Sharia-Centern och Ebtisam Aldebe

Det islamistiska paret Aldebe har kränkt mänskliga rättigheter och plågat utsatta i många år. Den senaste skandalen är inte ny. Redan 2011 verkade Centerns Ebtisam Aldebe låta religiös vidskeplighet avgöra ödet för utsatta människor.

Hon håller fortfarande på då hon nyligen praktiserade Sharialagar i Tingsrätten i Solna.

Somliga centerpartister är lika patriarkala som vissa politiker inom Miljöpartiet. Annie Lööf får arbeta för att slippa tyg runt huvud framöver.

Hanif Bali (M) sammanfattar läget:

Fallet som nu uppmärksammas i media rör en kvinna som polisanmälde sin 37-åriga man som hon varit shariagift med i 7 år för att ha misshandlat henne i april 2015 genom att knuffa in henne i möbler, slå henne i ansiktet, dra i hennes hår samt trycka en sko i kvinnans ansikte.

 

Surprise att det visar sig vara en ur paret Aldebe som spökar i tingsrättsdomen. Maken är en av Sveriges mest ökända islamister som avkrävt shariarätt för muslimer. Det gjorde fru Aldebe med när hon kandiderade till riksdagen för centerpartiets räkning och avkrävde separata sharialagar för muslimer. Hon tyckte att Imamer skulle anställas av domstolarna.

 

Trots detta valde man alltså att ge Aldebe (C) en plats i både socialnämnd och tingsrätt – hon har även varit nämndeman i migrationsrätt där advokater tidigare protesterat mot hennes agerande gentemot kristna konvertiter från Mellanöstern.

 

I tingsrättsdomen där nämndeman Aldebe (c) frigav mannen avskriver hon den misshandlade kvinnans berättelse för att hon rapporterade det till polisen istället för klanen och att mannen ”verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”.

 

Mot domen reserverar sig både den lagfarna domaren och den tredje nämndemannen som var moderat.

Nu har Centerpartiet bett henne att avgå från sin post som nämndeman. Plötsligt är det ok att kritisera enskilda domare för hur de dömer, men jag tror ni alla kommer ihåg reaktionerna på när jag gjorde det för ett tag sedan.

 

Så glöm inte, det stora hotet mot rättsstaten uppstår om jag kallar en domare för ”syltrygg” – det Anständiga™ är att välja in shariavurmande islamister som domare och sen låtsas vara överraskad när det resulterar i klanrätt.

Men alla ni som bölar ”rasist” eller ”islamofobi” så fort någon politiker eller debattör försvarar jämställdhet och svenska lagar och kultur, gillar ni att kvinnomisshandel är okej? Vill ni själva bli utsatta? Nej, visst nej. Ni skiter ju i hur det går för vissa utsatta grupper i samhället. Eller vägrar ta kvinnor i hand och andra vidrigheter. Eller inte vill avmaskera stenkastande demonstranter. Den här gången var det Centerns tur att vara patriarkal.

2 tankar kring ”Sharia-Centern och Ebtisam Aldebe

  1. Rula wåhlin

    Vi måsta börja våga tala öppet om lslam, om vi ska bibehålla demokrratidn,

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Ja, sannerligen. Det ska inte gå att gömma sig och sopa allt under mattan genom att kalla all kritik för islamofobi och rasism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *