter. Där vill de låta staten styra och ställa minsann. Enligt Bo Inge Anderssons text på SVT-Text häromdagen står det fortfarande i deras partiprogram att aborter ska vara förbjudna även efter våldtäkter och incest.

Antagligen uttrycker de sig inte i de ordalagen, men ändå. Förutom Stephen Friend och som det står i DN om Todd Atkins då:

”Med Todd Akins bisarra uttalanden om att våldtagna kvinnor på något vis inte blir gravida (och därmed inte behöver ha rätt till abort) har de amerikanska väljarna blivit påminda om hur drastiskt Republikanerna vill inskränka de rättigheter som landets kvinnor har tillkämpat sig de senaste årtiondena.”

Demokraterna må också vara fullt med religiösa galningar som vill styra över kvinnors livmoder, men de är som sagt mer konsekventa i sin linje av maktkåthet.

Jag såg en dokumentär om graviditeter på SVT nyligen, tydligen är det så att kvinnor kan bli gravida en kort stund men att något går fel precis efter att ”äggcellen fått herrbesök” så att celldelningen upphör och fostret dör. ”Det lilla livet” avlider alltså innan kvinnan ens fått reda på att hon är gravid.

Om det är sant och om abort vore mord, ja då är nästan alla kvinnor mördare. Låter inte särskilt jämställt eller rättvist, tycker jag.

Att abortmotståndare ska ha så dålig moral i de så kallade moralfrågorna. Paradoxalt.

Här är en kul sketch där några kända ameriskanska skådisar hyllar Republikanernas vilja att styra och kontrollera deras vaginor.

1 tanke kring ”Med statens makt långt där inne i vaginan

  1. Kim Fredsmäklaren Sigebrant

    du säjer d som d vore så självklart, vore inte d bättre om man fokuserade på att upplysa folk om att använda kondom alternativt komma i ”annat” hål <=/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *