Farstaloppet 2012

Idag sprang jag Farstaloppet, i regn, med träningsvärk sedan gymmpasset igår. Kul att det lite annorlunda benpasset för ovanligthetens skull gav lite skön träningsvärk

Jag tävlade i Farstaloppets promenadklass mot småbarn max 10 år, pappor med barnvagnar och gamla tanter med stavar. Min ondeskefulla masterplan var att ställa upp i en lätt klass och sedan försöka dominera. 🙂

Starten gick och jag bara:
– Flytta er mumier, vandrande paraplytält och små snorungar, jag ska fram och vinna den enda klass som inte ens har tidtagning och hederspris till segraren!

Jag blev förstås lite efter i starten, men alla sprang ju ändå. Det hade varit pinsamt om alla gått i promenadklassen och bara jag sprungit.

Nu lyckades jag nog ta mig förbi den sista vattenpölen, lergropen och imponerande löpstarka ungen till slut och slutföra de 2,6 km på 12:30 min ungefär. Egen tidtagning, som sade 12:37 efter att ha pustat ut några sekunder efter målgång, så vi säger 12 minuter 30 sekunder. Det är rent teoretiskt precis under 5 km per kilometer. Inte illa för att vara någon som tränar sin kondis max 1 ggr per vecka. Klockan stod på 4:45 vid 1 km skylten, vilket jag då alltså höll.

Precis innan målgång utanför Burger King på Farstaplan sa spikern att han trodde mitt nummer var den första från promenadklassen. Kul, även om det viktigaste inte var att vinna utan att segra.
🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.