Nytt rekord: 85 kg i bänkpress

Rekord

Igår satte jag äntligen nytt personbästa i bänkpress, fri skivstång. Jag hade bokat in en PT-timme på SATS med Kristian och nu gick det att få upp 85 kg ända nerifrån bröstkorgen. 🙂

Jag provade även ett par gånger på 90 kg, och första gången lyfte jag skivstången ett par cm, men sen var det stopp. 🙁 Men hade jag inte satsat på 85 utan gått direkt på 90 kg hade det kunnat gå.

Bänkpressteknik

När det gäller tekniken ska jag ha skivstången ett par cm längre ned på bröstkorgen, men bara när stången är längst ned. Aningen diagonal rörelse alltså.

Eventuellt ska jag hålla ihop armarna några cm också. Jag tycker jag blir starkare när jag håller lite bredare, men håller jag ihop armarna så kommer den tyngsta punkten något högre upp tydligen. Med armarna brett isär använder jag triceps ganska lite längst ned, men bröstet är starkare än armarna… hmmm…

I vart fall fick jag ett par bra triceps och bröstövningar med mig från PT-passet.

Att ligga på rygg och dra ihop armarna i en flies-liknande rörelse och med fler reps tränar mer upp muskelvolymen än ger råstyrka. Plus flies eller hur det stavas… Lite större muskler och mer träning av annat än råstyrkan gör förhoppningsvis susen.

Lärde mig dessutom marklyft. Inte en dag för sent att börja bygga upp ländrygg och annat där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *